Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Τ.Α΄ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ - ΑΝΩ ΑΚΡΟ

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΑΝΩ ΑΚΡΟ

KAPANDJI I. A.
Κωδ. Πολιτείας: 3316-0328




Παρουσίαση

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να προλογίσω τον πρώτο από τους τρεις τόμους της πρωτότυπης και σχεδόν "ανατρεπτικής" συγγραφικής προσπάθειας του I. Kapandji, που πραγματεύεται με διεξοδικό τρόπο την εμβιομηχανική των αρθρώσεων του άνω άκρου.
Σ' ένα κείμενο λιτό και περιεκτικό, ο I. Kapandji, προσφέρει με σαφήνεια την περιγραφή των ανατομικών δομών του άνω άκρου, εξαντλώντας τους προβληματισμούς τον πάνυ) σε θέματα κινησιολογίας των επιμέρους αρθρώσεων του άνω άκρου. Είναι χαρακτηριστικό πως ο συγγραφέας δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτηματικά που ανακύπτουν κάθε στιγμή στη σκέψη του αναγνώστη. Η βασική, όμως, καινοτομία του συγγράμματος αυτού είναι η παράθεση μιας πλούσιας ποικιλίας σχηματογραφημάτων που, με τη σαφήνεια και ευκρίνειά τους, καθιστούν το κείμενο πιο εύληπτο.
Αρκετά ενδιαφέρουσα είναι στον παρόντα τόμο η προσέγγιση της εμβιομηχανικής των αρθρώσεων της άκρας χείρας, καθώς υπό το φως των ραγδαίων εξελίξεων στη χειρουργική της άκρας χείρας, προέκυψαν νέα δεδομένα για το ρόλο της πρώτης καρπομετακάρπιας, των μετακαρποφαλαγγικών και των μεσοφαλαγγικών διαρθρώσεων στη συλληπτική ικανότητα της άκρας χείρας.
Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται σε πολλαπλούς αποδέκτες: στους χειρουργούς-ορθοπαιδικούς που μπορούν να εντοπίσουν ενδιαφέροντα γνωσιολογικά πεδία, από τα οποία να αντλούν σκέψεις κατά την εγχειρητική πρακτική της ανακατασκευής αποδιοργανωμένων αρθρώσεων, στους φυσιοθεραπευτές, στους οποίους μπορεί να αποβεί ένα ιδιαίτερα επωφελές εργαλείο δουλειάς και τέλος, στους φοιτητές της Ιατρικής, που θα τους βοηθήσει να εμβαθύνουν στον τρόπο λειτουργίας των αρθρώσεων, καταδεικνύοντάς τους κυρίως πώς είναι δυνατόν με απλούστερο τρόπο να καταστεί κανείς κοινωνός δυσνόητων εννοιών.
Θεωρώ ότι η ανάθεση της μετάφρασης στην Ελληνική γλώσσα του βιβλίου αυτού στον κ. Κων/νο Νάτση ήταν μια άριστη επιλογή. Ο κ. Νάτσης είναι Λέκτορας της Ανατομίας στο Ιατρικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και είναι βαθιά γνώστης του αντικειμένου της Λειτουργικής και Τοπογραφικής Ανατομικής. Θεωρώ επίσης ότι η απόδοση του τίτλου του βιβλίου στα Ελληνικά "Λειτουργική Ανατομική των Αρθρώσεων" από τον κ. Νάτση είναι επιτυχής. Εξάλλου, τον ίδιο τίτλο έχει αποδώσει και στα Γερμανικά "Functionale Anatomie der Gelenke" ο εξαίρετος ανατόμος και φίλος Καθηγητής Jurgen Koebke.
Επίσης, θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφερθώ στις Εκδόσεις "Πασχαλίδη" για την άριστη επιμέλεια της Ελληνικής έκδοσης του παρόντος συγγράμματος. Πιστεύω ότι το βιβλίο του I. Kapandji, αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα για τη μελέτη των αρθρώσεων. (Δρ Παναγιώτης Γιγής, από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)

Περιεχόμενα

Ο ΩΜΟΣ
Ο ΑΓΚΩΝΑΣ
ΣΤΡΟΦΗ (ΠΡΗΝΙΣΜΟΣ-ΥΠΤΙΑΣΜΟΣ)
Ο ΚΑΡΠΟΣ
ΤΟ ΧΕΡΙ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PHYSIOLOGY OF THE JOINTS. ANNOTATED DIAGRAMS OF THE MECHANICS OF THE HUMAN LOINTS
ISBN139789608122673
ΕκδότηςΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Π. Χ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2001
Αριθμός σελίδων302
Διαστάσεις29x22
ΠρόλογοςΓΙΓΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜετάφρασηΝΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕπιμέλειαΝΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΠΑΝΤΖΙ Α. Ι.
Κωδικός Πολιτείας3316-0328
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
HANKS TOM
€18.80 €7.52
(-60%)
Κερδίζετε €11.28
ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
€4.97 €2.24
(-55%)
Κερδίζετε €2.73

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS