Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΝΑΝΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΟΙ ΝΑΝΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

+
-
COE JONATHAN
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0164
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-30%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Γουίλιαμ είναι νέος, ταλαντούχος και φιλόδοξος μουσικός. Η ζωή του κυλάει ανάμεσα στα τζαζ κλαμπ και τις εργατικές πολυκατοικίες του Λονδίνου, μα ένα σωρό απογοητεύσεις τον βασανίζουν: τα δεξιοτεχνικά και μελωδικά κομμάτια που γράφει καταντάνε θλιβερές παρωδίες ραπ στα χέρια του συγκροτήματός του η όμορφη και ψυχρή Μάντλιν γίνεται όλο και πιο απόμακρη ακόμη και η αναμονή του λεωφορείου ένα Κυριακάτικο πρωινό απαιτεί ηρωισμό. Τα πράγματα δύσκολα θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα -κι όμως πάνε... Ο άτυχος Γουίλιαμ γίνεται ο μοναδικός μάρτυρας μίας αλλόκοτης δολοφονίας. Με άγριο χιούμορ και ρυθμό που θυμίζει της καλύτερες στιγμές της ποπ μουσικής, ο Κόου σ’ αυτό το διασκεδαστικό μυθιστόρημα (γραμμένο το 1990, πριν από το «Τι ωραίο πλιάτσικο!») μας κάνει να ανακαλύψουμε το Λονδίνο των μουσικών, καπριτσιόζες κόρες αριστοκρατικών οικογενειών, σκωτσέζες μπαργούμεν και κουκουλοφόρους νάνους φονιάδες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η ερημιά και η μελαγχολία του Λονδίνου η ατέρμονη αναζήτηση της ευκαιρίας που συνεχώς διαφεύγει το όνειρο που ποτέ δεν πραγματώνεται, ο έρωτας που δεν είναι παρά ψευδαίσθηση το περιθώριο, η εγκληματικότητα, η βία, η μοναξιά. Κι όλα αυτά, τονισμένα στον αδιάκοπο ρυθμό της μουσικής, μιας μουσικής που δεν αποτελεί μονάχα το φόντο της δράσης, αλλά και το μοναδικό ορίζοντα του νεαρού ταλαντούχου και φιλόδοξου ήρωα, που περνάει από απογοήτευση σε απογοήτευση και από οδυνηρή έκπληξη σε ανησυχητική περιπέτεια, προσπαθώντας να ενηλικιωθεί, αλλά μη καταφέρνοντας να αποκολληθεί από την παρατεταμένη εφηβεία του. Βιβλίο ευφυές και πνευματώδες, που άλλοτε εκτυλίσσεται σαν θρίλερ και άλλοτε σαν αισθηματικό ρομάντζο, το έργο αυτό του Τζόναθαν Κόου, γραμμένο το 1990, προαναγγέλλει το ζοφερό κόσμο του εξαιρετικού του μυθιστορήματος "Τι ωραίο πλιάτσικο!" (κυκλοφορεί επίσης σε μετάφραση Τρισεύγενης Παπαϊωάννου, από τις εκδόσεις "Πόλις") κι επισφραγίζει την ειρωνικά κριτική ματιά τού συγγραφέα πάνω στην αποξένωση και την ερημιά της καθημερινότητας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη. (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΧΙΝΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,5/7/2002)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE DWARVES OF DEATH
ISBN139789608132641
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2013
Αριθμός σελίδων230
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΙΛΝΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΟΥ ΤΖΟΝΑΘΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3520-0164
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kantath

Κριτικές για το προϊόν

[24/02/2016] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Το πρόβλημα του Κόου είναι ότι προσωποποιεί τις ψυχώσεις και τις εργασιακές και ερωτικές ανασφάλειες ενός μάλλον μεσήλικου ανθρώπου, σε έναν ήρωα εικοσιτριών ετών. Προσπάθεια για νουάρ αφήγηση, με σχεδόν ανύπαρκτο χιούμορ, παρά την αντίθετη διαβεβαίωση και εν τέλει αδιάφορη λύση. Ακόμη και η μετάφραση μοιάζει ασύνδετη. Το στενόχωρο δεν είναι ένα μέτριο βιβλίο, μα ένα εντελώς αδιάφορο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
HOFFMAN MARY
€12.70 €5.08
(-60%)
Κερδίζετε €7.62
ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS