Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ

ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ

+
-
ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΑΓΓΕΛΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0158
Τιμή Έκδοσης
€10.20
Τιμή Πολιτείας
€7.14
(-30%)
Κερδίζετε €3.06


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όταν ο Οδυσσέας έφυγε για είκοσι εβδομάδες στο εξωτερικό, καλεσμένος να δώσει διαλέξεις σε διάφορα Πανεπιστήμια, η Πηνελόπη μαζεύτηκε στο σπίτι.
Έπαψε να πηγαίνει στον κινηματογράφο ή στα ταβερνεία και επίσης διέκοψε την αλληλογραφία της με τον Θ. Αυτός, με τη δική του λογική, νόμιζε πως τώρα θα ενισχυόταν η επικοινωνία τους και πως θα βλέπονταν συχνότερα. Η Πηνελόπη όμως σπανίως είχε διάθεση να βγει και τότε επισκεπτόταν μια αδελφική φίλη και τους κουμπάρους της.
Τώρα αλληλογραφούσε σχεδόν καθημερινά με τον Οδυσσέα, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Του εξέθετε την καθημερινή ζωή, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Άλλωστε, αυτή την εποχή, μονάχα εκείνον έβλεπε στον ύπνο της.
Ο Οδυσσέας, αυτός, έκανε μερικές ατελέσφορες προσπάθειες «να περνάει καλύτερα», όπως έλεγε, εκεί στο εξωτερικό. Σε κρίσεις φλυαρίας (τον είχε, αλήθεια, φάει η μοναξιά), εξομολογιόταν στην Πηνελόπη τις απόπειρές του να προκαλέσει το ενδιαφέρον κάποιας μεταπτυχιακής φοιτήτριας - απόπειρες που απέτυχαν, γιατί η εν λόγω νέα παρακολουθούσε ταινίες επιστημονικής φαντασίας (με μούμιες που ανασταίνονταν) το σαββατόβραδο και την επομένη, εννιά η ώρα το πρωί, έσπευδε στην πρωινή λειτουργία της ορθοδόξου εκκλησίας, κάτι που ξεπερνούσε τις ικανότητες του Οδυσσέα να παρακολουθήσει τις νοοτροπίες και τους ρυθμούς της νεολαίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η λογοτεχνική γλώσσα της Καστρινάκη είναι απλή και λειτουργική, περικυκλώνει τους χαρακτήρες της και σκιαγραφεί την ψυχολογία τους. Αρκετές φορές οι γυναικείοι χαρακτήρες μοιάζουν με σωσίες της συγγραφέως. Οι μυθοπλασίες είναι ελκυστικές κι ευαίσθητες, έχουν ουσία και λένε πολλά για τις σχέσεις και τον έρωτα, με εξυπνάδα και παρατηρητικότητα, με τακτ, χαμηλόφωνα μα εύγλωττα. Πρόκειται μάλλον για μια επικούρεια, στο διανοητικό πεδίο, σχεδόν ηδονιστική προσέγγιση, που αποσκοπεί στις πνευματικές ηδονές, αλλά και στις σωματικές· προσέγγιση περιπαιχτική, ειρωνική, αυτοσυγκρατημένη, υψηλής ευφυίας, πλούσιων γνώσεων και μεγάλων απαιτήσεων, μιας διανοούμενης δυναμικής, εγωκεντρικής και δυνατής, από αυτές που διαχειρίζονται τους άντρες με τρόπο που ενδεχομένως ενέχει κόστος για τους ίδιους». (Θόδωρος Σούμας, bookpress.gr, 18/04/2022)

Περιεχόμενα

ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ
Η Πηνελόπη στο βιομηχανικό μουσείο
Η κατασκευή της Πηνελόπης
Μνηστηροφονία
Ο όρος της πίστης
Η ευεργεσία της απόστασης
ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
Τριστάνος
Ευφράδεια στον βορρά
Ανορθόγραφος έρωτας
Μικρά Διονύσια
Στην άμμο
Λεπτομέρειες
ISBN139789608132665
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2002
Αριθμός σελίδων184
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3520-0158
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Ele Papadim, Δημήτρης Βιδάλης

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS