Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ

ROTH JOSEPH
Κωδ. Πολιτείας: 3100-0163




Παρουσίαση

Οι "Χίλιες και δύο νύχτες", το τελευταίο μυθιστόρημα του Γιόζεφ Ροτ (1939), διαδραματίζεται στη λαμπερή και μελαγχολική Βιέννη του 19ου αιώνα - την περίοδο όπου κυριαρχούσαν σε όλη την Ευρώπη μια αυτάρεσκη ειρήνη και μια ευμάρεια που παρέσυρε τους αφελείς ήρωες του έργου σε κάθε είδος απερισκεψίας και σπατάλης.
Η αυτοκρατορική και βασιλική πρωτεύουσα είναι το σκηνικό για την ερωτική ιστορία της ασήμαντης Μίτσι Σίναγκλ με τον γοητευτικό και ανόητο ίλαρχο βαρόνο Τάιτινγκερ. Η ιστορία ξεκινάει με την επίσημη επίσκεψη του Σάχη της Περσίας στη Βιέννη και με σπαρταριστά στιγμιότυπα που σκιαγραφούν το χάσμα των πολιτισμών. Οι ερωτικές αξιώσεις του Σάχη θα περιπλέξουν απίθανα τη ζωή των δύο πρωταγωνιστών και θα δώσουν το έναυσμα στον συγγραφέα για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας μέσα από συγκλονιστικές ανατροπές, χαρακτηριστικές ωστόσο μιας κοινωνίας σε βαθύ εφησυχασμό. Ο Ροτ περιγράφει αυτή την ανέμελη κοινωνία, προϊδεάζοντας κατά κάποιον τρόπο τον αναγνώστη για τη μετέπειτα κατάρρευσή της, με τραγικό χιούμορ και με αμεσότητα θεατρικού λόγου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] Ο Ροτ είναι ρεαλιστής, αλλά η αφηγηματική του μαεστρία είναι εφάμιλλη της γοητευτικής ατμόσφαιρας που δημιουργεί και μιας απαράμιλλης ποιητικότητας, όπως προκύπτει από την καθαρότητα του ύφους, τις εξαίρετες μεταφορές και τις εικόνες της καθημερινότητας οι οποίες λειτουργούν σαν μαγικά ανοίγματα σε έναν κόσμο ρεμβασμού και ενδοσκόπησης, χωρίς να χάνεται πουθενά ο αφηγηματικός οίστρος. Ο αναγνώστης διαβάζει το βιβλίο όχι τόσο για να μάθει τι πρόκειται να συμβεί όσο γιατί παρασύρεται από τη γοητεία των αποχρώσεων που μας δείχνουν ότι η πραγματική ζωή είναι ένα τεράστιο μυστήριο το οποίο αναδεικνύει αυτός ο σπουδαίος συγγραφέας χρησιμοποιώντας υλικά του πραγματικού. (Αναστάσης Βιστωνίτης, Το Βήμα, 13/5/2012)

[...] Έχει ειπωθεί πως ο Ροτ υπήρξε "ένας συγγραφέας του δέκατου ένατου αιώνα", λόγω της άρνησής του για τον Μοντερνισμό. Οι μορφολογικοί ή γλωσσολογικοί πειραματισμοί του καιρού του δεν τον αφορούν, ούτε η εξερεύνηση του υποσυνειδήτου, ούτε -τέλος- ο αισθητισμός κάποιων ομοτέχνων του. Ο ρεαλισμός του, καθώς και η στράτευσή του στην περιγραφή της εποχής, είναι αμιγώς μη μοντερνιστικά στοιχεία. Ο W.G. Sebald είχε παρατηρήσει ότι "το πιο αξιοσημείωτο σχετικά με τη λογοτεχνική παραγωγή του Ροτ είναι ότι, σε μια περίοδο όπου το μυθιστόρημα είχε γίνει υπερτροφικό, ο Ροτ ετίμησε εκ νέου την τέχνη του να αφηγείσαι ιστορίες". Το ελαφρώς αναχρονιστικό στυλ του, που κατ'ουσίαν είναι η απουσία όποιου στυλ ή επιτήδευσης, βασίζεται σε μια μελαγχολική αίσθηση παρακμής και απαξίωσης του ancien regime. [...] (Νίκος Ξένιος, BookPress.gr, 2/3/2013)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDIE GESCHICHTE VON DER 1002 NACHT
ISBN139789608154759
ΕκδότηςΟΛΚΟΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2012
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΕΠΑΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΤ ΓΙΟΖΕΦ
Κωδικός Πολιτείας3100-0163
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dpetriki

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS