Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ // ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ (ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ)

ΙΩΑΝΝΟΥ Ε. ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1702-0012




Παρουσίαση

Η έκδοση του βιβλίου μου "ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ", αποφασίστηκε εξ αιτίας της εμφάνισης, ύστερα από 60 χρόνια, του Ημερολογίου του Γερμανού Στρατηγού Χούμπερτ Φον Λαντς, που έδρασε στην κατοχή στην Δυτική Ελλάδα, ως Διοικητής του 22ου Σώματος Στρατού των Γερμανών και καταδικάστηκε από το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης ως εγκληματίας πολέμου, εξαιτίας της εφαρμογής σκληρών αντιποίνων σε βάρος του αμάχου πληθυσμού της περιοχής του.
Το ημερολόγιο του Λαντς, εμφανίσθηκε πρόσφατα στη Γερμανία, από μια ομάδα αμετανόητων Γερμανών, νοσταλγών της δόξας της Βέρμαχτ, που κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε κατακτήσει όλη σχεδόν την Ευρώπη.
Εκμεταλλευόμενη η ομάδα αυτή την ανεύρεση του Ημερολογίου του Λαντς, επιχειρεί να εμφανίσει τον Στρατηγό Λαντς ως φιλέλληνα και ευεργέτη του Ηπειρωτικού λαού, ενώ παράλληλα προσπαθεί ν' αμαυρώσει την εικόνα του Στρατηγού Ζέρβα, παρουσιάζοντάς τον ως συνεργάτη του Λαντς, ανατρέποντας κατ' αυτόν τον τρόπο το κλίμα που δημιουργήθηκε ύστερα από την έκδοση του βιβλίου μου "Φενάκη και Σβάστικα" που κονιορτοποιεί τις συκοφαντίες των γερμανικών αρχείων του ψυχολογικού πολέμου των Γερμανών, ούτως ώστε να μην παύουν να αιωρούνται στο αντιστασιακό στερέωμα, οι συκοφαντίες κατά του Στρατηγού Ζέρβα.
Αρχικά η υπόθεση αυτή του Ημερολογίου του Λαντς, μου φάνηκε πως δεν ήταν αμέσου προτεραιότητας, ώστε να παραμερισθούν προγραμματισμένες εκδόσεις μου, ύστερα μάλιστα από τις αποστομωτικές απαντήσεις που πήρε ο Γερμανός συγγραφέας κατά την συνάντησή μας. Επειδή όμως, νεώτερες πληροφορίες έφεραν να προχωρεί η υπόθεση του ημερολογίου του Λαντς, αναθεώρησα την απόφασή μου, γιατί εκτός των άλλων, κατά την προκαταρκτική έρευνά μου, βρέθηκαν έγγραφα των ΕοΕΑ, της περιόδου της άνοιξης και του θέρους του 1944. Είναι η περίοδος που οι Γερμανοί συκοφαντούν τον Στρατηγό Ζέρβα ως "ουδέτερο και Νομοταγή" έναντι των Δυνάμεων Κατοχής, ενώ τα έγγραφα που βρέθηκαν ανατρέπουν τους ισχυρισμούς των Γερμανών και αποκαλύπτουν τις υστερόβουλες προσπάθειές τους.
Ως εκ τούτου τα έγγραφα αυτά των ΕοΕΑ, πρέπει να εμφανισθούν αφ' ενός γιατί κινδυνεύουν να χαθούν, αλλά και για να φωτισθεί η περίοδος αυτή που μένει κάπως αδιευκρίνιστη στον κατά τα άλλα κρυστάλλινο αγώνα του Στρατηγού Ζέρβα, που είναι και δικός μου αγώνας και τόσων χιλιάδων αγωνιστών που πολέμησαν σκληρά για την ελευθερία και την Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Πέρα όμως από αυτά, το κίνητρο που με ώθησε περισσότερο στην έκδοση αυτού του βιβλίου, ήταν η σκέψη πως αν το Ημερολόγιο του Λαντς έμενε αναπάντητο, θα ήταν μια απειλή στα χέρια αμετανόητων νοσταλγών, που μπορούσε να ανατρέψει την μέχρι σήμερα προσπάθεια για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Τώρα που ο αγώνας αυτός έφθασε στο τέλος του, έχοντας το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να πολτοποιεί το ανιστόρητο και συκοφαντικό βιβλίο Ιστορίας της Γ' Λυκείου και τον Χάγκεν Φλάισερ να αναδιπλώνεται και ν' αναιρεί τα όσα μέχρι σήμερα με φανατισμό υποστήριζε, αλλά και τον Υπουργό Παιδείας κ. Πέτρο Ευθυμίου να δηλώνει από το σταθμό ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη "Ο Ζέρβας και ο Άρης πολέμησαν το ίδιο τους Γερμανούς", χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως μας ικανοποίησε, γιατί άλλο Ζέρβας και άλλο Άρης.
Το κυριότερο όμως είναι ότι το βιβλίο μου αυτό, "ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ" περιλαμβάνει το μνημόνιο του Μεσολαβητή του Λαντς, που χρησιμοποίησε ο Γερμανός Στρατηγός, προκειμένου να προσεγγίσει τον Στρατηγό Ζέρβα, για να βγει από το αδιέξοδο που τον έφεραν οι αντάρτες των ΕοΕΑ (περιορίζοντας τις μονάδες των Γερμανών στα αστικά κέντρα Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Άρτα, Γιάννενα) ούτως ώστε να υπάρχει ένας αντίλογος στο ημερολόγιο του Λαντς, που να δείχνει τι συνέβη τη φοβερή εκείνη εποχή, αν κάποτε επιχειρηθεί η έκδοσή του. (Κώστας Επ. Ιωάννου, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Εισαγωγή
Τα καμένα χωριά διαψεύδουν τον Λαντς
Η ίδρυση των νέων Μονάδων των ΕοΕΑ
Η εκπαίδευση και η εκγύμναση των ανταρτών προϋπόθεση για την έναρξη των επιχειρήσεων
Ο Αμυντικός σχεδιασμός των ΕοΕΑ
Έγγραφα και γεγονότα διαψεύδουν τον Λαντς
Ο επίσημος Ιστορικός του ΕΛΑΣ Σόλων Γρηγοριάδης διαψεύδει τον φον Λαντς και τον Χ. Φ. Μάγιερ
Τα γερμανικά Έγγραφα διαψεύδουν όχι μόνο τον Λαντς αλλά και κάθε άλλη συκοφαντία κατά του Ζέρβα
Οι Γερμανοί αλλοιώνουν την ιστορική αλήθεια προκειμένου να διατηρήσουν τον θρύλλο της αήττητης Βέρμαχτ
Το Μνημόνιο του Λοχαγού Μιχαλάκη
Ο μεσολαβητής του Λαντς εξαπατά τους Γερμανούς για να σώσει τους άμαχους από τα γερμανικά αντίποινα
Τα Έγγραφα του ΕΛΑΣ επιβεβαιώνουν τη συνεργασία ΕΛΑΣ-Γερμανών που στρέφεται κατά των ΕοΕΑ
Άφιξη του μεσολαβητή του Λαντς στο Γενικό Αρχηγείο των ΕοΕΑ και η συνάντησή του με τον Ζέρβα
Η επιστροφή του μεσολαβητή στα Γιάννενα και η συνάντησή του με τον Λαντς
Η 2α Αποστολή του μεσολαβητή του Λαντς στον Στρατηγό Ζέρβα, προκειμένου να επιτύχει συνάντηση των δύο Στρατηγών
Η 3η Αποστολή του μεσολαβητή του Λαντς στον Στρατηγό Ζέρβα
Ο Κρις Γούντχαουζ επαληθεύει τον Μιχαλάκη
Επιχείρηση «Κιβωτός του Νώε»
Οι Γερμανοί υπό την πίεση των Ανταρτών τρεις φορές ζήτησαν να παραδοθούν στον Ζέρβα άνευ όρων αλλά οι συγκυρίες τις ματαίωσαν
Οι υπαγορευθέντες από τον Στρατηγό Ζέρβα όροι παραδόσεως του 22ου Σώματος Στρατού των Γερμανών
Ο Λαντς ξεσπά την οργή του κατά του 3/40 Συν/τος Ευζώνων
Επίλογος
100 Μάχες
Απάντηση στην συνέντευξη του Φ.Χ. Μάγιερ στο περιοδικό
«Πόλεμος και Ιστορία»
Απάντηση στην συνέντευξη του Φ.Χ. Μάγιερ, στην «Καθημερινή»
Λεπτομέρειες
ISBN139789608172432
ΕκδότηςΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας1702-0012
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

AntonisR

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS