Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ: ΑΡΑΒΕΣ

ΑΡΑΒΕΣ

+
-
ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1300-0108
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Δημοσιογραφικά» και όχι «επιστημονικά» από τη μια, «ερασιτεχνικά κείμενα θρησκειολογίας» ή «κείμενα για το μουσουλμανισμό», από την άλλη: έτσι αυτοπροσδιορίζονται τα κείμενα του βιβλίου αυτού, που δεν ευτύχησε να το δει τυπωμένο ο συγγραφέας του. Πράγματι, το είδος της δημοσιογραφίας αλλά και της ερασιτεχνίας που θεράπευε ο Β. Ραφαηλίδης, είναι εδώ στην καλύτερή τους ώρα. Παρόλο που το βιβλίο έχει κυρίαρχο άξονα τη θρησκεία, εξακτινώνεται και αγκαλιάζει οτιδήποτε ουσιαστικό αφορά τους Άραβες: από την εθνογένεση και την ιστορική εξελικτική τους πορεία, έως την κουλτούρα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους. Έχοντας αναμετρηθεί με ένα τεράστιο σώμα πληροφοριών και υλικού από τη χαώδη σχετική βιβλιογραφία, κατορθώνει να συνοψίσει και να αποστάξει την ουσία της αραβικής κουλτούρας και ιστορίας, σε μια επιτομή που παραπλέει την πλημμυρίδα των περιφερειακών λεπτομερειών με ευτράπελη χάρη αλλά και εμβρίθεια. Με γράψιμο ζωντανό, με χιούμορ ανατρεπτικό, με το χάρισμα της μεταδοτικότητας και της εκλαΐκευσης (χωρίς φύρα της ουσίας), αλλά κυρίως επειδή ο αφηγητής στέκεται σε ένα σημείο από όπου απέχει εξίσου από τους ποικιλώνυμους θρησκευτικούς και λοιπούς δογματισμούς, επιτυγχάνει τη νηφάλια, απομυθοποιητική και πολυπρισματική καταγραφή του αραβικού φαινομένου. Ταυτόχρονα, με τη διεισδυτική κατάδυση στις βαθιές πολιτισμικές και θρησκευτικές δομές των Αράβων, προσφέρει στον αναγνώστη ένα ανέλπιστο εγχειρίδιο όχι μόνο ετερογνωσίας αλλά και αυτογνωσίας μαζί, καθώς καθιστά ευδιάκριτες τις εσωτερικές στιβάδες απ' όπου αντλούν καταγωγή οι ποικίλες μεταφυσικές αναζητήσεις των πιο «διαφορετικών» πολιτισμών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608219151
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2003
Αριθμός σελίδων374
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1300-0108
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Stampoulis, Γρηγόρης Αυξεντίου

Κριτικές για το προϊόν

[24/05/2018] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Σε ένα κομμάτι του βιβλίου παρατίθονται κάποια στοιχεία ιστορικά των αράβων και στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο γίνεται αναφορά στον μουσουλμανισμό και σε κάποιους άραβες γνωστούς σοφούς που είχαν και θεολογική δράση.Η ανάλυση της θρησκείας κατά τη γνώμη μου δεν είναι αρκετά κατανοητή. Επιπλέον, σχεδόν συνέχεια ο συγγραφέας αναφέρεται στη πολιτική και εκφράζει δικές του απόψεις για διάφορα θέματα, με τρόπο κουραστικό.Το βιβλίο το περίμενα πολύ καλύτερο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΤΣΙΤΣΙΓΚΟΣ Κ. ΣΠΥΡΟΣ
€23.80 €11.90
(-50%)
Κερδίζετε €11.90

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS