Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΑ - ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΗΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

+
-
HONG-KINGSTON MAXINE
Κωδ. Πολιτείας: 2402-0016
Τιμή Έκδοσης
€12.90
Τιμή Πολιτείας
€9.68
(-25%)
Κερδίζετε €3.22


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια από τις πιο ειλικρινείς σύγχρονες φεμινίστριες συγγραφείς, η Maxine Hong Kingston, δηλώνει στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Γυναίκα Πολεμίστρια»: «η γυναίκα-του-σπαθιού και εγώ δεν είμαστε ανόμοιες... αυτό που έχουμε κοινό είναι οι χαραγμένες στην πλάτη μας λέξεις. Είναι ιδιωματικές εκφράσεις που σημαίνουν εκδίκηση: ανάφερε ένα έγκλημα και ανάφερε σε 5 οικογένειες. Η αναφορά είναι η εκδίκηση -όχι ο αποκεφαλισμός, όχι το ξεκοίλιασμα, αλλά οι λέξεις».
Με έναν λόγο που αναστατώνει ταυτόχρονα και τον κινεζο-αμερικανικό σεξισμό και τον αμερικανικό ρατσισμό η Maxine Hong Kingston είναι μια «πολεμίστρια των λέξεων» που μάχεται την κοινωνική και τη φυλετική αδικία. Ίσως είναι περίεργο που η Kingston δεν μπορούσε να μιλήσει αγγλικά μέχρι να πάει στο σχολείο. Αλλά όταν έμαθε, άρχισε να λέει «ιστορίες που μιλιούνται». Μερικές δεκαετίες αργότερα αυτή η κάποτε σιωπηλή και αποσιωπημένη γυναίκα γίνεται μια εξαιρετική αμερικανίδα συγγραφέας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Όταν η γυναικεία σιωπή σπάζει, γεννιέται ένα βιβλίο σαν αυτό. Οργισμένο, χωρίς να είναι καταγγελτικό μαχητικό, χωρίς να είναι τυφλό ή απόλυτο. Πρώτης γενιάς μετανάστης από την Κίνα, τρίτο από τα οχτώ παιδιά μιας φτωχής οικογένειας, η Κίνγκστον μυθολογεί αυτοβιογραφούμενη και αυτοβιογραφείται μυθολογώντας. Μιλάει για τη φρικτή καταπίεση της Κινέζας γυναίκας, για την ακύρωσή της ως προσώπου μέσα στην οικογένεια, για την εξώθησή της, κάποιες φορές, στο θάνατο, για την, αδιανόητη σήμερα, μαρτυρική ανοχή της. Μιλάει για τις δυσκολίες της ενσωμάτωσης μιας ξένης στην αμερικανική κοινωνία, που θεωρεί τους μετανάστες πολίτες δεύτερης κατηγορίας και τις γυναίκες τους, απλά και αναγκαία εξαρτήματα των ανδρών. Εμμέσως, σαν να αφηγείται ένα ανησυχητικό και, μερικές φορές, ερμητικό παραμύθι, η συγγραφέας ξετυλίγει τον ιστό της κοινωνικής αδικίας, των ταξικών, φυλετικών, σεξιστικών διακρίσεων, μέσα στον οποίο παραλίγο να παγιδευόταν και η ίδια, αν δεν αντιδρούσε, διαλέγοντας ως συμμάχους τα φαντάσματα των άλλων γυναικών που υπέφεραν, διεκδικώντας το δικαίωμά της να επικοινωνεί, να σκέφτεται και να δημιουργεί. Ένα γοητευτικό και πλούσιο βιβλίο, που λειτουργεί αντιστικτικά προς τα έργα των συμπατριωτισσών τής Κίνγκστον -της Εϊμι Ταν ή της Γιουνγκ Τσανγκ- και μεταμορφώνει τις λέξεις σε όπλα ενός αγώνα χωρίς τέλος. (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΧΙΝΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 5/7/2002)

Περιεχόμενα

Γιατί αυτό το βιβλίο;
Τι είναι αυτοβιογραφία;
Γυναίκα πολεμίστρια
Γυναίκα δίχως όνομα
Λευκές τίγρεις
Σάμαν
Στο δυτικό παλάτι
Τραγούδι για έναν βαρβαρικό αυλό από καλάμι
Προσωπικοί τρόποι μετάφρασης
Αντι- βιο-γραφίας
Σχόλια για τη Maxine Hong Kingston
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE WOMAN WARRIOR
ISBN139789608228252
ΕκδότηςΚΟΧΛΙΑΣ
ΣειράΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΓΡΑΦΗ: ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2002
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ
ΜετάφρασηΚΛΙΑΦΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΕπιμέλειαΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΝΓΚ-ΚΙΝΓΚΣΤΟΝ ΜΑΞΙΝ
Κωδικός Πολιτείας2402-0016
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η παγωμένη άβυσσος
COLLINS WILKIE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS