Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΣΑΡΟΣ - ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΣΑΡΟΣ

ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ

RAZINSKY EDVARD
Κωδ. Πολιτείας: 2904-0037




Παρουσίαση

Η ζωή και ο θάνατος του τελευταίου τσάρου της Ρωσικής αυτοκρατορίας, Νικολάου Β'. Ο Ρατζίνσκι περιγράφει συναρπαστικά το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες της κατάρρευσης της πανίσχυρης οικογένειας των Ρομανόφ. Ανασυνθέτει και τεκμηριώνει τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, από διηγήσεις αυτόπτων μαρτύρων, απόρρητα έγγραφα και πολιτικά κείμενα, ημερολόγια και επιστολές. Οι ίντριγκες στην αυτοκρατορική αυλή, οι τυχοδιώκτες μυστικοσύμβουλοι, τα ανθρώπινα πάθη και οι αδυναμίες που κυριαρχούν, διαμορφώνουν τις εξελίξεις και επιταχύνουν το προαναγγελθέν τέλος... (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Το βιβλίο είναι μεν βασισμένο στην Ιστορία αλλά διεκδικεί και λογοτεχνικές δάφνες. Δεν είναι μόνο το δεξιοτεχνικά δομημένο τρίτο μέρος με τίτλο "H νύχτα των Ιπάτιεφ", όπου δίκην αστυνομικού αναγνώσματος ο συγγραφέας αφηγείται την πορεία του τσαρικού ζεύγους από τη σύλληψη ως τη δολοφονία (περί δολοφονίας πρόκειται, αφού δεν υπήρξε δίκη ούτε καταδίκη), μα και η εμβόλιμη συμμετοχή στην αφήγηση της Βέρας Λεονίντοβνα, σταρ του θεάτρου των αρχών του 20ού αιώνα, η οποία σχολιάζει πρόσωπα και πράγματα ενώπιον του Ρατζίνσκι, κάτι που θυμίζει μοντερνισμό. Την αξία του αντικομμουνιστή συγγραφέα και τις ικανότητές του έχει αντιληφθεί και ο αριστερός Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος σε ένα μικρό κείμενο που παρατίθεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου καταθέτει την άποψή του γι' αυτόν: "Ο Ρατζίνσκι είναι ένας λεπταίσθητος ψυχολόγος που γνωρίζει πολύ καλά τους ανθρώπους - ζωντανούς και νεκρούς. Είναι άνθρωπος που γνωρίζει σε βάθος και, το κυριότερο, αγαπάει τη χώρα του. Νιώθει την ιστορία της". (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, Το Βήμα, 16/4/2006)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608239326
ΕκδότηςΝΑΡΚΙΣΣΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2006
Αριθμός σελίδων654
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΕπιμέλειαΚΟΥΛΟΥΡΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΑΤΖΙΝΣΚΙ ΕΝΤΒΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2904-0037
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Epitimos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Chaosman, ANAF

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ
BRECHT BERTOLT
€14.92 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.70
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS