Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κ ΠΟΛΙΤΙΚΩ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ΜΕΡΓΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2853-0022
Τιμή Έκδοσης
€47.70
Τιμή Πολιτείας
€38.16
(-20%)
Κερδίζετε €9.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στα πέντε περίπου χρόνια από τη δημοσίευση της Πρώτης Έκδοσης του βιβλίου αυτού, η χρήση της Ανάλυσης Κόστους-Οφέλους έχει επεκταθεί σημαντικά διεθνώς, ιδιαίτερα στις Αγγλοσαξωνικές χώρες. Όμως, η επέκταση δεν αφορούσε ούτε τη θεωρητική βάση ούτε τις μεθοδολογικές αναλύσεις, αλλά την εφαρμογή της μεθόδου στην αξιολόγηση αποφάσεων κυβερνητικής πολιτικής και ειδικότερα της σκοπιμότητας εισαγωγής κανονιστικών ρυθμίσεων.
Εξ αυτού του λόγου, στη Δεύτερη Έκδοση του βιβλίου δεν θεωρήθηκε σκόπιμη η αναθεώρηση του περιεχομένου του, ούτε η αναδιάταξη της ύλης, αφού ανταποκρίνεται πλήρως στην κρατούσα επιστημονική σκέψη στη διεθνή βιβλιογραφία. Όμως, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει προσπάθεια επέκτασης του βιβλίου με ένα Δεύτερο τόμο, ο οποίος παρουσιάζει μια σειρά από εφαρμογές της κοινωνικο-οικονομικής αξιολόγησης επενδύσεων και πολιτικών σε διάφορους τομείς της εφαρμοσμένης οικονομικής και της οικονομικής πολιτικής.
Οι εφαρμογές αυτές αφορούν την αξιολόγηση επενδύσεων σε έργα μεταφορών, την αξιολόγηση δαπανών για πολιτικές απασχόλησης, ενεργητικές και παθητικές, την αξιολόγηση δαπανών υγείας, την αξιολόγηση δαπανών εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και την αξιολόγηση μέτρων περιβαλλοντικής πολιτικής. Δεν ήταν δυνατόν να συμπεριληφθούν στη φάση αυτή οι παραδοσιακές εφαρμογές της μεθοδολογίας σε επενδύσεις βιομηχανικής ανάπτυξης και αγροτικών έργων, δίδεται όμως έμφαση κυρίως στην αξιολόγηση της σκοπιμότητας κυβερνητικής παρέμβασης σε τομείς, όπου η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της κυβερνητικής παρέμβασης είναι δυσχερής. Κάθε ένα από τα κεφάλαια, που πραγματεύεται τις εφαρμογές αυτές, περιλαμβάνει εκτεταμένη βιβλιογραφία για τα αντίστοιχα θέματα, καθώς και πηγές στο διαδίκτυο που είναι χρήσιμες για διδακτικούς σκοπούς.
Συνολικά, το βιβλίο αυτό, που περιλαμβάνει τον Πρώτο τόμο με τη θεωρία και τον Δεύτερο τόμο με τις εφαρμογές, πιστεύω ότι αποτελεί μια πλήρη παρουσίαση της κοινωνικο-οικονομικής αξιολόγησης επενδύσεων και πολιτικών. Επομένως, ελπίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως διδακτικό βιβλίο για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Πολιτικής όσο και ως βιβλίο αναφοράς για εκείνους, των οποίων η εργασία περιλαμβάνει αξιολόγηση επενδύσεων και μέτρων κυβερνητικής πολιτικής σε οποιονδήποτε κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας.
Για την ολοκλήρωση της δεύτερης αυτής έκδοσης του βιβλίου θέλω να ευχαριστήσω τη Μαρία Γαβρίλη που, ως επιμελητής της έκδοσης, συνέβαλε καθοριστικά στη βελτίωση του κειμένου και την απάλειψη διαφόρων αβλεψιών της πρώτης έκδοσης. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου, υποψήφιο διδάκτορα, Παναγιώτη Πρόντζα, για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση του δεύτερου τόμου, αλλά και για τη βοήθειά του στη διδασκαλία του μαθήματος και των ασκήσεων.
Τέλος, θερμές ευχαριστίες οφείλονται και στους συναδέλφους μου στα διάφορα Πανεπιστήμια, που χρησιμοποίησαν το βιβλίο ως διδακτικό εγχειρίδιο, αλλά και στους φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών για τα εποικοδομητικά τους σχόλια. (Από τον πρόλογο της β΄ έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ Β’ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ Α’ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: Η ΜΕΘΟΔΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΟΥΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΜΗ ΑΓΟΡΑΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14 ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Στην αγγλική γλώσσα
Στην ελληνική γλώσσα
Λεπτομέρειες
ISBN139789608249585
ΕκδότηςΜΠΕΝΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων504
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΓΑΒΡΙΛΗ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2853-0022
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ
ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
€18.66 €9.33
(-50%)
Κερδίζετε €9.33
Νανά
ZOLA EMILE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS