Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΕΜ Β΄Τ. ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟΝ // ΟΜΙΛΙΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟΝ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ, ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΟΜΙΛΙΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 8995-0002




Παρουσίαση

Το ανά χείρας τετράτομο ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟΝ ή συλλογή "Ερμηνειών και Ομιλιών εις τας κατά Κυριακήν αναγινωσκομένας Περικοπάς των Ευαγγελίων και των Αποστόλων" του σπουδαίου λογίου Μητροπολίτου Νικηφόρου Θεοτόκη (...) Αρχιεπισκόπου Αστραχανίου και Σταυρουπόλεως εν Ρωσία, αποτελεί το κλασσικό και καθιερωμένο πλέον Ορθόδοξο ερμηνευτικό εγχειρίδιο για την κατανόηση των αγιογραφικών αναγνωσμάτων κατά την Θεία Λειτουργία.
Ο Νικηφόρος Θεοτόκης αναφέρει ως πηγές του τις ομιλίες και ερμηνείες στα Ιερά Ευαγγέλια και τις Αποστολικές περικοπές των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας. Το ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟΝ απευθύνεται στον κληρικό για την συγγραφή εκκλησιαστικών κηρυγμάτων, αλλά και σε κάθε εκκλησιαζόμενο χριστιανό για την πληρέστερη κατανόηση των βαθύτερων πνευματικών και θεολογικών νοημάτων των περικοπών του Ευαγγελίου και του Αποστόλου.
Στις σελίδες του παρόντος δεύτερου τόμου του ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟΥ περιέχονται τα κείμενα των Αποστολικών περικοπών στο πρωτότυπο, που αναγινώσκονται κάθε Κυριακή καθ' όλον το έτος και οι σχετικές προς αυτές ομιλίες. Τα κείμενα διανθίζονται από πλήθος αγιογραφικών παραπομπών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εικών του αγίου Αποστόλου Παύλου
Η Αγία Πεντηκοστή
Κυριακή του Πάσχα
Ομιλία περί της Χριστού Αναστάσεως
Το μεγαλείον της σημερινής αγίας ημέρας. Τίνος Ένεκεν προσέταξεν ο Θεός όπως εορτάζωμεν κατά την σήμερον μετά πάσης επισημότητας και μεγαλοπρεπείας. Η Ανάστασις του Σωτήρος απόδειξις της αληθείας της εις Αυτόν πίστεως. Ποία τα προφητικά σύμβολα και κηρύγματα της Αναστάσεως.
Κυριακή του Θωμά
Ομιλία περί θείου και δαιμονικού και αδιακρίτου ζήλου
Θεία δύναμις προάγει το έργον του Ευαγγελικού κηρύγματος. Πολλά και αξιοθαύμαστα τα κατορθώματα του ζήλου, ανάγκη όμως υπάρχει μεγάλης διακρίσεως δια να γνωρίσωμεν ποίος είναι ο ζήλος ο θείος και ποίος ο δαιμονικός, ποίος ο διακριτικός και ποίος ο αδιάκριτος.
Κυριακή των Μυροφόρων
Ομιλία περί ανεξικακίας
Η εκλογή και η χειροτονία των επτά πρώτων διακόνων. Τα υπέρλαμπρα φώτα πασών των αρετών των Αποστόλων, εξαιρέτως δε η υπερλάμπουσα αρετή της ανεξικακίας επιστρέφει τα πλήθη των εσκοτισμένων ανθρώπων προς το φως της θεογνωσίας.
Κυριακή του Παραλύτου
Ομιλία περί του ότι μεγάλη της ελεημοσύνης η δύναμις
Η θεραπεία του Αινέα και η ανάστασις της Ταβιθά. Δια τας πολλάς αυτής ελεημοσύνας η Ταβιθά μόνη κατηξιώθη τοσαύτης χάριτος. Της ελεημοσύνης η χάρις και η δύναμις ίσταται δια παντός ενώπιον του θρόνου του Θεού υπερβαίνουσα την χάριν πάσης άλλης θυσίας.
Κυριακή της Σαμαρείτιδος
Ομιλία περί του τι δηλοί το όνομα Χριστιανός
Ο λιθοβολισμός του Στεφάνου και ο διωγμός των μαθητών πρόξενος μεγάλων αγαθών εις την εκκλησίαν του Χριστού. Εις την Αντιόχειαν δίδεται πρώτον το όνομα χριστιανός εις τους μαθητάς του Χριστού. Διατί εδόθη το πανυπέρτιμον και δεδοξασμένον τούτο όνομα εις ημάς, εις ποίον ύψος μας αναβιβάζει και ποία τα καθήκοντα του χριστιανού. [...]
Λεπτομέρειες
ISBN139789608251175
ΕκδότηςΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2006
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας8995-0002
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

gtrakakis

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS