Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ( ΣΥΝΟΡΑ /ΣΕΙΡΑ)

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

STEINHART NICOLAE
Κωδ. Πολιτείας: 2608-0043




Παρουσίαση

Η πνευματική περιπέτεια ενός συγγραφέα που θεωρείται ο «Παπαδιαμάντης» της Ρουμανίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε εβραϊκή οικογένεια. Έσκυψε και μελέτησε σε βάθος την ευρωπαϊκή γραμματεία. Κάτοχος μεγάλης φιλοσοφικής όσο και λογοτεχνικής παιδείας, πνεύμα ανήσυχο και περίεργο, γνώρισε και ασπάστηκε την ορθόδοξη πίστη. Φυλακίστηκε από το καθεστώς Τσαουσέσκου και έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με ποινικούς εγκληματίες και πολιτικούς κατάδικους, μεταξύ των οποίων και ιερείς όλων των χριστιανικών δογμάτων. Βαφτίστηκε κρυφά μέσα στις φυλακές, ενώ αργότερα έζησε στη μονή της Ροχίας, ως ιερέας και υπεύθυνος βιβλιοθήκης. Οι εμπειρίες της ζωής του, η εξέλιξη των σκέψεών του, ο δρόμος του για τη σωματική, ψυχική και νοητική του επιβίωση, καθώς και η πνευματική του πορεία, καταγράφονται στο βιβλίο του, το οποίο ο συγγραφέας θεωρεί ως την πολιτική, λογοτεχνική και πνευματική του διαθήκη. Το χειρόγραφο του «Ημερολογίου της Ευτυχίας», που είναι το σημαντικότερο έργο του, κατασχέθηκε από το καθεστώς, καταστράφηκε σε καιρούς ταραχώδεις και ανασυστήθηκε από μνήμης. Με παράδοξο όμως και αξιοθαύμαστο τρόπο ήρθε και πάλι στα χέρια του. Βιβλίο στοχαστικό όσο και βιωματικό, συνιστά μια από τις σημαντικότερες πνευματικές καταθέσεις του 20ου αιώνα. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςJYRNALUL FERICIRII
ISBN139789608252448
ΕκδότηςΜΑΙΣΤΡΟΣ
ΣειράΣΥΝΟΡΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων536
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΟΥΚΟΒΙΝΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΑΙΝΧΑΡΤ ΝΙΚΟΛΑΕ
Κωδικός Πολιτείας2608-0043
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Natasouli, kouknek, eleutheriakos7

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kouknek

Κριτικές για το προϊόν

[11/02/2023] Rory.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Καλό αλλά λίγο κουραστικό, καθότι το μέγεθός του είναι μεγάλο σε σχέση με τα ωραία χριστιανικά μηνύματα που αβίαστα περνάει.
[28/08/2015] kouknek.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο πού άλλαξε γιά πάντα τή ζωή μου. Τυχερός πού το διάβασα, τυχερός όποιος το διαβάσει. Μέ μιά διευκρίνηση : Όποιος διάβασε το Ημερολόγιο του Νικολάε Στάϊνχαρντ δέν έχει πιά αμφιβολίες αλλά και δικαιολογίες.n Παραθέτω λίγες από τις φράσεις πού με "σημάδεψαν". - Άλλο καλοσύνη καί άλλο βλακεία. Ο Χριστός μάς ζητά νά είμαστε καλοί, όχι βλάκες !!! - Πιστεύω Κύριε, βοήθει μου τη απιστία !!! - Πρέπει νά ξαναγίνουμε αυτό πού... είμαστε ( όχι ήμασταν )!!! - Ο Χριστός δέν την έχει αράξει, δέν έχει φύγει κάπου στό νιρβάνα. Είναι στην οικοδομή και σηκώνει τενεκέ στήν πλάτη !!! - Ταραμάς χωρίς γουδί δέν γίνεται καί Ανάσταση χωρίς Γολγοθά δέν υπάρχει! - Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα καί κάθε μορφή ολοκληρωτισμού είναι γίγαντες μέ πόδια από κιμωλία !!!- Γιά τό πώς θά ζήσεις ως άνθρωπος, ζήσε όπως θέλεις. Γιά τό πώς θα πεθάνεις όμως είναι τελείως άλλο πράγμα. Πρέπει να πεθάνεις μέ αξιοπρέπεια!!! - Ο άνθρωπος έχει καθήκον νά διαφυλάττει τη ζωή του καί την σωματική του ακεραιότητα μέ όλες του τις δυνάμεις. Όχι όμως και με κάθε κόστος !!! - Η φράση "απόδωτε ουν τα του Θεού τω θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" προϋποθέτει ότι και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη ( Καίσαρας=κράτος και πολίτης )θά σέβονται αμοιβαία τις υποχρεώσεις τους. Όταν ο Καίσαρας ( το κράτος ) φαίρεται σαν Καίσαρας τότε ΝΑΙ νά του αποδώσεις και φόρους, και θητεία και κόπους και θυσίες καί ό,τι άλλο ζητήσει. Υπάρχει όμως και η φράση "ου δύνασθαι Θεώ δουλεύειν και μαμωνάν" Όταν λοιπόν ο Καίσαρας (το κράτος) μετατρέπεται σε Μαμωνά τότε μόνο εξορκισμούς και κατάρες και μάλιστα απ' αυτές του Μεγάλου Βασιλείου !!!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΒΙΕΡ
BERGER JOHN
€12.64 €3.79
(-70%)
Κερδίζετε €8.85
ΔΑΡΒΙΝΟΣ
RIDLEY MARK
€10.70 €3.21
(-70%)
Κερδίζετε €7.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS