Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΧΑΞΛΕΥ : ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ..

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

HUXLEY ALDUS
Κωδ. Πολιτείας: 3000-0089




Παρουσίαση

«Brave New World» είναι έκφραση του Σαίξπηρ (από την «Τρικυμία»), οπότε αποδίδεται «Θαυμαστός καινούργιος κόσμος» αλλά, όπως επισημαίνει ο Τεοντόρ Αντόρνο, αναφέρεται και στον Νέο Κόσμο, την Αμερική, το εργαστήρι για την κοινωνία του μέλλοντος.
Το περίφημο προφητικό μυθιστόρημα του Χάξλεϋ, η περιγραφή του εφιαλτικού καινούργιου κόσμου, με το απολύτως ιεραρχικό και πανίσχυρο κράτος, με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, της γενετικής μηχανικής, της φαρμακοβιομηχανίας, της εφαρμοσμένης ψυχολογίας. Οι άνθρωποι ζουν σε μία αρνητική Ουτοπία, σε ευημερία, ασφάλεια, μα και σε ανελευθερία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBRAVE NEW WORLD
ISBN139789608263123
ΕκδότηςΝΗΣΙΔΕΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2000
Αριθμός σελίδων222
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΟΜΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΞΛΕΙ ΑΛΝΤΟΥΣ
Κωδικός Πολιτείας3000-0089
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[13/01/2022] Βεδές Δημήτριος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ καλό βιβλίο, που μας δείχνει πως όσο μια κοινωνία προσπαθεί να γίνει πιο Ουτοπική, να εξαλείψει το "κακο", να στοχεύει στην ευημέρια κια την ευμάρια, παρόλα αυτά στην πραγματικόητα τείνει να γίνει Δυστοπική. Ο Χαξλει αν δε κάνω λάθος υπέρξε και καθηγητής του Οργουελ. Προφανως ο Οργουελ άργησε καμιά 30 χρονια, αλλά σίγουρα τον ξεπέρασε με τον Μεγάλο Αδελφό.
[30/05/2020] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Με απογοήτευσε.Ο συγγραφέας έγραψε ένα δυστοπικό,εφιαλτικό,απελπιστικά καταθλιπτικό βιβλίο.Όσο άσχημη και προβληματική αν είναι η εποχή μας,σε καμία περίπτωση δε συμβαίνουν αυτά που περιγράφει ο Χάξλευ.Φοβάμαι πως ο Χάξλευ μετέφερε στο χαρτί τις εικόνες που του προκαλούσε η χρήση ναρκωτικών.
[16/11/2017] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αν και το βιβλίο το έχω διαβάσει από άλλη έκδοση και μετάφραση, θα έλεγα ότι ο Χάξλεϋ μας περιγράφει μια δυστοπία, ακόμη τρομακτικότερη από το 1984 του Όργουελ. Η πλοκή, οι περιγραφές και η υπόθεση συναρπάζουν, το τέλος είναι αινιγματικό. Εξαιρετική σύλληψη, κλασικό έργο!
[24/03/2016] polystavropoulou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Σκόπιμα ευκολοδιάβαστος ο κόσμος του Χάξλευ,με μια ροή που τρέχει, για να αφήσει στο τέλος τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να τον κάνει να τον σκέφτεται για πολύ καιρό.
[02/11/2015] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Καλό βιβλίο στο οποίο περιγράφεται η αντίθεση μεταξύ 2 κόσμων. Ο θαυμαστός είναι ο κόσμος που οι άνθρωποι είναι κλώνοι, ανατρέφονται ανακλαστικά, έχουν ελευθεριότητα στο σεξ και τα ναρκωτικά, δεν πιστεύουν σε θεούς, οικογένειες κλπ. Ο άλλος είναι ένας κόσμος κατώτερος από το στάτους της κοινωνίας όταν γράφτηκε το βιβλίο. Ο συγγραφέας δεν προτείνει κάποιο από τους δύο κόσμους αφήνοντάς μας με την αίσθηση ότι διαλέγει μια μέση οδό. Κάπου εκεί χάνεται η πρωτοτυπία αν και επαναλαμβάνω ότι είναι τελικά ένα καλό, ευκολοδιάβαστο βιβλίο κατά τη γνώμη μου.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ
LIDDELL HENRY
€98.39 €49.20
(-50%)
Κερδίζετε €49.19
ΜΠΑΜΠΙΤ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS