
Ο ΠΑΝ
HAMSUN KNUT (NOBEL 1920)Κωδ. Πολιτείας: 3890-0114
Τιμή Έκδοσης €11.66 | Τιμή Πολιτείας €8.16 | (-30%) |
Κερδίζετε €3.50 |
- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων
Παρουσίαση
Η νουβέλα "Ο Παν" που συνέβαλε στην εδραίωση της φήμης του Χάμσουν ως σημαντικού νορβηγού συγγραφέα, πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά από τον Παύλο Νιρβάνα, άγρυπνο πνευματικό άνθρωπο.Η νουβέλα ξετυλίγεται σε μια μικρή ερημική παραθαλάσσια νορβηγική κώμη, όπου κυριαρχούν τα πιο σκοτεινά και ανεξέλεγκτα γενετήσια ένστικτα. Όλα συμβαίνουν και εξελίσσονται κάτω από τη διαβρωτική της λογικής και της ηθικής σκιάς του τραγοπόδαρου ιθυφαλλικού θεού Πανός. Ο λοχαγός Γκλαν, ο οποίος πέφτει στην ερωτική παγίδα της Εδουάρδας, αναλαμβάνει να ικανοποιήσει τη γυναικεία ματαιοδοξία της. Καταλήγει όμως στην Ινδία, κυνηγημένος από την οπτασία της «αιώνιας αγαπημένης», και υποχείριο της θέλησής του να δώσει τέλος στην άδεια ζωή του, μακριά από τον πολιτισμό που τον εξέθρεψε και δεν στάθηκε ικανός να τον θωρακίσει μπροστά στα δεινά του πολιτισμού και τις δίνες του έρωτα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:
ημίφως, godot, kostas_rb, Billoulis, aposdrak, GioGun, mitsost, jimmis77, fotinipoliteia, elix73, gina30, geopap1984, cat7fish3, Ανταίος.Φ, chpapastathi, Σκουρλά, ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΕΥΣ, cersos, Dimitris_Theo98, Christos Kitsos, Pyrrwn, ΛΕΟΝΤΙΟΣΚριτικές για το προϊόν
[27/08/2022] NIKOLAOS GOUSGOUNIS. Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστηΒαθμολογία:

[23/07/2021] cersos. Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστηΜπορει να χαζεψε στα γεραματα ο Χαμσουν υποστηριζοντας τους Ναζι ,αλλα στα νιατα του ηταν καταπληκτικος συγγραφεας οχι μονο της ΠΕΙΝΑΣ αλλα και του ΠΑΝΑ και της ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ και αλλων μυθιστορηματων . Παντως οι μεταφρασεις απο τα νορβηγικα απο τον Δασκαλακη που εμαθε την γλωσσα ειδικα για τον Χαμσουν, τις θεωρω ανωτερες με την ιδιωματικη δημοτικη του.Ο Νιρβανας θα πρεπει να μετεφρασε απο τα γαλλικα δηλαδη δευτερο χερι.
Βαθμολογία:

Η ιδιαιτερη πενα του Χαμσουν δεν χρειαζεται πολλες συστασεις,ποιοτικη γραφη για οσους αρεσκονται στην αληθινη λογοτεχνια!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.