Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΡΤΑ ΓΚΑΡΛΑΝ (Β΄ ΕΚΔΟΣΗ)

Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΕΡΤΑ ΓΚΑΡΛΑΝ (Β' ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
SCHNITZLER ARTHUR, GOSPODINOV GEORGI (BOOKER 2023)
Κωδ. Πολιτείας: 3890-0153
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-20%)
Κερδίζετε €2.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Mε τη νουβέλα του "Η κυρία Μπέρτα Γκάρλαν", που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά, ο Άρτουρ Σνίτσλερ, ένας από τους σημαντικότερους Αυστριακούς συγγραφείς των αρχών του 20ού αιώνα, καταθέτει μια βαθιά και λεπτολόγο ψυχολογική σπουδή της γυναικείας συνείδησης, καταγγέλλοντας συνάμα την κοινωνική ανισότητα ως προς τις ελευθερίες των δυο φύλων. Με φόντο την Αυστρία της εποχής του αφηγείται δυο αποφασιστικές εβδομάδες από τη ζωή της ηρωίδας του, εφαρμόζοντας μοντερνιστικές τεχνικές, όπως ο ελεύθερος πλάγιος λόγος και ο εσωτερικός μονόλογος. "Η κυρία Μπέρτα Γκάρλαν", η αυστριακή Μαντάμ Μποβαρύ, όπως έχει συχνά χαρακτηριστεί, φέρει τη σφραγίδα της αφηγηματικής δεινότητας του συγγραφέα της που, με αφορμή την ιστορία της, ξετυλίγει μπροστά μας μια ολόκληρη εποχή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η γραμμική αφήγηση αυτής της ιστορίας διανθίζεται από τους εσωτερικούς μονολόγους και τα όνειρα της Μπέρτα κι έτσι το μυθιστόρημα σε ορισμένα σημεία θυμίζει ένα ψυχολογικό πορτρέτο της πρωταγωνίστριας. Όλο το αφήγημα εκτυλίσσεται σε δυο βδομάδες που θα της χαρίσουν τόση γνώση και συγκίνηση όση δεν της χάρισαν τα προηγούμενα χρόνια της ενήλικης ζωής της. Η ανάγκη της να δει τον Εμίλ έρχεται να καλύψει το ξύπνημα της σεξουαλικότητάς της κι αυτό είναι φανερό από τον τρόπο που αφήνει ο συγγραφέας να εισχωρήσουν στο μυαλό της σκέψεις για άλλους άντρες. Όμως η Μπέρτα είναι μια γυναίκα που ζει σε μια συντηρητική κοινωνία και θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί αμέσως μετά το θάνατο της Άννας. Δεν μπορεί να περιοριστεί στο ρόλο της περιστασιακής ερωμένης και νιώθει ότι δεν αξίζει να διακινδυνέψει τη ζωή της γι' αυτό. Θα συνεχίσει από εκεί που βρισκόταν, νιώθοντας την αδικία της κοινωνίας που αρνείται τις ίσες ευκαιρίες στα δυο φύλα ακόμα και στην απόλαυση του έρωτα. (Αφροδίτη Δημοπούλου, diavasame.gr)

Η καταβύθιση στον γυναικείο κόσμο μπορεί να παραλληλιστεί με την ανάλογη τεχνική που ακολούθησε ο μεγάλος στυλίστας Χένρι Τζέιμς και φαίνεται ότι και οι δύο καταλάβαιναν βαθύτατα την ανθρώπινη φύση, αλλά και τις συναισθηματικές εκδηλώσεις των δύο φύλων. Ο συγγραφέας ενίοτε αντιμετωπίζει από απόσταση τους ήρωές του και έτσι γίνεται ακόμα πιο αντικειμενικός, ένας προσεκτικός παρατηρητής των παθών και των παθημάτων τους. [...] Ο Σνίτσλερ στη νουβέλα αυτή, αλλά και αλλού, είναι "πανταχού παρών και πάντα αόρατος, σαν τον Θεό στη Φύση", όπως συνήθιζε να λέει ο Φλομπέρ, κάθε φορά που αναφερόταν στη θέση την οποία πρέπει να έχει ο συγγραφέας στο έργο του. (Χρύσα Σπυροπούλου, Η Καθημερινή, 17/8/2008)

Περιεχόμενα

Μετάφραση: Λαμπρινή Κουντουριώτη, Μαρία Ρούσσου, Μαρίνα Σαρρή, Παυλίνα Τραυλού, Λίνα Φιλοπούλου
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFRAU BERTA GARLAN
ISBN139789608264830
ΕκδότηςΣΟΚΟΛΗΣ
ΣειράΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2007
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις17x12
ΠρόλογοςΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜετάφρασηΡΟΥΣΣΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΝΑ, κ.ά.
ΕπιμέλειαΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΝΙΤΣΛΕΡ ΑΡΤΟΥΡ, ΓΚΟΣΠΟΝΤΙΝΟΦ ΓΚΕΟΡΓΚΙ (BOOKER 2023)
Κωδικός Πολιτείας3890-0153
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΦΜ70, demmy, Krvag, keti, Nefeli Karapiperi, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[22/12/2013] Godard.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Δεν είχα την παραμικρή ιδέα για την ύπαρξη αυτού του βιβλίου, έπεσα τυχαία πάνω του, ενώ έψαχνα τα ράφια του βιβλιοπωλείου. Είναι ένα πολύ μικρό βιβλιαράκι και δύσκολο πέφτει το μάτι σου πάνω του. Χαίρομαι όμως που έπεσε, γιατί άξιζε τον κόπο. Θεωρώ ότι η Μπέρτα Γκάρλαν είναι μία από τις πιο συμπαθητικές ηρωίδες τις κλασικής λογοτεχνίας. Μία ηρωίδα απόλυτα αληθινή και ρεαλίστρια που το μόνο που θέλησε ήταν να χαρεί τη ζωή και τον έρωτα, σε μία εποχή που η συντηρητική κοινωνία δεν έδινε αυτό το δικαίωμα στις γυναίκες. Πολύ καλό βιβλίο σε εξαιρετική τιμή και μια πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις της κλασικής λογοτεχνίας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΙΟΤΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
SCHNITZLER ARTHUR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΝΟΥΒΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DOSTOYEVSKY FYODOR
€23.32 €10.49
(-55%)
Κερδίζετε €12.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS