Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΑΜΟΥΡΑΙ // ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ - ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ

ΣΑΜΟΥΡΑΙ

ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ - ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ

ΚΑΚΑΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3439-0179




Παρουσίαση

Οι Σαμουράι υπήρξαν οι μοναδικοί και αδιαμφισβήτητοι κυρίαρχοι της Ιαπωνίας για μια περίοδο η οποία προσεγγίζει τα 1.000 χρόνια. Σε αυτή την περίοδο κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τέτοια εντύπωση γύρω από το όνομα και τον χαρακτήρα τους, ώστε ακόμη και σήμερα άνθρωποι με νοοτροπία πολύ διαφορετική, όπως είναι η δυτική, να ενδιαφέρονται να τους γνωρίσουν. Σύμφωνα με πολλούς αντιπροσωπεύουν το ιδεώδες του αληθινού πολεμιστή, για άλλους τους καλύτερους ξιφομάχους που υπήρξαν ποτέ και για κάποιους μια τοπική ιαπωνική έκφανση της φεουδαρχίας. Σε 1.000 χρόνια ιστορίας αποτέλεσαν όλα αυτά τα στοιχεία και πολύ περισσότερα, ενώ ακόμη και σήμερα ορισμένα από τα βιβλία τους διδάσκονται ως εγχειρίδια επιχειρηματικής πολιτικής. Φιλοδοξία αυτού του βιβλίου δεν είναι να εξαντλήσει ένα θέμα τέτοιας έκτασης, αλλά κυρίως να αποτελέσει ένα ερέθισμα για περαιτέρω αναζήτηση. Με τον τρόπο τους οι Σαμουράι κατορθώνουν ακόμη να ανταμείβουν όποιον έχει τη δίψα να ερευνήσει το παρελθόν τους.
Από τις πιο διάσημες και ρομαντικές μορφές στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, οι Σαμουράι αποτέλεσαν την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ιαπωνία για περίοδο μεγαλύτερη των χιλίων ετών. Αν και σε αυτό το χρονικό διάστημα άλλαξαν σημαντικά τον εξοπλισμό, τις τακτικές και την πολιτική τους, οι ίδιοι ως άνθρωποι παρέμειναν απαράλλακτοι, εκπαιδευμένοι και γαλουχημένοι με βάση τα ίδια πρότυπα, διδασκόμενοι τις ίδιες ιστορίες και εμφορούμενοι από πνεύμα υπεροχής ανάλογο εκείνου των προγόνων τους. Κατάφεραν να κρατήσουν την Ιαπωνία ανεξάρτητη αλλά και απομονωμένη και ουσιαστικά δημιούργησαν το πολύ έντονο εθνικό φρόνημα που βιώνουν οι σημερινοί Ιάπωνες. Ακόμη και όταν τέθηκαν στο περιθώριο, η επιρροή τους ήταν τέτοια ώστε άνθρωποι με νοοτροπία πολύ διαφορετική, όπως αυτή των Δυτικών, να ενδιαφέρονται να μυηθούν στη φιλοσοφία τους.
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας καταγράφει με γλαφυρό τρόπο την εμφάνιση των Σαμουράι στο ιστορικό προσκήνιο, την ακμή και την παρακμή τους. Αναλύει επίσης τον εντυπωσιακό εξοπλισμό, τη σκληρή εκπαίδευσή τους και τις απαράμιλλες τεχνικές μάχης. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι εμβαθύνει στη φιλοσοφία τους και αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους εξακολουθούν να γοητεύουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Οι Σαμουράι κατορθώνουν ακόμη και σήμερα να ανταμείβουν όποιον έχει τη δίψα να εξερευνήσει το παρελθόν τους. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΣΑΜΟΥΡΑΙ
ΣΟΧΑΪ - ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ
ΣΕΝΓΚΟΥΚΟΥ ΤΖΙΝΤΑΪ, 150 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ
Η ΕΠΟΧΗ ΕΝΤΟ
ΤΡΕΙΣ ΜΑΧΕΣ
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789608345935
ΕκδότηςΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΣειράΟΙ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 26
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων122
Διαστάσεις28x21
ΕπιμέλειαΚΟΝΙΔΑΡΗ ΑΝΤΖΕΛΑ
Κωδικός Πολιτείας3439-0179
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

axilpat2

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS