Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Β΄Τ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜ) // ΕΜΠΕΙΡΙΣΤΕΣ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΣΤΕΣ

+
-
WOOLHOUSE S. R.
Κωδ. Πολιτείας: 3555-0007
Τιμή Έκδοσης
€16.88
Τιμή Πολιτείας
€11.82
(-30%)
Κερδίζετε €5.06


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ποια είναι η πηγή της ανθρώπινης γνώσης και των ιδεών; Υπάρχουν διάφορα είδη γνώσης, που αποκτώνται με διαφορετικούς τρόπους; Ποια είναι η φύση της επιστήμης; Σε αυτό το βιβλίο ο R. S. Woolhouse εξετάζει τις απόψεις και τα επιχειρήματα αρκετών εκπροσώπων της φιλοσοφίας των νεότερων χρόνων - Bacon, Gassendi, Hobbes, Locke, Berkley και Hume - που τείνουν να υπογραμμίσουν το ρόλο και τη σημασία που έχουν η εμπειρία και η παρατήρηση στις απαντήσεις που δίνονται σ' αυτά τα ερωτήματα. Εστιάζοντας τη συμβολή τους στη «νέα φιλοσοφία» της εποχής τους, με κυρίαρχο το ενδιαφέρον για τη φύση της γνώσης και της επιστήμης, ο συγγραφέας αφιερώνει και ένα κεφάλαιο στη Βασιλική Εταιρεία του Λονδίνου για τη βελτίωση της Φυσικής Γνώσης, που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1660. Προβάλλεται, επίσης, η ηθική και πολιτική φιλοσοφία αυτών των φιλοσόφων. Ο Woolhouse δε θέτει μόνο τις ιδέες στο σύγχρονό τους πολιτιστικό πλαίσιο, αλλά αποδίδει επίσης προσοχή στη σημασία τους για τη σκέψη του 20ού αιώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
1. Φράνσις Μπέικον
2. Τόμας Χομπς
3. Πιερ Γκασεντί
4. Η Βασιλική Εταιρεία του Λονδίνου
5. Τζον Λοκ
6. Τζορτζ Μπέρκλεϊ
7. Ντέιβιντ Χιουμ
Αναφορές
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE EMPIRICISTS
ISBN139789608354043
ΕκδότηςΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ
ΣειράΘΕΩΡΙΑ - ΙΔΕΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2003
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΣΟΥΡΤΗ ΣΟΦΙΑ
ΕπιμέλειαΧΡΥΣΗΣ Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΛΧΑΟΥΣ Σ. Ρ.
Κωδικός Πολιτείας3555-0007
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

uchihaestelcior

Κριτικές για το προϊόν

[07/03/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υψηλής ευκρίνειας, σπουδαίας γραφής έργο για τη φιλοσοφία της επιστήμης είναι του R.S. Woolhouse, Φιλοσοφία της Επιστήμης, Β μέρος: οι εμπειριστές. Εξετάζει τους εμπειριστές φιλοσόφους του 17ου αιώνα, των νεότερων δηλαδή χρόνων, όπως τoυς Bacon, Gassendi, Hobbes, Locke, Berkley, φτάνοντας ως το Hume (18ος αιώνας). Πραγματεύεται την πηγή της ανθρώπινης γνώσης και των ιδεών, τα διάφορα είδη γνώσης που αποκτώνται με διάφορους τρόπους και τη φύση της επιστήμης. Είναι από τα πιο καλογραμμένα και προσιτά-μη εκλαϊκευτικά έργα. Εξηγεί ο συγγραφέας γιατί κατατάσσει τους συγκριμένους φιλοσόφους στη «σχολή» του εμπειρισμού, ενώ δεν τοποθετείται φανατικά. Κοινό σημείο μεταξύ των εμπειριστών είναι η αμφισβήτηση του αριστοτελισμού και η στροφή προς τις φυσικές επιστήμες, τη «φυσική φιλοσοφία», καθώς και η έμφαση που αποδίδεται στην εμπειρία και την παρατήρηση για την προέλευση της γνώσης. Θα άξιζε να αναζητήσουμε και τον πρώτο τόμο, που αφορά τους ορθολογιστές φιλοσόφους, των ίδιων εκδόσεων, διαφορετικού συγγραφέα. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι από τις εκδόσεις Πολύτροπον, 2003 και με άρτια μετάφραση από τη Σοφία Τσούρτη.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η υπόσχεση
GALGUT DAMON
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
ΜΠΟΤΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS