Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΝΕΟ ΚΑΟΥΦΜΑΝ ΓΑΛΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ( 140.000 ΛΕΞΕΙΣ κ ΦΡΑΣΕΙΣ

ΓΑΛΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

140.000 ΛΕΞΕΙΣ - ΦΡΑΣΕΙΣ

ΠΑΝΤΕΛΟΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, LUST COLETTE
Κωδ. Πολιτείας: 2190-0023




Παρουσίαση

Η υποδοχή από το αναγνωστικό κοινό του Γαλλοελληνικού Λεξικού που είδε το φως της δημοσιότητας το 1995 και έχει ήδη σημειώσει πολλές επανεκτυπώσεις, υπήρξε εντυπωσιακή. Προϊόν μακράς και επίπονης εργασίας δυο πανεπιστημιακών δασκάλων με πλούσια εμπειρία στη διδασκαλία των γλωσσών και τη μεταφραστική διαδικασία, το Λεξικό αυτό χάραξε με τη μεθοδολογία του νέους δρόμους στη Λεξικογραφία και κάλυψε, κατά γενική ομολογία, ένα μεγάλο κενό στη σχετική βιβλιογραφία.
Οι εγγενείς δυσχέρειες του εγχειρήματος αυτού έγιναν εντονότερες από τη σχεδόν παντελή έλλειψη κατάλληλων λεξικών της νέας ελληνικής γλώσσας στις αρχές της δεκαετίας του '80. Αντίθετα, η γαλλική γλώσσα είχε ενωρίς κωδικοποιηθεί και αποτυπωθεί σε έγκυρα λεξικά τα οποία αποτελούν πολύτιμο εργαλείο εργασίας για τον λεξικογράφο. Παράλληλα, τα γαλλοελληνικά λεξικά που είχαμε τότε στη διάθεσή μας έπρεπε να χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή, γιατί ή ήσαν απαρχαιωμένα ή περιορίζονταν στην απλή παράθεση αποδόσεων στην Ελληνική των γαλλικών λέξεων, χωρίς παράδειγμα, φράσεις, ιδιωματισμούς και διάκριση γλωσσικών επιπέδων, ώστε να καθίσταται σχεδόν αδύνατη η επιλογή του κατάλληλου όρου στο συγκεκριμένο νοηματικό περιεχόμενο.
Στην περίπτωση, όμως, της σύνταξης του Ελληνογαλλικού Λεξικού, το οποίο κυκλοφόρησε το 2002, η προσπάθειά μας διευκολύνθηκε από την εν τω μεταξύ έκδοση εξαιρετικών λεξικών της ελληνικής γλώσσας, εφάμιλλων των ευρωπαϊκών, που μπορούν να θεωρηθούν ως οριστική επιστημονική κωδικοποίηση όλων των επιπέδων του γραπτού και του προφορικού νεοελληνικού λόγου. Η νέα αυτή συγκυρία αλλά και η έκταση του Ελληνογαλλικού Λεξικού κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη αναθεώρησης της πρώτης έκδοσης του Λεξικού μας, ώστε να περιληφθούν περισσότερες γαλλικές λέξεις και τεχνικοί όροι, να αναδιαρθρωθούν τα μεγάλα λήμματα, να αποφευχθούν επαναλήψεις και να διορθωθούν λάθη, παροράματα, παραλείψεις.
Το Λεξικό μας απευθύνεται σε ευρύτατο αναγνωστικό κοινό και φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις τόσο της διδασκαλίας και της εκμάθησης των δύο γλωσσών όσο και της μεταφραστικής πράξης στα πλαίσια της συνεχούς αυξανόμενης τάσης για διεθνικές επικοινωνίες, όσμωση των πολιτισμών, ελεύθερη διακίνηση ιδεών και επιστημονικών γνώσεων. Η εργασία μας αποσκοπεί στην προβολή του πλούτο της γαλλικής και της ελληνικής γλώσσας στη σημερινή τους κατάσταση. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

AVANT-PROPOS
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ABBREVIATIONS - ΒΡΑΧΥΓΡΑΦΙΕΣ
API - ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ
A-Z
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDICTIONNAIRE FRANCAIS - GREC
ISBN139789608368033
ΕκδότηςΚΑΟΥΦΜΑΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων1122
Διαστάσεις25x17
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΙΣΤ ΚΟΛΕΤ
Κωδικός Πολιτείας2190-0023
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΥΠΤΑ
ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86
ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΣΕΡΒΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
€4.97 €1.74
(-65%)
Κερδίζετε €3.23

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS