Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ

ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ

NEIRA ERNAN
Κωδ. Πολιτείας: 3130-0100




Παρουσίαση

Θυμάμαι, ήμουν μικρός, παιδί ακόμη, όταν με φώναξε ο πατέρας μου και μου είπε: "Έτσι και μπαρκάρεις, θα σ' το κόψω το ένα το ποδάρι". Η φωνή του ήταν άκαμπτη και τραχιά, κι εγώ, που ούτε μέχρι τη μέση δεν του 'φτανα, ένιωσα τα γόνατά μου να λύνονται απ' το φόβο. Κίνησε γη και ουρανό για να μου εξασφαλίσει μια θέση στη στεριά και για να μου μεταδώσει το μίσος που έτρεφε ο ίδιος για τη θάλασσα, το μίσος που ένιωθαν για τον ωκεανό τ' αδέλφια του και σύψυχη η οικογένειά του, ψαράδες εξ ανάγκης όλοι τους, αφού ο κάμπος δεν μπορούσε πια να τους ζήσει. Μου απαγόρεψε να μπω σε καράβι, και κάθε που μιλούσε για τη θάλασσα, άλλο δε διηγιόταν παρά καταιγίδες, πνιγμούς, χαλάζια, πόνους στα κόκαλα και χέρια ξεπαγιασμένα, για ένα ξεροκόμματο. Φορές και φορές, όταν μαζευόμασταν όλοι γύρω απ' το τζάκι της κουζίνας, τον άκουγα να μου επαναλαμβάνει τις πιο φρικτές απειλές. Διορισμένος φαροφύλακας σ' ένα δυσπρόσιτο ερημονήσι, ο νεαρός γνωρίζει τη μοναδική γυναίκα που οι λιγοστοί -και απολύτως εχθρικοί- ντόπιοι του επιτρέπουν να συναναστραφεί: την κόρη του προηγούμενου φαροφύλακα που σκοτώθηκε πέφτοντας από το φάρο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες... Αυτοκτονία ή έγκλημα; Και γιατί οι νησιώτες κάνουν τα πάντα προκειμένου να εμποδίσουν το νεαρό ζευγάρι να "δραπετεύσει" από το νησί; (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Γοητευτικό, παράξενο και ανησυχητικό, αυτό το κείμενο μας χαρίζει μια αξιοθαύμαστη περιγραφή της άγριας φύσης, στα πέρατα του κόσμου. (Λουίς Σεπούλβεδα)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAMELAND
ISBN139789608397064
ΕκδότηςΟΠΕΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2005
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΣΕΡΕΤΗ ΤΖΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΕΙΡΑ ΕΡΝΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3130-0100
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Σ' ΕΝΑ ΜΗΝΑ
ΓΡΑΨΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
€22.50 €11.25
(-50%)
Κερδίζετε €11.25
Ο ηθοποιός
RUIZ DON-MIGUEL
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS