Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ, ΠΑΝΤΟΥ

Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ, ΠΑΝΤΟΥ

+
-
LASCAULT GILBERT
Κωδ. Πολιτείας: 3130-0140
Τιμή Έκδοσης
€9.54
Τιμή Πολιτείας
€6.68
(-30%)
Κερδίζετε €2.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι αναγνώστες που ήταν καλά παιδιά και φρόνιμα και μελετηρά, θα θυμούνται ασφαλώς το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, με όλες του τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Όσοι ανυπάκουοι ή αμελείς ή επιλήσμονες, καλούνται να περάσουν πρώτα απ' το Παράρτημα (όπου τους περιμένει το παραμύθι όπως ο λύκος την Κοκκινοσκουφίτσα), και μετά να εντρυφήσουν σ' αυτό το βιβλίο-καλειδοσκόπιο, το βιβλίο-πανηγύρι ευρηματικών παραλλαγών και ευφάνταστων διαστρεβλώσεων, το βιβλίο-γιορτή της μεγάλης λογοτεχνίας που δε φοβάται ούτε ν' αρκεστεί στη μικρή φόρμα, ούτε να παίξει απανωτές παρτίδες με τη γλώσσα, τους μύθους και την Ιστορία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο μάς δίνει 48 διαφορετικές εκδοχές του πασίγνωστου παραμυθιού, αποκλειστικά για ενήλικες [...] μάς γυρνάει 65 χρόνια πίσω, όταν ο πρωτεργάτης του κινήματος του Oulipo Ρεϊμόν Κενό γράφει τις "Ασκήσεις ύφους" όπου αποδίδει με 99 διαφορετικούς τρόπους ύφους το ίδιο ακριβώς κείμενο, καταφέρνοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Κάπως έτσι ιδρύεται το κίνημα Oulipo (Ouvroir de Litterature Potentielle) ή ελληνιστί Κίνημα Δυνητικής Λογοτεχνίας, με πολλούς μυημένους συγγραφείς και φανατικούς αναγνώστες μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με τη γλώσσα και τη λογοτεχνία σε συνδυασμό με τις φυσικές επιστήμες και κυρίως τα μαθηματικά. Οι τεχνικές του κινήματος είναι πολλές και διαφορετικές. Το βιβλίο "Η κοκκινοσκουφίτσα παντού" βασίζεται κυρίως στη Συνδυαστική Ανάλυση, δηλαδή στην ανασύνθεση των στοιχείων οποιουδήποτε κειμένου σύμφωνα με οποιονδήποτε κανόνα.
(ΛΕΝΑ ΒΛΑΣΤΑΡΑ, METROPOLIS, 10/2/2012)

...Ένα οργιαστικό παιχνίδι με τη γλώσσα, την Ιστορία, τους μύθους και τη λογοτεχνία. Ο Λασκό σε σαράντα οκτώ εξαιρετικά μικρές πρόζες εκτινάσσει την Κοκκινοσκουφίτσα οπουδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί και σε οποιαδήποτε κατάσταση, επινοώντας τις πιο στρεβλές, απίθανες, ακραίες, άβολες, σκοτεινές, αποκαλυπτικές παραλλαγές του μύθου: μία αέναη μεταφορά, σαν όνειρο, τρικ και εφιάλτης, ή μία λανθάνουσα πραγματικότητα, στην καρδιά ενός αναποδογυρισμένου κόσμου, με οδηγούς τη φαντασία, την ποίηση, την παραποίηση, την αποπλάνηση, την Ιστορία και την εγκυκλοπαίδεια. (ΘΑΝΟΣ ΣΑΤΘΟΠΟΥΛΟΣ, Η Καθημερινή, 22/4/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLE PETIT CHAPERON ROUGE PARTOUT
ISBN139789608397477
ΕκδότηςΟΠΕΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΑΣΚΟ ΖΙΛΜΠΕΡ
Κωδικός Πολιτείας3130-0140
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΧΟΥΑΝ ΠΕΡΕΣ ΧΟΛΟΤΕ - Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥ ΤΣΟΤΣΙΛ
POZAS RICARDO
€13.78 €6.20
(-55%)
Κερδίζετε €7.58

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS