Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΝΕΥΡΟ

ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΝΕΥΡΟ

+
-
GAINZA MARIA
Κωδ. Πολιτείας: 3130-0191
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€10.39
(-30%)
Κερδίζετε €4.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ήταν ένας ζωγράφος ζώων που κατοικούσε σ' ένα ετοιμόρροπο βικτοριανό σπίτι και τον οποίο ο μπαμπάς μου επισκεπτόταν όχι τόσο για ν' αγοράσει έργα τέχνης, όσο για να κάνει μια θεραπευτική έξοδο. Καθόταν σε μια ξεχαρβαλωμένη καρέκλα που δεν έμοιαζε να ανήκει σε καμία συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, έπινε τσάι από ένα βαζάκι για μαρμελάδα και χάζευε εικόνες έργων τέχνης πιτσιλισμένες με μούχλα."
Το οπτικό νεύρο είναι ένα βιβλίο γραμμένο με "ματιές", τις ματιές μιας γυναίκας που εστιάζει σε πίνακες ζωγραφικής, στους καλλιτέχνες που τους ζωγράφισαν, στον ιστορικό τους χρόνο και στην προσωπική ιστορία κάθε ζωγράφου μέσα στο περιβάλλον του. Δεν πρόκειται, όμως, για ένα δοκίμιο ιστορίας της τέχνης, ούτε για κάποια εικαστική προσέγγιση έναντι μιας άλλης. Καθένα από τα έντεκα κεφάλαια του βιβλίου μπορεί να διαβαστεί ως μέρος ενός μυθιστορήματος που αφηγείται μια προσωπική και οικογενειακή ιστορία, ή ως μια διαφορετική ιστορία που εισδύει στη ζωγραφική για να ανιχνεύσει τους μυστηριώδεις δεσμούς ανάμεσα στο έργο τέχνης και τον παρατηρητή του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το αποτέλεσμα θυμίζει σπάνιο πετράδι: μια φωνή που ξαφνιάζει τον αναγνώστη σε κάθε παράγραφο, μια αγκαλιά φρέσκες ιδέες, ένα πρωτότυπο και πολύ πετυχημένο μείγμα από φαινομενικώς ετερόκλητα υλικά, ένα πασίδηλο αφηγηματικό ταλέντο. Με δυο λόγια, ένα βιβλίο διαφορετικό, που καλά θα κάνετε να το διαβάσετε". (Care Santos, El Mundo)
"Ποια είν' αυτή η εκπληκτική απατεώνισσα που είναι ικανή να πλέκει τις ζωές ζωγράφων όπως ο υπερφίαλος Φουχίτα ή ο αφελής Ανρί (Ντουανιέ) Ρουσό, με τις ιδιωτικές στιγμές μιας ξεπεσμένης μεγαλοαστικής οικογένειας της Αργεντινής; Ποια είν' αυτή η πρώην ανταποκρίτρια της New York Times στο Μπουένος Άιρες, που ξέρει να αναμειγνύει υπερβατικούς στοχασμούς για το θάνατο με ανάλαφρες αναφορές στην καθημερινότητα χωρίς να ολισθαίνει στον στείρο σνομπισμό ή στην κοινοτοπία; Ποια είν' αυτή η αφηγήτρια που μπορεί να συνδέει με εκπληκτική φυσικότητα την ιστορία της τέχνης με τους οικογενειακούς αστικούς μύθους;". (Σέις Νόοτεμποομ, υποψήφιος για Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας)

Περιεχόμενα

ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΤΟΥ ΝΤΡΕ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΤΣΑΡΛΙ
Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΙΠΙΩΝ
ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ
ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
ΠΡΙΝ ΤΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ
Ο ΛΟΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΟΥ
ΑΤΑΚΤΟ ΠΝΕΥΜΑ
LOS PITUCONES
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL MERVIO OPTICO
ISBN139789608397958
ΕκδότηςΟΠΕΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2018
Αριθμός σελίδων184
Διαστάσεις21x13
ΜετάφρασηΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΙΝΣΑ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3130-0191
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

arxis, DIGIAKON, valiat, dimbik, veneta

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

veneta

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΝΤΑΣΗ, ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΛΑΜΠΡΕΛΛΗΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€10.60 €3.18
(-70%)
Κερδίζετε €7.42
ΕΚΑΤΟ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΤΟΥ 1797
€11.31 €5.66
(-50%)
Κερδίζετε €5.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS