Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΥΟ ΝΟΥΒΕΛΕΣ ( ΜΩΠΑΣΑΝ )

ΔΥΟ ΝΟΥΒΕΛΕΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ - Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

+
-
MAUPASSANT GUY. DE
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0406
Τιμή Έκδοσης
€14.07
Τιμή Πολιτείας
€9.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.22


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το τραμ του Νεϊγύ μόλις είχε περάσει την πύλη Μαγιό και διέτρεχε τώρα τη μεγάλη λεωφόρο που καταλήγει στον Σηκουάνα. Η μικρή μηχανή που έσερνε ένα βαγόνι σφύριζε για ν' απομακρύνει τα εμπόδια, ξεφυσούσε τον ατμό της κι αγκομαχούσε σαν κάποιος που λαχάνιασε τρέχοντας και τα πιστόνια της έκαναν, θαρρείς, το θόρυβο σιδερένιων ποδιών σε κίνηση. Η βαριά ζέστη ενός καλοκαιρινού απόβραδου έπεφτε πάνω στο δρόμο, απ' όπου σηκωνόταν, μολονότι δεν φυσούσε το παραμικρό αεράκι, μια άσπρη σκόνη σαν κιμωλία, πυκνή, πνιγηρή και ζεστή, που κολλούσε στην ιδρωμένη επιδερμίδα, γέμιζε τα μάτια κι έφτανε ως τα πνευμόνια.
Πολλοί έβγαιναν στις πόρτες των σπιτιών τους για να πάρουν αέρα.
Τα τζάμια του βαγονιού ήταν κατεβασμένα και όλα τα κουρτινάκια ανέμιζαν από το ρεύμα που δημιουργούσε η ταχύτητα. Λίγα μόνο άτομα κάθονταν στο εσωτερικό (γιατί, τέτοιες ζεστές μέρες, προτιμούσαν τον εξώστη και το επίστεγο του βαγονιού). [...] (Από την "Οικογενειακή υπόθεση")

Αν και δεν ήταν ακόμη δέκα η ώρα, οι υπάλληλοι κατέφταναν σαν κύμα στην κεντρική είσοδο του Υπουργείου Ναυτιλίας έρχονταν με βιάση από τις τέσσερις γωνιές του Παρισιού, γιατί πλησίαζε η πρωτοχρονιά, εποχή έντονης δραστηριότητας λόγω των προαγωγών. Ο θόρυβος των βιαστικών βημάτων τους γέμιζε το αχανές και λαβυρινθώδες κτίριο, που το διέσχιζαν δαιδαλώδεις διάδρομοι, διάτρητοι από τις αναρίθμητες πόρτες των γραφείων.
Ο καθένας έμπαινε στο άντρο του, έσφιγγε το χέρι του συναδέλφου που είχε φτάσει πριν απ' αυτόν, έβγαζε τη ρεντιγκότα, φορούσε ένα παλιό, πρόχειρο σακάκι και καθόταν στο γραφείο του όπου τον περίμεναν στοίβες τα χαρτιά. Ύστερα πήγαινε στα γειτονικά γραφεία για να μάθει τα νέα του Υπουργείου και πρώτα απ' όλα αν είχε έρθει ο προϊστάμενος, αν ήταν στις καλές του κι αν ήταν πολλά τα προς διεκπεραίωση έγγραφα της ημέρας.
Ο πρωτοκολλητής των Γενικών Προμηθειών, ο κύριος Σεζάρ Κασελέν, πρώην υπαξιωματικός των πεζοναυτών, που με το πέρασμα του χρόνου και μόνο είχε φτάσει στη θέση αυτή, καταχωρούσε σ' ένα μεγάλο βιβλίο όλα τα έγγραφα που του είχε μόλις φέρει ο κλητήρας του γραφείου. [...] (Από την "Κληρονομιά")

Περιεχόμενα

Οικογενειακή υπόθεση
Η κληρονομιά
Σημειώσεις
Χρονολόγιο
Λεπτομέρειες
ISBN139789608399655
ΕκδότηςΙΚΑΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΙΟΜΠΙΝΟΣ Ι. ΦΟΙΒΟΣ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΠΑΣΑΝ ΓΚΙ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας2010-0406
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΑΓΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΛΟ
SILLS JUDITH
€17.00 €6.80
(-60%)
Κερδίζετε €10.20
Το δωμάτιο με τις πεταλούδες
RILEY LUCINDA
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS