Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΕΜΕΣΙΟΣ ΕΜΕΣΗΣ: ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ( ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙ

ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

+
-
ΝΕΜΕΣΙΟΣ ΕΜΕΣΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1805-0152
Τιμή Έκδοσης
€25.44
Τιμή Πολιτείας
€17.81
(-30%)
Κερδίζετε €7.63


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι είναι ο άνθρωπος και ποια είναι η θέση του στον κόσμο; Στο ερώτημα αυτό προσπαθεί να απαντήσει ο Νεμέσιος Εμέσης το κείμενο αποτελεί την πρώτη συστηματική προσπάθεια μιας φιλοσοφικής ανθρωπολογίας, δεδομένου ότι προβληματικοποιεί την ανθρώπινη ύπαρξη και θέτει τον άνθρωπο ως πρόβλημα για τον ίδιο τον εαυτό του. Ο Νεμέσιος θέτει το πρόβλημα της ανθρώπινης ουσίας και της σχέσης της με τον υπόλοιπο κόσμο κατορθώνει μια κατηγοριοποίηση του ψυχοφυσικού είναι, τοποθετώντας τον άνθρωπο στην κορυφή της αλυσίδας των όντων. Ο Νεμέσιος επισημαίνει την ανωτερότητα του ανθρώπου, η οποία εκπηγάζει από την ιδιαίτερη σχέση του ανθρώπου με το Θεό. Ο άνθρωπος δε νοείται ως ένα ον ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ως μια ακόμη ενδοκόσμια περίπτωση. Προκειμένου να φωτιστεί το μυστήριο του ανθρώπου, σύμφωνα με το Νεμέσιο, προϋποτίθεται η κατανόηση του ανθρώπου στα όρια της σχέσης του με το Θεό. Το ερώτημα περί ανθρώπου τότε και μόνο τότε αποκτά νόημα, διότι τότε και μόνο τότε είναι αυθεντικό. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

[...] Ο Νεμέσιος υπήρξε επίσκοπος στην πόλη Έμεσα και έζησε γύρω στο 400 μ.Χ. (...) Το κείμενό του εμφανίζει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον αναγνώστη, τόσο για το θεολόγο όσο και για το φιλόλογο και τον ιστορικό της φιλοσοφίας, καθώς συγκεντρώνει στοιχεία από τα διάφορα φιλοσοφικά ρεύματα της εποχής, με την πλατωνική και τη νεο-πλατωνική σκέψη να αποτελούν τις βασικές του επιρροές. Αυτές ακριβώς οι πλατωνικές επιδράσεις στη σκέψη του Νεμέσιου τον οδήγησαν να αποδεχθεί τη θεωρία για την προΰπαρξη των ψυχών. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608437531
ΕκδότηςΖΗΤΡΟΣ
ΣειράΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ 9
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2006
Αριθμός σελίδων600
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΠΛΕΞΙΔΑΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜετάφρασηΠΛΕΞΙΔΑΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας1805-0152
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

jim.pallis, lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ
JONES STEVE
€7.84 €2.74
(-65%)
Κερδίζετε €5.10
Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS