Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

+
-
STERNE LAURENCE
Κωδ. Πολιτείας: 3000-0051
Τιμή Έκδοσης
€7.42
Τιμή Πολιτείας
€5.19
(-30%)
Κερδίζετε €2.23


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η λέξη «αισθηματικός» ήταν μια λέξη της μόδας στο Λονδίνο της εποχής εκείνης, με αποτέλεσμα η χρήση της να φτανεί σε άκρα, όπως «αισθηματικό» γεύμα ή «αισθηματικός» περίπατος. Και ο Στερν, υιοθετώντας την, θέλησε να την κοροϊδέψει, όπως έκανε και σε τόσα άλλα, μόνο που, και σ’ αυτήν την περίπτωση, κατέληξε και πάλι να κυριολεκτήσει. Γιατί δεν πρόκειται για ταξιδιωτικό ημερολόγιο, ούτε ακριβώς για μυθιστόρημα, παρόλο που συνδυάζει στοιχεία και από τα δύο είδη.
Ο Στερν, παίζοντας για άλλη μια φορά τον ρόλο του Γιόρικ, ταξιδεύει, σε μια ξαφνική παρόρμηση, για ν’ ανακαλύψει την ανθρώπινη ψυχή και μαζί τη δική του. Και σε όλο αυτό το ταξίδι, τα συγκινησιακά ξεσπάσματα εναλλάσσονται με την ειρωνεία, η αθωότητα με την πονηρία, η κοσμιότητα με τη λαγνεία, έτσι ώστε ποτέ να μην ξέρεις ποια όψη του νομίσματος βλέπεις, να είσαι πάντα καχύποπτος και επιφυλακτικός απέναντι στην επιφάνεια του κειμένου και να προσπαθείς να διακρίνεις τα κρυμμένα νοήματα.
Είναι ένα βιβλίο χωρίς πλοκή, όπου ο αφηγητής - ο Γιόρικ με τις δύο όψεις, ο γελωτοποιός του βασιλιά της Δανίας και ο ιερέας Στερν, που υιοθέτησε το ψευδώνυμο Γιόρικ για να εκδώσει τα κηρύγματά του - αφήνεται να παρασυρθεί από την αφήγηση χωρίς κανένα σχέδιο και ξεστρατίζει σε κάθε στροφή μόνο και μόνο για την απόλαυση της ιστορίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] ο Στερν αποδεικνύεται ένας αληθινά σύγχρονος συγγραφέας ο οποίος πιάνει με ακρίβεια τον σφυγμό του ευαίσθητου ανθρώπου που "δεν μπορεί ποτέ να χαθεί ή να πληρωθεί μέσα από τις συγκινήσεις του". Πόσοι, άραγε, ζώντες συγγραφείς είναι σε θέση να μιλήσουν με την ίδια δύναμη (συνδυάζοντας μάλιστα το χιούμορ με το συναίσθημα) για το κενό που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος - ακόμη και στα πιο όμορφα και ανέμελα ταξίδια του; (Ηλίας Μαγκλίνης, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςA SENTIMENTAL JOURNEY
ISBN139789608480278
ΕκδότηςΝΗΣΙΔΕΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2000
Αριθμός σελίδων136
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΛΙΦΑΤΙΔΗ ΕΦΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΕΡΝ ΛΟΡΕΝΣ
Κωδικός Πολιτείας3000-0051
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Nefeli Karapiperi, geopap1984, Christos Kitsos, pandpant

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Δουβλινέζοι
JOYCE JAMES
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Ο ΓΑΜΟΣ ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ;
BRUCKNER PASCAL
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS