Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ - 2300 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

2.300 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

FLANNERY H. EDWARD
Κωδ. Πολιτείας: 3000-0132




Παρουσίαση

Φιλολογικές επιθέσεις, περιοριστικές νομοθεσίες και κοινωνικές διακρίσεις, λαϊκός φθόνος και μίσος, δημεύσεις και απελάσεις, συκοφαντίες και φυλακίσεις, βασανιστήρια και εκτελέσεις, πυρά και σφαγές, γκέτο και πογκρόμ, στρατόπεδα θανάτου και Ολοκαύτωμα... αποτέλεσαν τη μοίρα του πιο πολύπαθου λαού στην Ιστορία.
Το βιβλίο αυτό αφηγείται αυτήν την ιστορία του παράλογου μίσους και του απύθμενου πόνου, ιστορία που πρέπει να έρθει στην επιφάνεια και να ταράξει συνειδήσεις.
Η οδυνηρή αφήγηση βγαίνει μέσα από την καρδιά ενός ειλικρινούς ιερέα, ο οποίος, συγκλονισμένος από τη φρίκη, μας δείχνει πως ο αντισημιτισμός είναι άρνηση της πίστης, διάψευση της ελπίδας, και ασθένεια της αγάπης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ
ΕΝΑΣ ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΜΟΙΡΑ
Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ
ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΓΚΕΤΟ
Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ
Ο ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ
Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
Ο ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ
ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789608480957
ΕκδότηςΝΗΣΙΔΕΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2006
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΑΤΡΙΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΕπιμέλειαΤΟΜΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΛΑΝΕΡΙ Χ. ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας3000-0132
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Theodoros_g, eleutheriakos7

Κριτικές για το προϊόν

[20/05/2018] Theodoros_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με συνοπτικό τρόπο και πυκνή γραφή, διατρέχει την ιστορία του αντισημιτισμού στην Ευρώπη και τον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, από τα ελληνιστικά χρόνια έως σήμερα, με φιλερβαϊκό βλέμμα. Ο αντισημιτισμός δεν ήταν φαινόμενο του μεσοπολέμου με αποκορύφωση το Ολοκαύτωμα. Είναι τόσο παλιό όσο και η ιστορία της εβραϊκής Διασποράς.Πρωταγωνιστές είναι Αυτοκράτορες, ηγεμόνες, Πάπες, επίσκοποι, ραβίνοι, φιλόσοφοι και λαϊκές μάζες, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους, τα κηρύγματά τους, τις ενέργειές τους και τις ιδέες τους καλλιέργησαν ή αναζωπύρωσαν εκατέρωθεν μύθους και πάθη, προστάτευσαν ή εξέθεσαν τις εβραϊκές κοινότητες.Μοναδικό ιστορικό φαινόμενο ο αντισημιτισμός ! Ανεξαρτήτως τόπου, έθνους, ιδεολογίας, χρόνου, από την μεσαιωνική Ευρώπη ως την κομμουνιστική ΕΣΣΔ, οι κατηγορίες ίδιες, ίδιας φύσης και οι διωγμοί.Εντύπωση προκαλεί η παραδοχή του συγγραφέα του βιβλίου πως ο απομονωτισμός, τα γκέτο, τα πογκρόμ, οι απελάσεις, το κάψιμο του Ταλμούδ, η ιερά Εξέταση,οι συκοφαντίες περί παγκόσμιας εβραϊκής συνωμοσίας ξεκίνησαν από εβραίους (βλ. Τορκεμάδα, Ντονίν, Μπράφμαν, Μαρξ, Ερενμπουργκ) και ανατροφοδοτούσαν το "φυσικό" μηδενιστικό μίσος των εθνών κατά των Εβραίων! Ένας φαύλος κύκλος εβραϊκού πείσματος, εμμονών, υπομονής, υποταγής, αντίδρασης, θεολογικής ερμηνείας των δεινών και εθελούσιου απομονωτισμού που εναλλάσσονταν με προσπάθειες ενσωμάτωσης στις τοπικές κοινωνίες επί 2.300 χρίνια. Πρόκειται για βιβλίο με εξαιρετικό ενδιαφέρον. 5/5
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ
RISTELHUEBER RENE
€31.80 €14.31
(-55%)
Κερδίζετε €17.49
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΛΥΓΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
€12.44 €4.98
(-60%)
Κερδίζετε €7.46

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS