Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ // ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ - ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ -

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ - ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ - ΜΕΤΑΝΟΙΑ - ΚΑΤΑΝΥΞΗ

+
-
ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΧΡ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2032-0018
Τιμή Έκδοσης
€1.02
Τιμή Πολιτείας
€0.82
(-20%)
Κερδίζετε €0.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πολύς λόγος γίνεται στους καιρούς μας για τους πατέρες της Αγίας Εκκλησίας μας. Και πολύ σωστά τονίζεται η μεγάλη αξία της πατερικής σκέψης για τη ζωή της σύγχρονης κοινωνίας. Συγχρόνως δε και το εκκλησιαστικό κήρυγμα, προφορικό και γραπτό, μετά από μια περιπλάνηση σε ξενότροπη λειτουργία, επανέρχεται πια στη σωστή βάση κι αφετηρία του, στον πατερικό λόγο. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Επιθυμώντας να δούμε και μεις πλούσια την καρποφορία του πατερικού κηρύγματος στη θεόσωστη επαρχία μας, θεωρήσαμε αναγκαίο και ωφέλιμο να προσφέρουμε στο λαό του Θεού πνευματική βοήθεια και με το γραπτό πατερικό λόγο. Έτσι αποφασίσαμε να προβούμε, κατά καιρούς, στην έκδοση μιας σειράς δημοσιευμάτων με γενικό τίτλο "Από τους θησαυρούς των πατέρων".
Στα δημοσιεύματα αυτά θα αναλύονται διάφορα θέματα, με βάση τη διδασκαλία των αγίων και θεοφόρων πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Ως πρώτον καρπόν δε αυτής της σειράς, παραδίδομε σήμερα στην αγάπη των ευσεβών αναγνωστών τέσσερα μικρά μελετήματα του θεολόγου - φιλολόγου κ. Ευαγγέλου Καραδήμου, τέως Λυκειάρχου.
Τα μελετήματα αυτά, όπως θα διαπιστώσει ο κάθε αναγνώστης, αναφέρονται σε θέματα πολύ βασικά για την πνευματική μας ζωή και έχουν ουσιαστικήν επικαιρότητα. Διότι σήμερα, περισσότερον από κάθε άλλην εποχή, ο άνθρωπος δοκιμάζεται φοβερά από τους πειρασμούς τόσον της υπερηφάνειας, όσον και της πλεονεξίας και φιλαργυρίας (βεβαίως δε και άλλων αμαρτημάτων), ώστε να προβάλλει έντονα η μετάνοιά του και επιστροφή του στη ζωή "εν Χριστώ" ως μοναδικό μέσο σωτηρίας.
Με την ελπίδα λοιπόν ότι θα προκύψει γόνιμος προβληματισμός και πνευματική ωφέλεια από την μελέτη του πονήματος αυτού του φίλου συγγραφέως, προβαίναμε στην έκδοσή του, επικαλούμενοι το έλεος και τη χάρη του Θεού επ' αυτόν και την οικογένειά του, ως μόνην αμοιβήν, για την παραχώρηση του πονήματός του δωρεάν στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος για πρώτη έκδοση. Με πατρική αγάπη, Ο Φωκίδος Αθηναγόρας (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Η Υπερηφάνεια
Η Φιλαργυρία
Η Μετάνοια
Η Κατάνυξη
Παραπομπές
Πίνακας ανθολογηθέντων πατέρων και εκκλησιαστικών συγγραφέων
Λεπτομέρειες
ISBN139789608538276
ΕκδότηςΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ (ΙΕΡΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ)
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2006
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις17x13
Κωδικός Πολιτείας2032-0018
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS