Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

ΤΟ ΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ

+
-
TOHEI KOICHI
Κωδ. Πολιτείας: 0211-0002
Τιμή Έκδοσης
€18.26
Τιμή Πολιτείας
€13.70
(-25%)
Κερδίζετε €4.56


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Κι είναι μια από τις πιο παλιές έννοιες της κλασσικής ιαπωνικής και παλαιότερα της κινέζικης και της ινδικής φιλοσοφίας και κοσμολογίας. Οι Κινέζοι το αποκαλούν "τσ'ι" και οι Ινδοί "πράνα" , ενώ αναλόγως με την ανάγνωση που κάνει κανείς, θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο χριστιανικό "πνεύμα" ή στην Αριστοτελική "ενδελέχεια" - ειδικά σε ό,τι αφορά την αρχαιοελληνική σκέψη, ο διαχωρισμός της δύναμης σε "σθένος" και "ρώμη", της παλαιάς ελληνικής γλώσσας, μας κάνει να υποψιαστούμε ότι οι παλαιοί Έλληνες μάλλον είχαν επισημάνει την ύπαρξη μιας "άλλης" δύναμης, η οποία είναι διαφορετική από τη σωματική. Ο απλούστερος τρόπος για να αποδοθεί στα Νέα Ελληνικά θα ήταν "ζωογόνος δύναμη" ή "ζωτική ενέργεια" - εν ολίγοις η ουσία που κάνει τη ζωή να υπάρχει. Όλες οι πειθαρχίες της Άπω Ανατολής περιλαμβάνουν την πίστη ότι η ενέργεια αυτή όχι μόνον υπάρχει αλλά μπορεί και να καλλιεργηθεί σε σημείο που να έχει θεαματικά - για κάποιους υπερφυσικά - αποτελέσματα, ενώ δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι η καλλιέργεια αυτή σχετίζεται άμεσα με την αναπνοή και με μια ιδιότυπη, μη ανταγωνιστική σωματική άσκηση. Στο Κι και στην καλλιέργειά του στηρίζονται διάφορες διαδεδομένες πειθαρχίες οι οποίες έχουν έρθει από τις χώρες αυτές, όπως ο Βελονισμός, το Ρέικι, η Γιόγκα, το Φενγκ Σούι, το Τάι Τσι Τσουάν και πολλές από τις πολεμικές τέχνες της Ιαπωνίας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKI IN DAILY LIFE
ISBN139789608728523
ΕκδότηςΑΛΚΙΜΑΧΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2003
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΗΛΙΑΡΕΣΗΣ Α. ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΜετάφρασηΜΗΛΙΑΡΕΣΗΣ Α. ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΕπιμέλειαΤΣΕΤΣΕΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΧΕΙ ΚΟΙΤΣΙ
Κωδικός Πολιτείας0211-0002
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

bat83, Alexia Lougiaki

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Alexia Lougiaki

Κριτικές για το προϊόν

[19/11/2020] Alexia Lougiaki.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενα βιβλίο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη όσων ασχολούνται με τις μαχητικές τέχνες, την πνευματική καλλιέργεια και για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS