Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ( 1889-1940 )

ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ (1889-1940)

+
-
ΤΑΧΤΑΛΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3901-0011
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€15.90
(-25%)
Κερδίζετε €5.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ποιος ήταν ο Μίλτος Κουντουράς; «Ο πιο ανθρώπινος δάσκαλος πόβγαλε ποτέ το Ρωμαίικο». Γιατί, ο Μίλτος Κουντουράς συνέλαβε τον παλμό της προδομένης Ρωμιοσύνης και αγωνίστηκε να δημιουργήσει παιδεία συγχρονισμένη με βάση τα τελευταία διδάγματα της επιστήμης, αλλά που ανταποκρίνεται στις ζωντανές εθνικές, θρησκευτικές, λαϊκές παραδόσεις μας. Για τον μεγάλο αυτό παιδαγωγό-εκπαιδευτικό (στο θεωρητικό υπόβαθρο, στην πράξη και στη νομοθετική έκφραση), μιλάει ο ίδιος: «Αγάπησα και ονειρεύτηκα ένα περίλαμπρο Σχολειό, κι αποφάσισα να θυσιάσω κάθε μου υλική ευζωία σε μια ψυχική μου ικανοποίηση. Κι είδα, όσο έζησα εκεί μέσα, τη ρίζα του κακού τόσο βαθιά του εισχωρημένη, ώστε απελπισμένος να καταλήξω πολλές φορές στην εξωφρενική ανακραυγή: Κλείστε τα Σχολειά! Γιατί ο οργανισμός αυτός, που τον εθέσπισε βέβαια σε παλαιότερα χρόνια ένας αγνός ενθουσιασμός και μια ομαδική αγάπη, κατάντησε στην εξέλιξή του, από ορισμένες αιτίες και αφορμές, μια αθλιότητα κι ένα ψέμα που πρέπει να χτυπηθεί και να εκλείψει, αν δε θέλουμε οι αμέσως ερχόμενες γενεές να πληρώσουν πολύ ακριβότερα από εμάς τις αμαρτίες των γονιών τους». Για το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αλλά και για τον συγγραφέα του, θα δανειστώ τα δικά του λόγια: «Όπου έβλεπα την ελεύθερη σκέψη τη σεβάστηκα και την αγάπησα, οσοδήποτε τολμηρή κι αν ήταν, και περιφρόνησα με αγανάχτηση το μυαλό το σκλαβωμένο μέσα στα δεσμά της πρόληψης και της υποκρισίας...» (Χαρ. Δημαρχόπουλος)

Η πολυδιάστατη προσωπικότητα και προσφορά του μεγάλου Έλληνα παιδαγωγού Μίλτου Γ. Κουντουρά, ξεδιπλώνεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου. «Ξεχασμένος» αλλά «ένδοξος», σύμφωνα με τον καθηγητή Αποστόλη Ανδρέου, υπήρξε μαζί με τον Αλέξανδρο Δελμούζο και τον Δημήτριο Γληνό, μια σημαντική μορφή του προοδευτικού εκπαιδευτικού κινήματος της χώρας μας. Η προσφορά του ήταν μεγάλη και αθόρυβη. Θυσίασε μια πρόσκαιρη «ευζωία» όπως έλεγε και ο ίδιος, για να ξημερώσει μια αυγή, Δημοκρατικής Παιδείας στον τόπο μας. Γέννημα και θρέμμα της Λέσβου, προσδοκούσε από νεαρή ακόμα ηλικία, να αλλάξει κάτι στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ελλάδας. Συκοφαντήθηκε και κυνηγήθηκε, για το προοδευτικής κατεύθυνσης έργο του, αλλά δικαιώθηκε με το πέρασμα των χρόνων. Στο παρόν βιβλίο γίνεται μια σημαντική θα λέγαμε προσέγγιση της ζωής και του έργου του. Σήμερα, σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται με γοργούς ρυθμούς, το γραπτό κείμενο-βιβλίο, είναι ίσως, ένα δυνατό όπλο για να αφυπνισθούν συνειδήσεις, για να ξεφύγουμε από την εικονική πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά. Η ζωή και το έργο, η προσωπική θυσία του Μίλτου Κουντουρά, ας γίνει ο φωτεινός εκείνος φάρος που θα οδηγεί τις επόμενες γενιές. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στον γράφοντα για την προσπάθειά του αυτή και στο βιβλίο να βρει την ανταπόκριση που προσδοκεί. (Μελισσόπουλος Σάββας) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608749948
ΕκδότηςΣΠΑΝΙΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2004
Αριθμός σελίδων656
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3901-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€29.00 €13.05
(-55%)
Κερδίζετε €15.95
ΝΙΟΤΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
SCHNITZLER ARTHUR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS