Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗ ΔΕΙΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΘΑΙ // ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤ

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗ ΔΕΙΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΘΑΙ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ

+
-
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1839-0013
Τιμή Έκδοσης
€13.78
Τιμή Πολιτείας
€9.65
(-30%)
Κερδίζετε €4.13


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο σοφός Πλούταρχος, σε τούτη την πραγματεία του, που φέρει τον τίτλο: «Περί του μη δειν δανείζεσθαι», μέσα σε 10 μικρά αλλά μεστά κεφάλαια, θέτει τον δικό του Δεκάλογο ορθής και αποτελεσματικής συμπεριφοράς απέναντι στο φαινόμενο του δανεισμού και στις επικίνδυνες κατά κανόνα παρεκτροπές και συμφορές που αυτός επιφέρει στα θύματα του, εξηγώντας το γιατί δεν πρέπει να δανείζεται κανείς.
Μες στην ανθρώπινη Ιστορία, συχνά οι αιώνες φαίνεται ν' αντιγράφουν ο ένας τον άλλον, όταν η ανθρώπινη φύση παραμένει ίδια και δεν αλλάζει, «έως αν η αύτη φύσις ανθρώπων ή», καθώς παρατηρεί ο Θουκυδίδης. Ο Δανεισμός είναι κάτι το αφύσικο και δημιουργεί αφόρητες καταστάσεις, τις οποίες πρέπει να αποφεύγουμε πάση θυσία. Τα δάνεια δένουν τους ανθρώπους με αόρατα δεσμά. «Τα δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί», διαπίστωνε και ο Μένανδρος. Οι δανειστές δίνουν και την ίδια στιγμή δένουν αόρατα σαν την αράχνη, για να μπορούν να πάρουν πολύ περισσότερα απ' όσα έδωσαν!
Σήμερα, όλοι μιλούν για Οικονομικό Πόλεμο τον οποίο απρόκλητα δέχτηκε και επισήμως εξακολουθεί να υφίσταται η Χώρα μας, από τον Μάϊο του 2010 και εντεύθεν με το καθεστώς των «Μνημονίων». Τον Πόλεμο αυτόν προκάλεσε αφενός ο επιθετικός δανεισμός των Διεθνών ΔαΝεισΤών και αφετέρου η δόλια και προδοτική μεθόδευση της υπαγωγής ενός ολόκληρου λαού σε ένα ιδιότυπο καθεστώς Χρεοκρατίας και Ξενοκρατίας.
«Φοβού τους Δανειστάς και δώρα φέροντας», λοιπόν! Απαιτείται πλέον μια νέα Εθνική Σεισάχθεια για την αποτίναξη του αφόρητου άχθους που συλλήβδην επεβλήθη «επί δικαίων και αδίκων»! Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε επί μακρόν να βλέπουμε τις ανθρωπόμορφες Άρπυιες να λεηλατούν την ζωή και την περιουσία μας, περιμένοντας ίσως κάποιον σοφό Σόλωνα ή κάποιον Ιάσονα με τους Αργοναύτες του να μας σώσουν από την δυστυχία.
Επειδή, όμως, η καλύτερη υπομονή είναι αυτή που εργάζεται, μέχρι τότε ας μην αδρανούμε ας καθιερώσουμε ένα μικρό, απαραβίαστο Ιερό στην Αυτάρκεια και την Ελευθερία, θυσιάζοντας καθημερινά στον Βωμό τους τα όσα εκείνες απαιτούν και προστάζουν! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Δελφικά Παραγγέλματα
Προλεγόμενα
Αριστοφάνης, Νεφέλαι-Απόσπασμα
Πρόλογος
Εισαγωγή. Α'
Το αφύσικο του Δανεισμού, οι αφόρητες καταστάσεις που δημιουργεί, και πώς να τις αποφύγουμε
Αριστοτέλης, Ηθικά Νικομάχεια-Απόσπασμα
Εισαγωγή. Β'
Ο Πλούταρχος και το Έργο του
Εργογραφία του Πλουτάρχου
Ο Κατάλογος του Λαμπρία
Κατάλογος των σωζόμενων'Εργων του Πλουτάρχου
-Περί του μη δειν δανείζεσθαι
Αρχαίο κείμενο - Σύγχρονη Απόδοση
Σόλων - Απόσπασμα
-Περί του μη δειν δανείζεσθαι - Σχόλια
Αρχαία Παροιμία
Πολυδεύκης, Ονομαστικόν-Απόσπασμα
Αργυρό Τετράδραχμο Εφέσου - Σχόλιο
Περιεχόμενα
Λεπτομέρειες
ISBN139789608759992
ΕκδότηςΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ 13
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΓΕΩΡΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜετάφρασηΛΑΘΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1839-0013
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak, lykasti, ΕΥΔΑΙΜΩΝ, ELSA_2007, Aristonoos, ΠΥΡΟΕΣΣΑ

Κριτικές για το προϊόν

[29/12/2021] Aristonoos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα πρακτικότατο φιλοσοφικό εγχειρίδιο, σε μια καλαίσθητη και προσεγμένη έκδοση, έτσι όπως θά ‘πρεπε να εκδίδεται κάθε αρχαίο σύγγραμμα. Όποιος το μελετήσει προσεκτικά, μόνο να ωφεληθεί έχει, διότι θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει την βασική αιτία εξάρτησης ατόμων και κοινωνιών, και το πώς μπορεί να οδηγηθεί στην αυτάρκεια και την ελευθερία!
[19/11/2021] lykasti.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Ενα ακόμη διαχρονικό έργο του Πλουτάρχου, που έχει παρουσιασθεί από τον Γιώργο Λαθύρη με έναν απόλυτα κατανοητό τρόπο και δομή τέτοια, που μπορεί να χρησιμεύσει ως οδηγός χρήσεως επί οικονομικών θεμάτων. Ένα βιβλίο - συμβουλευτικός οδηγός. Εάν το είχαμε διαβάσει όλοι, πολλά θα είχαν αποφευχθεί. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, διότι είναι εύχρηστο, εύκολο να υπάρχει ανά πάσα στιγμή στα απαραίτητα πράγματά μας, προκειμένου να προστρέχουμε και να βρίσκουμε λύσεις στα καθημερινά οικονομικά μας θέματα.
[25/03/2021] iraklism.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δέκα αστέρια.... Σαφέστατο, πολύ σημαντικό σύγγραμμα, με μεγάλες αλήθειες που "σοκάρουν" και αφυπνίζουν. Απίστευτα διαχρονικό από τα βάθη του χρόνου ώς τώρα. Καλογραμμένο, με σημαντικά σχόλια στο τέλος και με πολύ καλή συνολική δομή.
[08/09/2018] ELSA_2007.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο που θα έπρεπε να διδάσκεται σε ολες τις βαθμίδες εκπαίδευσης..Υποχρεωτικά..Αν "ακούγαμε τον παππού μας Πλούταρχο θα είχαμε αποφύγει τα πολλαπλά δεινά του Εθνους μας. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
STUTELY RICHARD
€28.00 €11.20
(-60%)
Κερδίζετε €16.80
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LEROUX GASTON
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS