Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΠΑΤΑΛΗΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ - ΟΙ ΑΠΟΒΛΗΤΟΙ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΣΠΑΤΑΛΗΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ

ΟΙ ΑΠΟΒΛΗΤΟΙ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ

+
-
BAUMAN ZYGMUNT
Κωδ. Πολιτείας: 2270-0047
Τιμή Έκδοσης
€17.91
Τιμή Πολιτείας
€8.96
(-50%)
Η τιμή Πολιτείας τον προηγούμενο ημερολογιακό μήνα ήταν €12.54 και θα επανέλθει στην ίδια τιμή τον επόμενο μήνα.


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η παραγωγή "ανθρώπινων απορριμμάτων" (ακριβέστερα, η σπατάλη ανθρώπινων ζωών, η δημιουργία "περιττών" πληθυσμών από μετανάστες, πρόσφυγες κι άλλους παρίες) αποτελεί αναπόδραστη συνέπεια της διαδικασίας του εκσυγχρονισμού, της εξέλιξης της νεοτερικότητας. Είναι μια αναπόφευκτη παρενέργεια της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και της αναζήτησης της κοινωνικής ευταξίας που χαρακτηρίζει τη νεοτερικότητα.
Για όσο χρονικό διάστημα μεγάλα τμήματα του κόσμου παρέμεναν, πλήρως ή μερικώς, εκτός της διαδικασίας του εκσυγχρονισμού, αντιμετωπίζονταν από τις εκσυγχρονισμένες κοινωνίες ως τόποι που είχαν τη δυνατότητα να απορροφήσουν τον πλεονάζοντα πληθυσμό των "ανεπτυγμένων χωρών". Σε όλην αυτή την περίοδο, μπορούσαν ακόμη να αναζητηθούν (και να βρεθούν προσωρινά) παγκόσμιου χαρακτήρα λύσεις σε τοπικώς παραγόμενα προβλήματα υπερπληθυσμού. Καθώς όμως ο εκσυγχρονισμός αγγίζει πλέον και τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, ο "περιττός πληθυσμός" παράγεται παντού - και όλες ανεξαιρέτως οι περιοχές του κόσμου είναι πια υποχρεωμένες να υποστούν τις συνέπειες του παγκόσμιου θριάμβου της νεοτερικότητας. Κι έτσι, η ανάγκη πλέον είναι να βρεθούν (μάταια, όπως φαίνεται) τοπικές λύσεις σε παγκόσμιου χαρακτήρα προβλήματα. Η παγκόσμια διάχυση της νεοτερικότητας έχει προκαλέσει τη δημιουργία συνεχώς αυξανόμενων κατηγοριών ανθρώπων οι οποίοι στερούνται τα απαραίτητα μέσα επιβίωσης, ενώ ο πλανήτης μας διαθέτει όλο και λιγότερο χώρο για να τους εγκαταστήσει. Εξ ου και οι καινούργιες ανησυχίες αναφορικά με τους "μετανάστες" και τους "πολιτικούς πρόσφυγες", αλλά και ο όλο και σημαντικότερος ρόλος που οι "φόβοι ασφαλείας" παίζουν στη σύγχρονη πολιτική θεματολογία.
Με οξυδέρκεια, αλλά και πάθος το νέο έργο του Ζίγκμουντ Μπάουμαν επιχειρεί να αναλύσει τις πολλαπλές συνέπειες που έχει επιφέρει ο μείζων αυτός μετασχηματισμός στη σύγχρονη πολιτική και κουλτούρα. Η διεισδυτική ανάλυση του Μπάουμαν καταδεικνύει ότι στο πρόβλημα της αντιμετώπισης των "ανθρώπινων απορριμμάτων" βρίσκεται το κλειδί για την κατανόηση αρκετών από τα ανεξήγητα φαινόμενα που χαρακτηρίζουν τη συλλογική ζωή των σημερινών ανθρώπων - από τις στρατηγικές παγκόσμιας κυριαρχίας μέχρι τις πιο ιδιωτικές πτυχές των ανθρώπινων σχέσεων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
- ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ)
- ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΛΟΙ; (ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ)
- ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΒΛΗΤΟ (ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ)
- Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςWASTED LIVES. MODERNITY AND ITS OUTCASTS
ISBN139789608820685
ΕκδότηςΚΑΤΑΡΤΙ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2005
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΡΑΣΑΡΙΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΕπιμέλειαΛΕΚΚΑΣ Ε. ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΟΥΜΑΝ ΖΙΓΚΜΟΥΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2270-0047
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

jgloukas, landlab, gerasimos84, agrofylakas, something

Κριτικές για το προϊόν

[09/06/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εύστοχο εναργές και εύληπτο. Παρουσιάζει τον τρόπο και σε μεγάλο βαθμό τα αίτια που οι κοινωνίες και τα πολιτικά συστήματα αντιμετωπίζουν εχθρικά και τιμωρητικά τους μη προνομιούχους ανθρώπους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS