Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΙΑΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ (+ΕΝΘΕΤΟ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΑΣΑΜΕΝΟΙ...)

ΠΑΙΑΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ (+ΕΝΘΕΤΟ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΑΣΑΜΕΝΟΙ...)

+
-
ΓΑΝΩΤΗΣ ΣΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Φιλόλογος)
Κωδ. Πολιτείας: 3495-0008
Τιμή Έκδοσης
€1.50
Τιμή Πολιτείας
€1.20
(-20%)
Κερδίζετε €0.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σ' αυτόν τον τόπο, που ζούμε, διαρκώς τα μάτια μας πέφτουν στα μνημεία του αρχαίου πολιτισμού μας, που αστράφτουν στον ήλιο με την κλασσική καλλονή τους. Ένα μεγάλο μνημείο όμως, που μας λέει πάρα πολλά, είναι η γλώσσα των προγόνων μας. Είναι μια γλώσσα φτιαγμένη, για να εκφράζει σωστά και με χάρη την αλήθεια. Και μας μαρτυρεί η αρχαία μας γλώσσα αυτά, που αδυνατούν να μας εξομολογηθούν τα σκληρά και αστραφτερά μας μάρμαρα.
Μας μαρτυρεί η αρχαία μας γλώσσα τον καημό των προγόνων μας, γιατί δεν θα βρουν γιατρικό του θανάτου, γιατρικό των γηρατιών.
Ονειρεύτηκαν απελπισμένα έναν κόσμο αγέραστον κι αρρυτίδωτον.
Γι' αυτό δέχτηκαν με προθυμία κι αγκάλιασαν με πόθο το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως και ύμνησαν με τη γλώσσα τους την Αλήθεια με κεφαλαίο, που τους ευαγγελίστηκε ο απόστολος Παύλος.
Μέσα στις καρδιές μας τώρα αφουγκραζόμαστε τον παιάνα της νίκης επάνω στο θάνατο, που έψαλε μέσα τους η Ελληνική μας γλώσσα, αυτή η γλώσσα, που τόσες φορές εθρήνησε γοερά την ανθρώπινη μοίρα του γένους των θνητών. Ο παιάνας του αναστάντος Χριστού, του Χριστού που οι πρόγονοί μας τον εβάφτισαν στη γλώσσα μας και του έδωσαν το όνομα του ελληνικά, αυτός ο παιάνας ακούγεται καθαρά μέσα στα κείμενα, που μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Αυτά τα κείμενα με πρώτο το ιερό Ευαγγέλιο αποτελούν την πολιτιστική μας ταυτότητα πλέον.
Γι' αυτό παρασταίνομε τώρα το πανηγύρι της Αναστάσεως με λέξεις διαλεγμένες από τη γλώσσα του Αισχύλου με την πεποίθηση ότι όλοι οι αρχαίοι σοφοί μας θα το υπέγραφαν. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608822436
ΕκδότηςΠΗΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2005
Αριθμός σελίδων12
Διαστάσεις14x10
ΕικονογράφησηΔΕΡΒΙΣΗ ΙΩΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας3495-0008
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ANDRIKOP, stella tsounaka, kvzavolas, georgehar1995, deskon, christoshassapis, ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ, fotini_kosti, sfakian, sotos10

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΟΤΑΝΑ - ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
€25.00 €11.25
(-55%)
Κερδίζετε €13.75
ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS