Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΙΚΝΙΚ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ( ΣΤΑΛΚΕΡ )

ΠΙΚΝΙΚ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (ΣΤΑΛΚΕΡ)

+
-
STROUGATSKI ARKADI, STRUGATSKY BORIS
Κωδ. Πολιτείας: 0152-0003
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-25%)
Κερδίζετε €3.71


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

...Το έργο αφορά τα υπολείμματα μιας επίσκεψης από άλλο κόσμο, τα οποία και αποτελούν θήραμα για διάφορους τυχοδιώκτες, τους επονομαζόμενους κυνηγούς (ένας από αυτούς και το κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου, ο Ρέντρικ Σούχαρτ). Τα αντικείμενα αυτά βρίσκονται εντός μιας αποκλεισμένης από τον Ο.Η.Ε. περιοχής, η οποία ονομάζεται Ζώνη Επίσκεψης. Η Ζώνη αποτελεί επίσης πεδίο εκδήλωσης ποικίλων αλλόκοτων περιστατικών, πολύ συχνά ανατριχιαστικών. Οι Στάλκερ (όπως ονομάζονται οι κυνηγοί στο πρωτότυπο), είναι υποχρεωμένοι να ζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για κάθε πολύτιμο λάφυρο...
Το "Πικνίκ δίπλα στο δρόμο" είναι το σημαντικότερο έργο των αδελφών Στρουγκάτσκι για τον απλούστατο λόγο ότι η ταινία του Αντρέι Ταρκόφσκι -Στάλκερ- που γυρίστηκε βάση αυτού το 1979, έγινε παγκόσμια γνωστή (λόγω και της φήμης του σκηνοθέτη και της βράβευσής της σε διεθνείς κινηματογραφικές εκδηλώσεις), ενώ το βιβλίο μεταφράστηκε ακολούθως σε όλες τις δυτικές γλώσσες και η λογοτεχνική του αξία είναι πράγματι υψηλή. Βέβαια, η αξία του είχε αναγνωρισθεί αρκετά νωρίτερα, καθώς είχε εκδοθεί στην Αμερική από το 1976 και είχε αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.
... Είναι δύσκολο να θυμηθεί κανείς κάτι ανάλογο με το Πικνίκ δίπλα στο δρόμο. Μπορούμε με επιφύλαξη να αναφέρουμε ότι φέρνει στο μυαλό την παράθεση της οδυνηρής ανθρώπινης αδυναμίας όπως αυτή καταγράφεται στο έργο του άλλου μεγάλου αυτής της λογοτεχνικής νοοτροπίας, στο Σολάρις του Στάνισλαβ Λεμ, απέναντι σε πρωτοφανή και ανεξήγητα φαινόμενα που επιδρούν πρωτίστως στην ψυχή...
...Το έργο, του οποίου η λάμψη παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα -περισσότερο από τριών- δεκαετιών από την έκδοσή του, συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης και να μεταγράφεται σε διάφορες μορφές τέχνης και ψυχαγωγίας: Θεατρική παράσταση στη Φινλανδία 2003-2004, Τζαζ μουσική σκηνή στην Ολλανδία από το 1983, κ.α. Εντός του 2008 μάλιστα, είναι προγραμματισμένη και η προβολή της νέας κινηματογραφικής απόδοσής του, από το Χόλιγουντ αυτή τη φορά... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Η φαντασία στον πλανήτη των Σοβιέτ
Μία συνέντευξη
Ρέντρικ Σούχαρτ, ετών 23
Ρέντρικ Σούχαρτ, ετών 28
Ρέντρικ Σούχαρτ, ετών 51
Ρέντρικ Σούχαρτ, ετών 31
Αντί επιλόγου
Λεπτομέρειες
ISBN139789608825079
ΕκδότηςΑΩ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2008
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΣΗΜΙΑΔΗΣ ΚΩΝ. ΜΑΝΩΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΡΟΥΓΚΑΤΣΚΙ ΑΡΚΑΝΤΙ, ΣΤΡΟΥΓΚΑΤΣΚΙ ΜΠΟΡΙΣ
Κωδικός Πολιτείας0152-0003
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΦΜ70, Γιώργος Τ, paulnom

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

yannismc, nohponex

Κριτικές για το προϊόν

[14/02/2023] Γιάννης Παπαμυλωνάς .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ειναι ενα μικρο, ευκολοδιαβαστο βιβλίο επιστημονικης φαντασίας, με μια ωραια ιδεα αλλά μετρια εκτελεση, πολυ πεζο υφος, πολυ ρεαλιστικο. Αγγιζει ορισμενα θεματα φιλοσοφικα αλλα δεν είναι απ' τα μοναδικα εκεινα βιβλια που θα χρειαστει να διαβασω δευτερη φορα. Τουλαχιστον δεν εχασα τον χρονο μου οπως με τον Ταρκοφσκι. Η μετάφραση ειναι σχετικά κακη, μου φαίνεται οτι εγινε απ' τα αγγλικα και οχι απο το πρωτότυπο, δυστυχως ειναι η μονη στα ελληνικα και αμα το ξερα θα αγοραζα μια στα αγγλικα.
[26/02/2018] Γιώργος Τ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα εκπληκτικό βιβλίο που μπολιάζει, διακριτικά, την επιστημονική φαντασία με φιλοσοφικά ερωτήματα. Η αιχμηρή γραφή των αδελφών Στρουγκάτσκι καταφέρνει, παρότι είναι ελλειπτική και ελάχιστα περιγραφική, να εξάπτει την φαντασία και ταυτόχρονα, ακριβώς για τον ίδιο λόγο, να δημιουργεί ένα αίσθημα αβεβαιότητας, σχεδόν τρόμου.
[28/06/2016] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο Στάλκερ, ο κυνηγός, είναι ένας τυχοδιώκτης, ο οποίος μπαίνει παράνομα σε μία απαγορευμένη ζώνη, αποκλεισμένη κατόπιν εξωγήινης επίσκεψης. Οργανώνει 'εκδρομές', με σκοπό να αποκομίσει εξελιγμένη τεχνολογία και παράνομο κέρδος. Το θέμα έχει αρκετό ενδιαφέρον με επιστημονικές και ψυχολογικές προεκτάσεις, σχετικά με τη διαχείριση του ξένου υλικού. Συγκρίνεται με τον Σολάρις -το έτερο μεγάλο έργο επιστημονικής φαντασίας-, μα νομίζω επ'ουδενί δεν αγγίζει τον λυρισμό του τελευταίου. Όπως και τη θεώρηση του Ταρκόφσκι, μα αυτό είναι σίγουρα ένα διαφορετικό κεφάλαιο. Συγκρατώ ωστόσο τον κεντρικό χαρακτήρα, που παρά τη νευρικότητα και τον τυχοδιωκτισμό του, δεν ξεχνά την φθαρτή υπόσταση του και την ανθρώπινη αλληλεγγύη.
[02/11/2015] elefliakou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία Στάλκερ του Ταρκόφσκι. Συνδυάζει τη συναρπαστική πλοκή από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας με τη μελαγχολία της φιλοσοφικής θεώρησης του κόσμου μας. Πολύ καλή η μετάφραση και η εισαγωγή σχετικά με τη σοβιετική λογοτεχνία της επιστημονική φαντασίας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS