Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΣΟΚ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ - ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΜΠΗ

ΠΑΣΟΚ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ

ΓΕΝΝΗΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ - ΚΑΜΠΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ

+
-
ΚΑΤΣΟΡΙΔΑΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2449-0009
Τιμή Έκδοσης
€9.35
Τιμή Πολιτείας
€6.54
(-30%)
Κερδίζετε €2.81


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ το 1974 υπήρξε σταθμός που άλλαξε τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Αποτέλεσε την έκφραση του κοινωνικού και του πολιτικού ριζοσπαστισμού εκείνης της εποχής, τον οποίο η παραδοσιακή Αριστερά δεν μπόρεσε να εκφράσει. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ, με την ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, υιοθέτησε ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών κοινωνικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων, εκφράζοντας τη διάθεση σημαντικής μερίδας της ελληνικής κοινωνίας για σοσιαλιστική αλλαγή. Η κατάληξη του ΠΑΣΟΚ σε μηχανισμό διαχείρισης του αστικού κράτους και η επικράτηση των αστικών απόψεων σε βάρος των σοσιαλιστικών συντελέστηκε μέσα από μακροχρόνιες συγκρούσεις, διαγραφές, αποχωρήσεις και διασπάσεις στο εσωτερικό του, όπου οι σοσιαλιστικές ιδέες, μέσα από αυτή τη μακροχρόνια αντιπαράθεση, ηττήθηκαν. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608890633
ΕκδότηςΚΨΜ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2006
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2449-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimos

Κριτικές για το προϊόν

[22/07/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το βιβλίο του Δημήτρη Κατσορίδα, με τίτλο, 'ΠΑΣΟΚ: Από την αλλαγή στη Μετάλλαξη', εστιάζει στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ, κόμμα το οποίο επικαθόρισε σε σημαντικό βαθμό, το Μεταπολιτευτικό κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.. Από το σημαίνον και τα πολιτικά-ιδεολογικά επίδικα της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974, έως τον 'εκσυγχρονιστικό' του μετασχηματισμό, ο συγγραφέας προσδιορίζει τους 'σταθμούς' της πορείας του ΠΑΣΟΚ, την άρθρωση του πολιτικού-ιδεολογικού του λόγου, τις κυβερνητικές πρακτικές-πολιτικές, τις εσωτερικές εξελίξεις. Η ανάλυση του Δημήτρη Κατσορίδα, δίδει έμφαση στην σταδιακή άρση του πολιτικού ριζοσπαστισμού και στη διαδικασία 'κρατικής' προσαρμογής του ΠΑΣΟΚ, διαδικασία που φέρει μεταβολές και στις σχέσεις πολιτικής εκπροσώπησης του κόμματος με κοινωνικές τάξεις και μερίδες τάξεων.. Η ιδιαιτερότητα της ανάλυσης του Δημήτρη Κατσορίδα έγκειται στο γεγονός της εστίασης στις εσωτερικές εξελίξεις του κόμματος, στις πολιτικές-ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και στις διαθλάσεις τους, ανάλυση που φέρει τις σημάνσεις μίας αντεστραμμένης αλλαγής: το κόμμα της περιώνυμης Μεταπολιτευτικής 'Αλλαγής', αλλάζει το ίδιο, μετασχηματίζεται σε κόμμα μεταρρυθμισμού, κόμμα που φέρει το φορτίο ή το πρόσημο ενός πολιτικού μεταρρυθμισμού που τείνει προς την κοινωνική ανατροπή, την εφαρμογή πολιτικών που τείνουν προς την ανάδυση μορφών εργασιακής επισφάλειας.. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ, καθίσταται απείκασμα του συμβολικού ή των συμβολισμών: Διαρθρωτικό Έλλειμμα & Ανταγωνιστικότητα, Σύγκλιση & Ένταξη στον στενό οικονομικό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΟΝΕ), o Eκσυγχρονισμός ως μνημειώδες πρόταγμα, που, το ανανοηματοδοτεί ως οργανωμένο κοινωνικοπολιτικό-ιδεολογικό 'δίαυλο', οργανωμένο διαμεσολαβητή (εντός του πεδίου του κυβερνητισμού, του πεδίου του κράτους), που εμπλέκεται στις πλαισιώσεις προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας στο ευρωπαϊκό και ευρύτερα διεθνοποιημένο οικονομικό περιβάλλον..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS