Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ

ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ

ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ-ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Κωδ. Πολιτείας: 0070-0545




Παρουσίαση

Ένας από τους βασικούς κλάδους της Γλωσσολογίας είναι και η Ονοματολογία, που εξετάζει τα κύρια ονόματα (βαπτιστικά, οικογενειακά, εθνικά, επαγγελματικά κλπ.) και τα τοπωνύμια και αναζητεί την προέλευση, την ετυμολογία και την ακριβή σημασία των.
Από τις ελληνικές χώρες η Κρήτη παρουσιάζει ιδιαίτερο ονοματολογικό ενδιαφέρον όχι μόνο εξ αιτίας του γλωσσικού της πλούτου και της ιδιομορφίας του γλωσσικού της ιδιώματος, αλλά και του όγκου των αρχειακών της πηγών (ιδίως των βενετικών, αλλά και των τουρκικών και φυσικά και των ελληνικών), που όχι μόνο παραμένουν κατά το μεγαλύτερό τους μέρος ανέκδοτες, αλλά και έχει, κατά τα τελευταία χρόνια, προωθηθεί με την πρόοδο των κρητολογικών ερευνών, η έκδοσή των.
Η κα Χρυσούλα Τσικριτσή-Κατσιανάκη, καθηγήτρια φιλόλογος, με θητεία διδασκαλίας της Νέας Ελληνικής στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμου, (στην έδρα του Bruno Lavagnini), συνέλαβε, τώρα και χρόνια, την καλή ιδέα ν' ασχοληθεί με την ενθάρρυνσή μου, σε διαδοχικές συστηματικές μελέτες, με τα κρητικά ονόματα, συγκεντρώνοντάς τα, από δημοσιευμένες ή και ανέκδοτες πηγές, κατατάσσοντάς τα, αλλά και ερμηνεύοντας την προέλευση και την ακριβή σημασία των. [...] (Από τον πρόλογο του Ακαδημαϊκού Μ. Ι. Μανούσακα)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609110006
ΕκδότηςΑΘΗΝΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1999
Αριθμός σελίδων450
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΜΑΝΟΥΣΑΚΑΣ Ι.ΜΑΝΟΥΣΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0070-0545
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣ
BERNET JORDI
€7.51 €3.00
(-60%)
Κερδίζετε €4.51
ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ
O'NEIL POPPY
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS