Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΑΗΜΕΡΟΝ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΑΗΜΕΡΟΝ

+
-
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-3228
Τιμή Έκδοσης
€13.00
Τιμή Πολιτείας
€9.75
(-25%)
Κερδίζετε €3.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα κείμενα των Αγίων Πατέρων δημιουργούν μια πνευματική ατμόσφαιρα την οποία γεύεσαι, όταν τα μελετήσεις, ανάλογα με την καθαρότητα του νου και της καρδίας σου. Πρόκειται για στιγμές μοναδικές και ανεπανάληπτες, αφού επικοινωνείς, στην περίπτωση του αγίου Βασιλείου, με έναν άγιο του 4ου αιώνα και βλέπεις πόσο επίκαιρος είναι ο λόγος του. Ενθουσιάζεσαι, σκιρτάς από χαρά! Τα κείμενα των αγίων μας είναι αρκούντως ιερά, γιατί έχουν γραφεί με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος και ο έχων αυτό το Πνεύμα μπορεί να τα κατανοήσει με ορθό τρόπο. Τα κείμενα αυτά περιέχουν βιώματα και όχι θεωρητικές σκέψεις και ιδεολογίες. Σου μιλούν στην καρδιά και δεν ομοιάζουν με κάποια στεγνά επιστημονικά συγγράμματα που συχνά είναι άγευστα μιας τέτοιας εμπειρικής θεολογίας. Μιας θεολογίας που βρίσκεται περιορισμένη και εγκλωβισμένη στον στοχασμό μιας μικρής ομάδας θεολογούντων, αλλά μακρυά από την πραγματική ζωή και τους ανθρώπους. Πράγματι, μια τέτοια θεολογία που δεν αγγίζει τους ανθρώπους και δεν τούς προκαλεί την επιθυμία να την ανακαλύψουν, έχει απωλέσει τον βασικό της σκοπό.
Η διάθεσή μας να «κοινωνήσουμε» των νοημάτων των κειμένων πού διαβάσαμε, μάς έκανε να προχωρήσουμε στην συγγραφή του παρόντος μικρού πονήματος. Ακριβώς η διάθεση να σας προσφέρουμε ό,τι μας εντυπωσίασε στα κείμενα του σπουδαίου επισκόπου της Καισαρείας αγίου Βασιλείου, μας ώθησε να μοιραστούμε γραπτώς πολλά από τα γραφόμενά του. Ευχής έργον θα ήταν ο καθένας που θα διαβάσει όσα αναφέρουμε για τον άγιο, να προστρέξει στο πρωτότυπο κείμενό του και εκεί να θαυμάσει όσα εκείνος κήρυττε θεόπνευστα στο ποίμνιό του. Μακάρι δε όλοι μας να έχουμε τον πόθο να μελετούμε τα Πατερικά μας κείμενα που έχουν τόσα να μας πουν, έστω και αν σήμερα κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχουν θέση στην ζωή μας. Τα κείμενα των αγίων μας μοσχοβολούν λιβάνι που είναι ανεξίτηλο μέσα στον χρόνο, ενώ με το πέρασμα του χρόνου γίνεται εντονότερη η ευωδιά τους. Αν και εκείνα δεν έπαψαν να μοσχοβολούν ποτέ, η δική μας όσφρηση είναι πολλές φορές θολωμένη!
Έγραφα στην Μεγαλόπολη, την 25η Ιανουαρίου 2014, ημέρα μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, επιστήθιου φίλου του Μεγάλου Βασιλείου (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Εισαγωγή
Βίος και έργα του Μεγάλου Βασιλείου
Συγγράμματα Μεγάλου Βασιλείου
Ομιλίες Α' - Θ'
Λεπτομέρειες
ISBN139789609357968
ΕκδότηςΙΔΙΩΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1985-3228
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΕΡΒΙΣΗ
UMIT AHMET
€18.61 €7.44
(-60%)
Κερδίζετε €11.17
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS