Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ // (ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΟΥΦΑΣ)

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

(ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΟΥΦΑΣ)

ΚΑΣΣΕΛΟΥΡΗ ΑΡΕΤΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-3251




Παρουσίαση

Ο Νικόλαος Σκουφάς γεννιέται στο τουρκοκρατούμενο Κομπότι. Από μικρός ζει κι αυτός με τον καημό της λευτεριάς, όπως όλοι οι Έλληνες. Εμπνέεται τον αγώνα για μια σταγόνα λευτεριά από τους κλέφτες, από τα παραμύθια, από τον Θούριο του Ρήγα, που του απάγγειλαν οι δάσκαλοί του, τόσο στο Κομπότι όσο και στην Άρτα, όπου νωρίς μετακόμισε η οικογένειά του. Από παιδί κρύβει μέσα του ένα μυστικό, που τον φορτίζει συναισθηματικά και κατευθύνει την πορεία του.
Από μικρός ακολουθεί το επάγγελμα του πατέρα του και γίνεται ράφτης ειδικεύεται μάλιστα στο ράψιμο των σκούφων και έφηβος ακόμη έχει το δικό του ραφτάδικο. Ένα απρόοπτο όμως περιστατικό που του δημιούργησε ένας Τούρκος, τον ανάγκασε να ξενιτευτεί και να φτάσει στην Οδησσό της Ρωσίας στον Εύξεινο Πόντο ασχολείται κι εκεί με το εμπόριο. Μέσα του όμως μεγαλώνει ο πόθος της λευτεριάς της πατρίδας και μετά από αρκετό καιρό ιδρύει με δυο φίλους του μια μυστική επαναστατική οργάνωση, τη Φιλική Εταιρία, η οποία αρχίζει να μυεί στα μυστικά της πολλούς Έλληνες. Οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά ο Νικόλαος Σκουφάς δεν πτοείται. Μόνο ο αναπάντεχος θάνατός του στην Κωνσταντινούπολη ανακόπτει τη δράση του, αλλά συνεχίζουν τη μυστική οργάνωση οι πολλοί μυημένοι Έλληνες, που σχεδόν πλημμύρισαν την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα. Η Φιλική Εταιρία προετοίμασε την Επανάσταση του 21. Πρώτος την οραματίστηκε ο Νικόλαος Σκουφάς κι εμείς σήμερα ζούμε σε ελεύθερη πατρίδα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Για μια σταγόνα λευτεριά
Η ζωή στην Άρτα
Η φυγή και το ταξίδι προς τη λευτεριά
Στην Οδησσό
Η ίδρυση μιας μυστικής Οργάνωσης
Η μύηση στο μυστικό
Στην Κωνσταντινούπολη. Ο αναπάντεχος θάνατος
Η πορεία των Φιλικών μετά το θάνατο του Νικολάου Σκουφά
Βιβλιογραφία
Έγχρωμο φωτογραφικό υλικό
Λεπτομέρειες
ISBN139789609368018
ΕκδότηςΙΔΙΩΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1985-3251
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

KK646646

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS