Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ 1936-1945 // ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ Γ΄ ΡΑΙΧ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ 1936-1945

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ Γ' ΡΑΙΧ

+
-
ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3439-0214
Τιμή Έκδοσης
€7.90
Τιμή Πολιτείας
€5.93
(-25%)
Κερδίζετε €1.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε οποιαδήποτε αναφορά στο Γερμανικό Ναυτικό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθένας φέρνει στο νου του «αγέλες» υποβρυχίων εναντίον νηοπομπών στον Ατλαντικό ή το κυνήγι του «Bismarck». Ωστόσο, το Γερμανικό Ναυτικό (Kriegsmarine) διέθετε κραταιό στόλο, αποτελούμενο από ισχυρά θωρηκτά, σύγχρονα βαρέα καταδρομικά, αδύναμα ελαφρά καταδρομικά, πανίσχυρα αντιτορπιλικά, πολυάριθμους στολίσκους μικρών σκαφών και πλειάδα βοηθητικών πλοίων κάθε τύπου. Το παρόν βιβλίο σκοπό έχει να δώσει μία γενική εικόνα των μονάδων επιφανείας Uberwasser streitkrafte του Γερμανικού Ναυτικού κατά τον Β' ΠΠ, συμβάλλοντας στη συμπλήρωση του κενού που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία, και να ανακινήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη για τα σκάφη επιφανείας που δεν είναι ευρέως γνωστά, καθώς και για τις πολεμικές ενέργειες στις οποίες συμμετείχαν.
Αρχικά παρουσιάζεται η «κληρονομιά» που άφησε στο Γερμανικό Ναυτικό ο Α' ΠΠ, καθώς όχι μόνο επηρέασε τη ναυπήγηση των επόμενων σκαφών αλλά και διότι κάποια παλαιά σκάφη έδρασαν κατά τον Β' ΠΠ. Ακολουθεί η σύνθεση του στόλου κατά τη δεκαετία του 1920 και περιγράφεται η κατασκευή των νέων μονάδων, αρχικά σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και αργότερα σύμφωνα με σύγχρονα πρότυπα. Σε ένα σύντομο κεφάλαιο παρατίθενται η διαδικασία επιλογής και η εκπαίδευση των ανδρών οι οποίοι αποτέλεσαν τα πληρώματα των πλοίων που πολέμησαν σε κάθε μέτωπο του πολέμου. Οι μονάδες επιφανείας εξαπέλυαν τις πρώτες ομοβροντίες στην Πολωνία, ήταν πρωταγωνιστές στην εισβολή στη Σκανδιναβία, επεδίωξαν να «στραγγαλίσουν» τις θαλάσσιες οδούς εφοδιασμού των Συμμάχων στον Ατλαντικό και επέλεξαν να δώσουν έμφαση στις επιχειρήσεις εναντίον των αρκτικών νηοπομπών.
Από την έναρξη του πολέμου ο Χίτλερ ανέμενε καίριες επιτυχίες μέσω της ανάπτυξης των σκαφών επιφανείας. Η «χρεοκοπία» του ωκεάνιου πολέμου εφοδιασμού και η απώλεια σκαφών καταδίκασαν τις μεγάλες μονάδες σε αδράνεια. Ωστόσο, τορπιλοβόλα, τορπιλάκατοι, ναρκοθετικά και άλλα μικρά σκάφη, τα περισσότερα κατασκευασμένα μετά από τα μέσα της δεκαετίας του 1930, δεν διέκοψαν τις επιχειρήσεις τους. Από την έναρξη του πολέμου βρίσκονταν κοντά στα μεγαλύτερα «αδέλφια» τους ή δρούσαν ανεξάρτητα στη Βόρεια θάλασσα, στη Μάγχη, στον Βισκαϊκό, στη Μαύρη θάλασσα, στη Μεσόγειο και στη Βαλτική. Όταν χρειάσθηκε κάθε διαθέσιμο μέσον για την άμυνα του Ράιχ, τα εναπομείναντα σκάφη επιφανείας συγκεντρώθηκαν στη Βαλτική για να εκτελέσουν την τελευταία αποστολή του Ναυτικού, τη διάσωση στρατιωτών και πολιτών από τα εδάφη της Ανατολικής Ευρώπης. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
1. Η γέννηση του Kriegsmarine
2. Εκπαίδευση - στρατολόγηση
3. Ένα επιθετικό ξεκίνημα
4. Οι μεγάλες μονάδες στον ωκεανό
5. Το τέλος του Kriegsmarine
Σημειώσεις - πίνακες
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789609408257
ΕκδότηςΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΣειράΟΙ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» 51
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων114
Διαστάσεις28x21
ΕπιμέλειαΑΛΙΚΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
Κωδικός Πολιτείας3439-0214
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

master1595

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ
MERRIDALE CATHERINE
€30.00 €15.00
(-50%)
Κερδίζετε €15.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS