Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΣΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΩΝ // ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ

ΑΣΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΩΝ

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ

+
-
SUTKUS BRUNO
Κωδ. Πολιτείας: 4352-0025
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€12.75
(-25%)
Κερδίζετε €4.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Κατά τη διάρκεια του Β΄Π.Π.. οι Γερμανοί Ελεύθεροι Σκοπευτές ήταν υποχρεωμένοι να διατηρούν το προσωπικό τους Ημερολόγιο όπου κατεγράφετο κάθε τους επιτυχία η οποία έπρεπε να επιβεβαιώνεται από έναν μάρτυρα και να υπογράφεται από έναν ανώτερο αξιωματικό. Το Ημερολόγιο του Μπρούνο Ζούτκους είναι ένα από τα πολύ λίγα τέτοια βιβλία τα οποία επιβίωσαν του πολέμου. Καταγράφει περισσότερες από 200 επιτυχίες, τοποθετώντας τον ως έναν από τους πιο επιτυχημένους Ελεύθερους Σκοπευτές παγκοσμίως. Ένα μεγάλο τμήμα αυτού του Ημερολογίου δημοσιεύεται σ΄αυτό το βιβλίο.(. . . ) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIM FADEN KREUZ: TAGEBUCH EINES SCHARFSCHUTZEN
ISBN139789609431064
ΕκδότηςEUROBOOKS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις23x14
ΜετάφρασηΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕπιμέλειαΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΖΟΥΤΚΟΥΣ ΜΠΡΟΥΝΟ
Κωδικός Πολιτείας4352-0025
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

somaros, leukokrino, axilpat2, Theodoros_g

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

axilpat2

Κριτικές για το προϊόν

[14/05/2020] Theodoros_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή του γερμανολιθουανού Μπρούνο Ζούτκους, ο οποίος πολέμησε ως ελεύθερος σκοπευτής στο ανατολικό μέτωπο από το 1943 ως τη λήξη του πολέμου. Πρόκειται για αυτοβιογραφία που χωρίζεται σε δύο μέρη : στο πρώτο μέρος, παρακολουθούμε την πολεμική δράση του, όπως αποτυπώθηκε στο υπηρεσιακό ημερολόγιο αποστολών που τηρούσε. Με περισσότερες από 200 επιτυχίες, θεωρήθηκε ένας από πιο θανάσιμους ελεύθερους σκοπευτές των γερμανών, που οι σοβιετικοί προσπάθησαν επανειλημμένα να εξουδετερώσουν και δεν το κατόρθωσαν λόγω της δεινότητας, της ταχύτητας και της υπερβολικής του τύχης. Στο δεύτερο μέρος, περιγράφεται η ζωή και οι περιπέτειές του κατά την εξορία του στη Σιβηρία. Οι ανακρίσεις, η διαφθορά των σοβιετικών στελεχών, η ψυχολογική και σωματική πίεση, οι προτάσεις για στρατολόγηση στην ΚGB, η οικογενειακή ζωή του, η υπερβολική φτώχεια, η σκληρή εργασία στις κολεκτίβες και τα ορυχεία, η άρνηση του καθεστώτος να επιτρέψει τον επαναπατρισμό του και η υπερβολική τύχη του να παραμείνει ζωντανός μετά από όλα αυτά, χαρακτήρισαν τη ζωή του από το1945 ως την πτώση της ΕΣΣΔ. Οι περιγραφές είναι σύντομες, κοφτές, σίγουρα όχι λογοτεχνικά γλαφυρές, αλλά πάντως χαρακτηριστικές της εποχής και των γεγονότων. Η αξιοπιστία του δεύτερου μέρους, ελέγχεται από τον βαθμό αντικειμενικής κρίσης του πρωταγωνιστή και “θύματος” των περιγραφόμενων γεγονότων. Γενικώς, πρόκειται για μέτριο προς καλό βιβλίο, για όποιον έχει εντάξει στη μελέτη του την εποχή εκείνη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
€3.17 €1.43
(-55%)
Κερδίζετε €1.74
Ο ελληνικός λαός (δίτομο - σκληρόδετη έκδοση)
MAURER GEORG-LUDWIG. VON
€49.90 €24.95
(-50%)
Κερδίζετε €24.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS