Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
300 ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ // Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

300 ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

+
-
FREDIANI ANDREA
Κωδ. Πολιτείας: 4352-0028
Τιμή Έκδοσης
€24.00
Τιμή Πολιτείας
€16.80
(-30%)
Κερδίζετε €7.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η μάχη των Θερμοπυλών, ή οποία έγινε το 480 π.Χ., καί στην οποία πολέμησαν οί Σπαρτιάτες, υπό την αρχηγία του Λεωνίδα καί οί σύμμαχοί τους, προκειμένου να υπερασπιστούν την ελευθερία της Ελλάδας από την προέλαση του Ξέρξη, πέρασε στην ιστορία σαν ένα αθάνατο παράδειγμα ηρωισμού. Σύμ-φωνα με τίς αρχαίες πηγές, ένας μόνος από τους τριακόσιους πολεμιστές της Σπάρτης επέζησε: ό Αριστόδημος, ό οποίος είχε αποσυρθεί εξ αιτίας ενός τραυματισμού καί ό οποίος γι' αυτόν τον λόγο περιφρονήθηκε από τους συμπατριώτες του, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή πού του δόθηκε ή ευκαιρία να εξιλεωθεί για την υποτιθέμενη δειλία του. Αυτό το συναρπαστικό καί συγκινητικό ιστορικό μυθιστόρημα αφηγείται το πώς ό Αριστόδημος, αν καί σκεπτικιστής καί χωρίς αυταπάτες, ενώθηκε με τον Λεωνίδα μαζί με τους φίλους του, οί οποίοι ήταν πολύ πιο ενθουσιώδεις από τον ίδιο. Μην υποφέροντας το αδυσώπητο Σπαρτιατικό σύστημα, το οποίο στα μάτια του αποσκοπούσε όχι στο να πλάσει άνδρες αλλά απλά εργαλεία πού θα χάριζαν δόξα στο Κράτος, καί τρελλός από έρωτα για μια αγέρωχη femme fatale, ό Αριστόδημος περιφρονεί τον Λεωνίδα παρ' όλο πού ό βασιλιάς τον παίρνει από καλό μάτι καί του αναθέτει τίς πιο λεπτές αποστολές, μέχρι την αναμενόμενη, βίαιη σύγκρουση με τους Πέρσες. Παρόλη την ιδεολογική του αντίθεση, ό Αριστόδημος πολεμάει θαρραλέα, αποφασίζοντας όμως να μην συμμετάσχει στο τραγικό τέλος. Ή θυσία των συντρόφων του θα πάρει καί στα δικά του μάτια μια ηρωική διάσταση, όταν θα συνειδητοποιήσει το παρασκήνιο πού κρυβόταν πίσω από την επιχείρηση. Το βιβλίο αφηγείται από μια πρωτοφανή οπτική γωνία την ιστορία της επικής μάχης, αποκαλύπτοντας τα πάθη καί τίς μηχανορραφίες, την ωμή βία καί την ανδρεία της θρυλικής συμπεριφοράς των τριακοσίων ηρώων. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλος300 GUERRIERI LA BATTAGLIA DELLE TERMOPILI
ISBN139789609431071
ΕκδότηςEUROBOOKS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων464
Διαστάσεις23x15
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΡΕΝΤΙΑΝΙ ΑΝΤΡΕΑ
Κωδικός Πολιτείας4352-0028
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak, somaros, lykourgo

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak

Κριτικές για το προϊόν

[04/04/2017] ΠΑΝΟΣ*.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Καλό μυθιστόρημα αλλά καμία βάση στην Ιστορία Αλλά με πολλές πλοκες και με μια συνεχόμενη φράση κουραστική εν πάση περιπτώσει.
[25/12/2012] morfeas3kala.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ..ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΟΥΒΡΟ - ΠΑΡΙΣΙ
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΟΙ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
FIELDS NIC
€7.95 €3.58
(-55%)
Κερδίζετε €4.37

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS