Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΡΛΕΚΙΝ

ΑΡΛΕΚΙΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0158-0069




Παρουσίαση

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός, εισέρχεται με ευρηματικό τρόπο στο λογοτεχνικό χώρο, εκδίδοντας το πρώτο του βιβλίο -θεατρικό- υπαγορευμένο από το alter ego του, με στιγμιότυπα και συμβολικούς χαρακτήρες από την καθημερινότητα και τον παραλογισμό της, ερμηνεύοντας και κατανοώντας σε βάθος την ανθρώπινη συμπεριφορά.
Δύο άντρες αντιήρωες και μια γυναίκα "μήλον της Έριδος" που εν αγνοία της θα τους οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές υπαγορευμένες από αρρωστημένη ζήλεια και εκδικητική μανία.
Οι εμμονές, οι δύσκολες σχέσεις, η ειρωνεία της ζωής, η ζήλια, ο παραλογισμός, σ' ένα κείμενο δυνατό, συναρπαστικό, αλληγορικό, γραμμένο με τέχνη, που ακροβατεί μεταξύ πρόζας και ποίησης, εναλλάσσοντας αριστουργηματικά το κωμικό με το τραγικό, τη σοβαρότητα με το σαρκασμό.
Οι ήρωές του, κλόουν, παλιάτσοι, αρλεκίνοι, μετατρέπονται σε συντριβόμενους ανθρώπους που κινούνται σε έναν κόσμο ο οποίος βιώνει τις επιπτώσεις μιας πολυδιάστατης πολιτισμικής και οικονομικής κρίσης, όσο και μιας κρίσης ηθικών αξιών.
Ο ίδιος ο συγγραφέας μιλάει για το ΑΡΛΕΚΙΝ λέγοντας:
"Το έργο όπως το φαντάστηκα, κρατιέται επάνω σε λεπτές ισορροπίες ενός παράλογου συμβολισμού. Οι χαρακτήρες είναι συμβολικοί. Που σημαίνει ότι μπορείς να τους συναντήσεις γύρω σου με μικρές παραλλαγές. Οι καταστάσεις είναι συμβολικές. Το νόημα είναι πραγματικό.
Πολλές φορές οι αυθαιρεσίες, ξεπερνούν την πραγματικότητα. Πολλές φορές η πραγματικότητα, είναι αυθαίρετη. Οι ήρωες είναι ελεύθεροι, εκφράζονται ελεύθερα, κινούνται παρορμητικά.
Η λογική δεν έχει θέση σε μια ιστορία παράλογη, που όμως θα μπορούσε να συμβεί, που συμβαίνει. . . Αλλά και όταν συμβαίνει περνάει στα ψιλά της Ζωής. . .". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609451628
ΕκδότηςΑΛΔΕ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2014
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Κωδικός Πολιτείας0158-0069
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

NICK CAVE AND THE BAD SEEDS -  NO MORE SHALL WE PART
ROKOS STEFANOS
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00
Το δωμάτιο με τις πεταλούδες
RILEY LUCINDA
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS