Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΥΜΗΤΤΟΣ // ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 1:10.000

ΥΜΗΤΤΟΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 1:10.000

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 9168-0060
Τιμή Πολιτείας
€5.32




Παρουσίαση

"ΙΣΤΟΡΙΑ":
Το βουνό αυτό το βάφτισαν Υμηττό οι άνθρωποι που ζούσαν στους πρόποδές του πολύ πριν εμφανιστούν στον ελλαδικό χώρο οι Έλληνες. Είναι λοιπόν ένα προελληνικό όνομα όπως και τα άλλα τοπωνύμια με κατάληξη σε -ττος) που κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει. Οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν είχαν χτίσει κανένα φρούριο πάνω στον Υμηττό (αντίθετα από την Πάρνηθα, όπου είχαν χτίσει πολλά), γιατί οι απειλές από τα νότια και τα ανατολικά προέρχονταν μόνο από τη θάλασσα. Είχαν όμως ιδρύσει ψηλά στο βουνό ένα ιερό του Δία, που λατρευόταν εδώ με το προσωνύμιο Υμήττιος Ζευς, καθώς και ένα βωμό όπου γίνονταν προσφορές στον Όμβριο Δία (τον Δία της βροχής). Σ' αυτό το ναό, όπως και σ' ένα ναό του Απόλλωνα φαίνεται ότι ανήκουν τα ερείπια αρχαίων ναών και βωμών που εντοπίστηκαν κάτω από τα θεμέλια του ξωκλησιού του Προφήτη Ηλία, στην ανατολική πλευρά του βουνού, πάνω από το Κορωπί. Πριν ανακαλύψουν τα μάρμαρα του Πεντελικού όρους (γύρω στο 570 π.Χ.), οι αρχαίοι Αθηναίοι έβγαζαν μάρμαρο από τα λατομεία στο Κακόρρεμα στη δυτική πλαγιά του βουνού, πάνω από τον Καρέα, και μάλιστα ένα μέρος του κρηπιδώματος του Παρθενώνα είναι χτισμένο με μάρμαρο από αυτά τα λατομεία, που το χρησιμοποιούσαν και οι Ρωμαίοι την περίοδο που είχαν κατακτήσει την Ελλάδα.
"ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ":
Στον Υμηττό υπάρχουν πάρα πολλά μονοπάτια, καλοπατημένα τα περισσότερα και με σαφές ίχνος, που προσφέρονται για κάθε είδους πεζοπορίες, σύντομε ή ολοήμερες, κουραστικές ή ξεκούραστες. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Φυσικό περιβάλλον
Πεζοπορία
Ποδηλασία
Αναρρίχηση
Σπήλαια
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMt. HYMETTUS - HIKING MAP
ISBN139789609456180
ΕκδότηςTERRAIN
ΣειράTERRAIN 241
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2015
Διαστάσεις25x13
Κωδικός Πολιτείας9168-0060
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ
BROCHMANN NINA
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS