Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΡΕΜΠΩ // ΤΡΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Η ΑΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΡΕΜΠΩ

ΤΡΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

+
-
ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΦΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3213-0031
Τιμή Έκδοσης
€11.66
Τιμή Πολιτείας
€8.16
(-30%)
Κερδίζετε €3.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η συντροφιά του ταξιδιώτη είναι ο θάνατος. Εκείνο το βαθουλωμένο πρόσωπο δίχως μάτια που αγγίζει τον ώμο σου απαλά με τη βελούδινη αφή της μητέρας μία νύχτα του Αυγούστου, και η πρώτη σταγόνα της λύτρωσης κυλάει στα ιδρωμένα σεντόνια. Ένα σπήλαιο πολικό και λευκό, η μνήμη της πέτρας, το άγραφο βιβλίο του χρόνου, ένας πόθος που σου έγνεψε κρυφά απ' τα βάθη του άσαρκου κορμιού της. Τ' ανύπαρκτα μες στις φάτνες τους μάτια της που πέτρωσαν σε μία μόνο ριπή την πορεία του κόσμου... Είναι ο θάνατος. Μια φούγκα που γυρίζει στο ίδιο πάντα σημείο, ο σκορπιός παγιδευμένος στον πύρινο κύκλο του, το κολιμπρί που είδε στα μάτια της τίγρης την προφητεία του άδηλου μέλλοντός του [...] Φέρε το παγούρι στα ασπρισμένα χείλη, συλλάβισε έναν αποχαιρετισμό ή μία προσευχή κι αφουγκράσου με προσήλωση τον χορό του αίματος σε τούτο το αφρικανικό τύμπανο που το καλεί. Εδώ αρχίζει στ' αλήθεια το ταξίδι, ο χρόνος ψυχορραγεί και η άμμος καταπίνει καυτή τα χυμένα σπλάχνα.
Γιατί, το είπαμε, θ' αναγνωρίσουμε άσφαλτα τον ταξιδιώτη από τη μόνη του συντροφιά: τον θάνατο [...] Κι όχι βέβαια επειδή τα ταξίδια είναι κάποτε επικίνδυνα: μάλλον επειδή για εκείνον που φεύγει το σώμα δεν έχει πλέον άγκυρα μες στον κόσμο. Δίχως χρόνο οικείο, από καιρό δίχως εδώ, ρίχνεται μ' ένα απελπισμένο σάλτο έξω από την ίδια του τη ζωή όπως το φίδι από τη φλεγόμενη φωλιά του [...] Πίσω, μακριά, χαμηλώνουν τα φώτα του κόσμου, πολιτείες βουλιάζουνε σε κρύα σκοτάδια, η πλάση ξαναγυρίζει στο μεγάλο νερό. Το ταξίδι ακυρώνει το σύμπαν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Σε πρώτο επίπεδο ανάγνωσης το βιβλίο είναι ένα ταξιδιωτικό, αυτοαναστοχαστικό οδοιπορικό του συγγραφέα, ο οποίος χρησιμοποιεί τα ταξίδια του στην Αφρική σαν όχημα εξωτερικής περιπλάνησης και εσωτερικής αναζήτησης. Φαίνεται πως έχει μέσα του συγκερασμένα διάφορα υλικά: αυτοβιογραφικά αποσπάσματα, ιστορικοπολιτικές, γεωγραφικές και ανθρωπολογικές αναφορές, ποιητικές εικόνες, ενδοσκόπηση, καθώς και στοιχεία από το βασίλειο των ζώων, των φυτών και των ορυκτών. Όμως σε ένα δεύτερο επίπεδο, ανεξάρτητο από τις εμμονές της ειδολογικής κατηγοριοποίησης, είναι κατ’ ουσίαν μια μυητική διαδικασία». (Δημοσθένης Κερασίδης, bookpress.gr, 23/02/2011)

Περιεχόμενα

Tozeur
Ένας βράχος στη θάλασσα
Το Κέρας της Αφρικής
Λεπτομέρειες
ISBN139789609470049
ΕκδότηςΠΑΝΟΠΤΙΚΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2010
Αριθμός σελίδων152
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΔΕΣΠΟΙΝΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδικός Πολιτείας3213-0031
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

gregan

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ioanna, gregan, landlab, Marinique, naggelo, Bjarkan, thanos2019, halchess2003, litokanli, thanos2018

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: ΜΗΔΕΙΑ - ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ - ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ - ΕΚΑΒΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ
TOLSTOI LEON
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS