Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

+
-
LAFARGUE PAUL
Κωδ. Πολιτείας: 3213-0044
Τιμή Έκδοσης
€5.30
Τιμή Πολιτείας
€3.71
(-30%)
Κερδίζετε €1.59


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"
Ο καπιταλιστικός πολιτισμός έχει παραχωρήσει στον μισθωτό εργάτη τα μεταφυσικά Δικαιώματα του Ανθρώπου, αλλά αυτό έγινε μόνο και μόνο για να τον κρατήσει πιο κοντά και πιο σταθερά στο οικονομικό του καθήκον.
"Σε καθιστώ ελεύθερο", έτσι μιλάνε τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στον εργαζόμενο, "ελεύθερο να κερδίσεις μια άθλια επιβίωση και να μετατρέψεις τον εργοδότη σου σε εκατομμυριούχο- ελεύθερο να του πουλήσεις την ελευθερία σου για μια μπουκιά ψωμί. Θα σε φυλακίσει για δέκα ή δώδεκα ώρες στα εργαστήρια του- δεν θα σε αφήσει να φύγεις μέχρι να εξαντληθείς ώς το μεδούλι των οστών σου, μέχρι που να σου μείνει ελάχιστη δύναμη ίσα ίσα για να καταπιείς με δυσκολία μια άθλια σούπα και να βυθιστείς σε έναν βαρύ ύπνο. Ένα μόνο δικαίωμά σου δεν θα απολέσεις κι αυτό είναι το δικαίωμά σου να πληρώνεις φόρους."
Η πρόοδος και ο πολιτισμός μπορεί να μεταχειρίζονται σκληρά την μισθωτά εργαζόμενη ανθρωπότητα αλλά διαθέτουν μια μητρική στοργή για τα ζώα που τα ανόητα δίποδα αποκαλούν "κατώτερα". Ο πολιτισμός έχει ευνοήσει ιδιαιτέρως τα άλογα: θα ήταν πολύ δύσκολο να αναφέρουμε λεπτομερώς τη μεγάλη λίστα των ευεργεσιών θα αναφέρω μερικά μόνο, που είναι γενικώς γνωστά, κι ίσως έτσι αφυπνίσω και διεγείρω τις φλογερές επιθυμίες των εργατών, που τώρα βρίσκονται ναρκωμένοι μέσα στη φτώχεια τους.
Τα άλογα είναι διαιρεμένα σε ευδιάκριτες τάξεις. Η αριστοκρατία των αλόγων απολαμβάνει τόσα πολλά και τόσο προκλητικά προνόμια, ώστε αν τα ανθρωπόμορφα κτήνη που τα υπηρετούν ως αναβάτες, εκπαιδευτές, σταβλάρχες και ιπποκόμοι δεν ήταν ηθικά εξαχρειωμένοι μέχρι του σημείου να μην νιώθουν ντροπή, θα είχαν ξεσηκωθεί κατά των κυρίων και αφεντών τους, επειδή τα καθαρίζουν, τα περιποιούνται, τα βουρτσίζουν, τα χτενίζουν, στρώνουν τα κρεβάτια τους, καθαρίζουν τις κοπριές τους και για ευχαριστώ εισπράττουν κλωτσιές και δαγκώματα.
Τα αριστοκρατικά άλογα, όπως κι οι καπιταλιστές, δεν εργάζονται- και όταν γυμνάζονται στα χωράφια μοιάζουν ακατάδεχτα, και δείχνουν περιφρόνηση προς τα ανθρώπινα ζώα που οργώνουν και σπέρνουν τα κτήματα, θερίζουν και τσουγκρανίζουν τα λιβάδια, για να τους παρέχουν βρώμη, τριφύλλι, σανό και άλλα νόστιμα χόρτα.
Αυτοί οι τετράποδοι ευνοούμενοι του Πολιτισμού διαθέτουν τέτοια κοινωνική επιρροή ώστε επιβάλουν τη θέλησή τους στους καπιταλιστές, που όσον αφορά τα προνόμια είναι αδέρφια τους αναγκάζουν τους πιο υπερόπτες εξ αυτών να πηγαίνουν μαζί με τις πανέμορφες κυρίες τους και να πίνουν το τσάι τους στους στάβλους, εισπνέοντας τα δριμεία αρώματα των υγρών και στερεών κενώσεών τους. Και όταν αυτοί οι κύριοι δέχονται να παρελάσουν δημόσια, απαιτούν από δέκα ή είκοσι χιλιάδες άντρες και γυναίκες να στοιβαχτούν σε άβολα καθίσματα, κάτω από τον καυτό ήλιο, για να θαυμάσουν τις υπέροχα σμιλευτές μορφές τους και τα πόδια τους, ενώ τρέχουν και πηδάνε. Δεν σέβονται κανένα από τα κοινωνικά αξιώματα μπροστά στα οποία οι θιασώτες των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υποκλίνονται με σεβασμό. Στο Chantilly πρόσφατα ένα από τα φαβορί για το μεγάλο βραβείο έριξε μια κλωτσιά στον βασιλιά του Βελγίου, επειδή δεν του άρεσε η φάτσα του. Η αυτού μεγαλειότητα, που λατρεύει τα άλογα, ψέλλισε μια συγνώμη και αποσύρθηκε. [. . .] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Σημείωμα για την έκδοση
Η χρεοκοπία του καπιταλισμού
Τα δικαιώματα του αλόγου και τα δικαιώματα του ανθρώπου
Το σοσιαλιστικό ιδανικό
Λεπτομέρειες
ISBN139789609470179
ΕκδότηςΠΑΝΟΠΤΙΚΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2013
Αριθμός σελίδων46
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΕΣΠΟΙΝΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΑΦΑΡΓΚ ΠΟΛ
Κωδικός Πολιτείας3213-0044
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

asd1982, godot, ημίφως, abra82, loukaskoutsikos, Βεδές Δημήτριος

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ
ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
€18.66 €9.33
(-50%)
Κερδίζετε €9.33
Η ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΓΓΕΛΟΜΑΤΗ-ΤΣΟΥΓΚΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS