Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΜΕΛΩΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ

Ο ΜΕΛΩΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ

+
-
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3213-0103
Τιμή Έκδοσης
€6.36
Τιμή Πολιτείας
€4.45
(-30%)
Κερδίζετε €1.91


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Πελώρια δείχνει το πρωί της γης η φτιάξη.
Το χελιδόνι όταν τραβάει της αυγής τ' ολομετάξινο σκέπασμα απάνω απ' το χορτάρι, στολίζει ο ουρανός με μύρια κεντήματα και ζωγραφιές πλατιές και ηλιοφωτισμένες.
Από το ύψος του αθρώπου το μικρό, η πλάση δείχνει θεόρατη τη μέρα. Από τη μιαν άκρη του μακρουλού σύννεφου ως το τελείωμα του εγκαταλειμμένου νερόμυλου κι ακόμα παρέκει, καλπάζει το μάτι σε δημιουργία ατέλειωτη και συνάμα καλοσυνάτη.
Το νερουλό κελάρυσμα του ποταμιού καλεί τα ζωντανά να δροσιστούν κι εκείνα απαντούν με τις χαρούμενες φωνές τους, κοντεύοντας την πηγή της ζωής όπου φτερουγούν τσαχπίνικα τα δροσάτα τα νερά.
Μα τη νύχτα; Το κρυσταλλένιο νεράκι που γοργοκυλάει και τρέχει, τη νύχτα ακούγεται βαρύτονο και δυσκολεμένο· ζοφερός και μέλανας ζωμός, ανταριασμένος μ' αφύσικες κουτάλες, βρασμένος μέχρι να δέσει με τα ανομολόγητα συστατικά του.
Της νύχτας η πλάση πόσο μεγάλη είναι; Σούρνεσαι στη σκοτεινιά μέχρι που συναντάς ένα ντουβάρι σπιτικό και τ' ακουμπάς μ' ελπίδα μα, μπορεί να μη συναντήσεις και τίποτα, για ώρες».
Τέτοια δεινά κι άλλα πολλά σκεφτόμουνα στο βήμα τ' άβολό μου και σαν τ' αργονέρι το νυχτερινό χυνόταν το σκοτάδι στην καρδιά μου. Κι είχα διαλέξει για το σκοπό μου νύχτα ανάστερη και κακοφωτισμένη.
Γι' αναθάρρηση στον έντρομο περπατημό μου, έφερα στο μυαλό μου τη σκέψη του καλού Θεού. Όμως κι αυτός ακόμα, μέσα στη δόξα του, έχει έναν ρόλο διπλό. Άλλοτε φιλεύσπλαχνο και καθησυχαστικό κι άλλοτε τρομερό κι ανελέητο. Από τη μια χορογραφεί τα νήματα σκυμμένος πάνω από την πλάση, κουμαντάροντας τα ζα του σαν καλοσυνάτος ζευγάς, κι από την άλλη ορθώνεται αμείλικτος εκδικητής που τραβά μ' αγριοσύνη τα χαλινά και κόβει την ανάσα στην υπεροψία των υπάρξεων. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609470797
ΕκδότηςΠΑΝΟΠΤΙΚΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2020
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις21x12
ΕπιμέλειαΔΕΣΠΟΙΝΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδικός Πολιτείας3213-0103
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
BETTO FREI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50
ΝΟΝΝΟΣ: ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ ΑΠΑΝΤΑ (ΣΕΙΡΑ 8 ΤΟΜΟΙ)
ΝΟΝΝΟΣ Ο ΠΑΝΟΠΟΛΙΤΗΣ
€130.38 €65.19
(-50%)
Κερδίζετε €65.19

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS