Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΤΙΓΟΝΗ (ΑΝΟΥΙΓ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΙΣ /ΣΕΙΡΑ)

ΑΝΤΙΓΟΝΗ

+
-
ANOUILH JEAN
Κωδ. Πολιτείας: 0915-0022
Τιμή Έκδοσης
€7.50
Τιμή Πολιτείας
€6.00
(-20%)
Κερδίζετε €1.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Ο Ανούιγ, δραματουργός μετά τον Πιραντέλο και πριν τον Μπέκετ, στα καλά του έργα ερωτοτροπεί με τη νεωτερικότητα, χωρίς όμως να τολμά και τη ρήξη με το συμβατικό παρελθόν. Το παράδοξο και το υπαρξιστικό (η ηρωίδα επαναστατεί για να επαναστατήσει μην αντέχοντας την ανυπόφορη "ζωή"), με μια πινελιά βαθιάς κατήφειας του αδιεξόδου (ό,τι χαρακτηρίζει το μεταπολεμικό κλίμα), χρωματίζουν την Αντιγόνη. Πολλοί αναχρονισμοί, το σύγχρονο αναπηδά μέσα στο αρχαίο (καθόλου αυτονόητο για εκείνη την εποχή), η γλώσσα λιτή και σκληρή με πολλή πεζή καθομιλουμένη, κλίμα αφαιρετικό, εκτός τόπου και χρόνου, που προαναγγέλλει το θέατρο του παραλόγου. Ο Ανούιγ εδώ επινοεί μια σύγχρονη αντίληψη του τραγικού. Το φάντασμα της τελεσίδικης ανθρώπινης δυστυχίας των ιανσενιστών προβάλλει, αιώνες μετά τον Ρακίνα.
Η τραγικότητα προκύπτει χωρίς τη θεϊκή προϋπόθεση (Σοφοκλής, Κλωντέλ), αλλά και χωρίς τη μηδενιστική βάση (Σαρτρ, Καμύ), ως παράδοξο και αναπότρεπτο μέσα στην αμείλικτη φορά των πραγμάτων, με φόντο τη ροή της καθημερινής ιστορικότητας. Ενώ όλες οι σπουδαίες και μεγάλες αυτοθυσίες και αυτοκαταστροφές συμβαίνουνε στο Παλάτι, οι άνθρωποι της μάζας, οι Φρουροί, παίζουν αδιάφοροι χαρτιά και χασκογελάνε, έχοντας στον νου τους ίσως μόνο τον μισθό, τα επιδόματα, το κρασί και τις πόρνες... Αντιγόνη (η ρομαντική εξέγερση της νεότητας), Κρέων (ο ρεαλιστικός συμβιβασμός της ωριμότητας), Φρουροί (ο ζωώδης κυνισμός της μετριότητας, χωρίς ηλικία). Ποιος από τους τρεις έχει δίκιο παραμένει το άλυτο αίνιγμα που ο Ανούιγ έθεσε για να μας δελεάζει, "μοντερνοποιώντας" τον αρχαίο τραγικό μύθο. Δημιουργώντας ακόμα μια πειστική μετενσάρκωση της διαχρονικής "σκοτεινής κοπέλας" (Σεφέρης). (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

[Εισαγωγή]
Η Αντιγόνη του Ανούιγ. Σημείο αμφιλεγόμενο
Αντιγόνη
Λεπτομέρειες
ISBN139789609509039
ΕκδότηςΓΚΟΝΗ
ΣειράΜΕΤΑΠΟΙΗΣΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2015
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
ΕπιμέλειαΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΝΑΝΤΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΝΟΥΙΓ ΖΑΝ
Κωδικός Πολιτείας0915-0022
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

premgiannik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

premgiannik, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΣΑ ΧΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ
ENRIQUEZ MARIANA
€12.20 €4.88
(-60%)
Κερδίζετε €7.32
Διαφωτισμός τώρα
PINKER STEVEN
€24.99 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS