Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ // ΕΜΕΙΣ (ΚΑΙ) ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΕΜΕΙΣ (ΚΑΙ) ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (1944. θεατρικός συγγραφέας)
Κωδ. Πολιτείας: 8905-0036




Παρουσίαση

Το "Περί πίστεως" είναι ένα βιβλίο δημόσιας συνάντησης: έχει τόσα περιθώρια αναγκαιότητας όσα του επιτρέπουν μόνον η συναλλαγή και η συνεύρεση με τους άλλους.
Είναι επίσης ένα βιβλίο τύποις αυστηρό και λόγιο: χρειάζεται την δερματική επαφή, την οπτική σχέση, την απτική συνάφεια, την αναπνευστική συναλληλία, την γυμνή σύμπραξη, την απερίφραστη προσφορά.
Το ζητούμενο εδώ, και ως θέμα προς συζήτηση και ως εκκρεμότητα προς αντιμετώπιση, είναι το τι συμβαίνει ανάμεσα στους ανθρώπους όταν αυτοί διερωτώνται τι δεν πήγε καλά στον κόσμο και τι δεν πάει καλά στην ζωή τους, όχι ασφαλώς για να δοθούν απαντήσεις -τα ερωτήματα να παραμείνουν φλέγοντα, και όχι ασφαλώς για να προταθούν πανάκειες- ας μας πολιορκεί εσαεί το ασθενές, αλλά για να τεθεί το ένα και κορυφαίο πρόβλημα (από το ρήμα "προβάλλω", δηλαδή δίνω προτεραιότητα και προωθώ): τι συμβαίνει μεταξύ μας και ποια είναι όλα εκείνα που αυτό το "μεταξύ μας" το παρεμποδίζουν, το υποστέλλουν, το αναστέλλουν, το αλλοιώνουν, το καταργούν, το αφανίζουν, το δυσφημούν, το αρνούνται, το σπιλώνουν, το διώκουν, το καταστρατηγούν.
Το βιβλίο αυτό είναι, ένας πειράζων ενδιάμεσος που εισχωρεί ανάμεσα στις σάρκες, κι εκεί ψηλαφεί, οσμίζεται, γεύεται τι είναι εκείνο που τις χωρίζει και τις κρατά σε επιβεβλημένη επιφυλακτικότητα, σε αμοιβαία αγνωσία, σε παράλληλη απομάκρυνση, σε φορτική δυσπιστία, σε κατάφωρη απόρριψη και αλόγιστη καταδίκη.
Δεν στοχεύει να ενώσει τα υπάρχοντα διεστώτα - έχει την πρόθεση αλλά όχι την εμβέλεια· αποπειράται να θίξει τα σημεία των ρήξεων και των τμήσεων, προκειμένου να τα υποδείξει σε όσους επείγονται, ορέγονται αλλά και τολμούν να τα αναδεχθούν ιδίοις σώμασι. (Δ.Δ., από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ο. Προεισαγωγικά στον πυρήνα
1. Εισαγωγή στον πυρήνα
2. Ο πυρήνας
3. Εκτός του πυρήνα
4. Εισαγωγή στον άλλο πυρήνα
ΕΡΓΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
Λεπτομέρειες
ISBN139789609517287
ΕκδότηςΣΑΙΞΠΗΡΙΚΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις20x14
ΕπιμέλειαΑΛΙΣΑΝΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας8905-0036
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

godot, kazabidu, sof68, Μανώλης Γαλανός, lasarig, Ελισάβετ.

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Οι ιππότες της Μάλτας
DIBDIN MICHAEL
€8.00 €4.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.00
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS