Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΑΘΩ

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΩ

ΠΑΠΑΤΣΩΝΗΣ Κ. ΤΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0139




Παρουσίαση

Στις δεκατρείς Οκτωβρίου βρίσκομαι στις Καρυές τις Αγιορείτικες. Θεία σύναρση κέντησε τούτο το κέντημα. Ένας χρόνος δουλεμένο ποίημα τι δεν γίνηκε μέσα στο χρόνο ευτυχισμένα γεγονότα ρίχνω ματιές στο βιβλιαράκι μου και τι δεν βλέπω, πράματα κοσμοεξάκουστα. Αλλά σε τούτες τις σεβάσμιες Λαύρες που βρέθηκα, δεν θέλω να βάλω ξανά με το νου μου τη χιονισμένη γαλήνη στα Γκριζόνια και στα καντόνια της Ενγκαντίν, ούτε τις τεφρές τις λιμνούλες του Βοριά, που καθρέφτιζαν τις νεφέλες του σκεπαστού ουρανού, ούτε τα μαρμαρωμένα από τους παγετώνες δόντια των φρικτών βουνών της ερήμωσης. Ούτε να βάλω ξανά με το νου μου τις ατέλειωτες, τις μακάριες ώρες που περιδιάβαζα στο σάβανο της Αρόζας με την ξανθή μου ξαδέρφη, μόνος με μόνη, αδάμαστοι πεζοπόροι. Τέλειωσε το Carmen alpestre.
Δεν θέλω να βάλω ξανά με το νου μου τα βαβυλώνια τα Παρίσια, που τα μάγευαν ρώσσοι χορευτές και μουσικές αλλοφροσύνης πρωτοακουσμένες, τέλειωσε το convivium profanum. Ούτε το πρόσκαιρο αττικό ηλιόκαυμα, ούτε τις αναβάσεις των ελατιών, κάτι νύχτες βροχερές, εντός νεφών. Διαλυθήκαν όλα με το τέλος του καλοκαιριού. Εδώ είναι τα νέφη τ' αληθινά. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789609525286
ΕκδότηςΙΚΑΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2010-0139
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ourkar, jim.pallis, Miskin, ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΕΥΣ, aposdrak

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
SORA STEVEN
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94
Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS