Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΖΩΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΖΩΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

+
-
MARRA ANTHONY
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0484
Τιμή Έκδοσης
€16.82
Τιμή Πολιτείας
€11.77
(-30%)
Κερδίζετε €5.05


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αστερισμός ζωτικών φαινομένων: Ζωή -έστω στο πιο στοιχειώδες, μικροβιακό της επίπεδο- υπάρχει όταν συντρέχουν έξι ζωτικά φαινόμενα: οργάνωση, ευερεθιστικότητα, κίνηση, ανάπτυξη, αναπαραγωγή, προσαρμογή...
Τις τελευταίες μέρες του 2004, σ' ένα χωριουδάκι της Τσετσενίας, η οκτάχρονη Χαβάα κρύβεται στο δάσος όταν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αρπάζουν τον πατέρα της. Ο γείτονάς τους, Άχμεντ, ένας αποτυχημένος γιατρός, την φυγαδεύει στο βομβαρδισμένο νοσοκομείο της πιο κοντινής πόλης, όπου η μοναδική γιατρός, η Ρωσίδα Σόνια, περιθάλπει ένα αδιάκοπο κύμα τραυματισμένων ανταρτών και προσφύγων, ενώ πενθεί για την εξαφανισμένη αδελφή της.
Μέσα σε πέντε δραματικές μέρες, ο Άχμεντ και η Σόνια ανατρέχουν ο καθένας στο δικό του παρελθόν, ψάχνοντας να λύσουν έναν μυστηριώδη γρίφο συμπτώσεων, προδοσίας και συγγνώμης που τους δένει απροσδόκητα και αποφασίζει για τη μοίρα τους.
Ο Marra συνθέτει γύρω από τους έξι βασικούς χαρακτήρες του βιβλίου ένα πολυπρισματικό ανθρώπινο μωσαϊκό, αντάξιο των πιο επιβλητικών και συγκλονιστικών μυθιστορηματικών τοιχογραφιών του 19ου αιώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] Η αληθοφάνεια αυτού του μυθιστορήματος έρχεται να επισκιάσει τις λογοτεχνικές του αρετές, γιατί είναι δύσκολο ο αναγνώστης ν’ αποστασιοποιηθεί από το θέμα των βασανιστηρίων του πολέμου και ν’ αντικρύσει το αισθητικό γεγονός του κειμένου από μόνο του. Το βιβλίο, αριστοτεχνικά μεταφρασμένο από τον Αχιλλέα Κυριακίδη, μάς κάνει να κοκκινίζουμε με την άγνοιά μας για την κακουργία που λαμβάνει χώρα στον πλανήτη, με την αναλγησία μας απέναντι σε όσα τεκταίνονται τόσο κοντά. Πολύ δε περισσότερο το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι όταν συνειδητοποιούμε πως βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες, σε αληθινές διηγήσεις ανθρώπων που έζησαν αυτόν τον πόλεμο, καθώς μια ευρύτατη μελέτη της σχετικής βιβλιογραφίας έχει προηγηθεί της σύνθεσής του, που αναγκαστικά άλλαξε και συμπληρώθηκε πολλές φορές πριν το οριστικό κείμενο βγει στη δημοσιότητα. [...] (Από κείμενο του συγγραφέα Νίκου Ξένιου στην BookPress.gr, 23/11/2013)

O Αστερισμός Ζωτικών Φαινομένων κέρδισε το Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Whiting Writer’s του 2012, βραβείο που έχει απονεμηθεί, μεταξύ άλλων, στον Nτέιβιντ Φόστερ Ουάλας και στον Τζέφρεϊ Ευγενίδη.
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςA CONSTELLATION OF VITAL PHENOMENA
ISBN139789609527873
ΕκδότηςΙΚΑΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων488
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΑ ΑΝΤΟΝΙ
Κωδικός Πολιτείας2010-0484
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, landlab, emilio77, alekandi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Γιαννης Βαρδακης, landlab, Μενέλαος

Κριτικές για το προϊόν

[26/01/2023] apgkiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Νομίζω υπερεκτιμημένο. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να εισαχθεί στην ανθρωπογεωγραφία της Τσετσενίας και την πρόσφατη ιστορία της, το εν λόγω βιβλίο προσφέρει μια δυνατότητα έστω και αν έχει γραφτεί από Αμερικανό. Ωστόσο από εκεί και πέρα η ιστορία παρουσιάζεται μονότονη, ο συγγραφέας προσπαθεί με εξυπνακισμούς και μελοδραματισμούς να δείξει το ζόφο μιας χώρας σε εμπόλεμη κατάσταση και ο αναγνώστης ψάχνει να βρει πού πάει η ιστορία..Επίσης η μετάφραση σε κάποια σημεία θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Εξαίρεση η περιγραφή του ακρωτηριασμού,συγκλονιστική.
[10/02/2020] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ δυνατό δράμα γραμμένο από ένα Αμερικανό με ήρωες Τσετσένους και Ρώσους. Παρά το παράδοξο του πράγματος, η αφηγηματική ικανότητα του Μάρα δίνει ένα εκλπηκτικό αποτέλεσμα. Οι χαρακτήρες που δημιουργεί δεν είναι χάρτινοι. Ζουν μέσα στη φρίκη δύο πολέμων και μέσα από τελείως απάνθρωπες συνθήκες προσπαθούν να επιβιώσουν ο καθένας με τον τρόπο του. Ο συγγραφέας επιστρατεύει κάποιες στιγμές πετυχημένα το χιούμορ για να ελαφρύνει κάπως το πολύ βαρύ κλίμα της ιστορίας του και δένει τις ζωές των ηρώων του με μια μοίρα που από την αρχή μοιάζει αναπόφευκτη. Πολύς ρεαλισμός, πολύ συναίσθημα, στιγμές μεγάλης πίεσης που μεταφέρεται στον αναγνώστη και σίγουρα ένα τελικό αποτέλεσμα που δεν το ξεχνάς εύκολα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
HORKHEIMER MAX
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ
BRECHT BERTOLT
€14.92 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.70

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS