Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΕΝΙ ΡΙΦΕΝΣΤΑΛ // Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ

ΛΕΝΙ ΡΙΦΕΝΣΤΑΛ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ

+
-
LEIS MARIO
Κωδ. Πολιτείας: 2738-0216
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η γυναίκα σύμβολο, που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία μέσα από την πολυτάραχη και δραστήρια ζωή της, δεν έπαψε μέχρι το τέλος να δημιουργεί με το πρωτοπόρο πνεύμα και την αστείρευτη νεανικότητά της.
Στην ιστορία του κινηματογράφου ως καλλιτέχνις υπήρξε θεμελιωτής και πρωτοπόρος. Ως σκηνοθέτις άφησε τα χνάρια της ανεξίτηλα με τα αριστουργήματα "Το Γαλάζιο Φως", "Ολυμπία" και "Ο Θρίαμβος της θέλησης". Υπήρξε ηθοποιός, φωτογράφος και χορεύτρια, με μνημειώδη προσφορά στον πολιτισμό και την τέχνη. Ολόκληρη η ζωή της υπήρξε μια περιπέτεια. Ακούραστη, απαθανάτισε σε κάθε σημείο του κόσμου το φυσικό κάλλος, εφαρμόζοντας κάθε φορά καινοτόμες τεχνικές. Ακόμη και μετά τα ενενηκοστά της γενέθλια, στις 22 Αυγούστου 1992, φόρεσε την στολή του δύτη για να φωτογραφίσει καρχαρίες στα γαλαζοπράσινα νερά των ωκεανών... Στο απόγειο της δημιουργικότητάς της βρέθηκε κατά την περίοδο του εθνικοσοσιαλισμού στη Γερμανία. Η ανεκτίμητη προσφορά της στην τέχνη, ιδίως του κινηματογράφου στιγματίστηκε από τη συνεργασία αλλά και το θαυμασμό στο πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ. Αυτό άλλωστε αποτέλεσε την αιτία να φυλακιστεί, να ταπεινωθεί, να παραστεί κατ' επανάληψη σε δικαστήρια μίσους και να αναγνωριστεί η αξία του έργου της πολλές δεκαετίας μετά. Παρ' όλα αυτά παρέμεινε πάντοτε αγέρωχη, περήφανη και χαμογελαστή... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η γυναίκα αυτή διέθετε ακατάβλητη δύναμη, η οποία αποδεικνύεται και μόνο από το ότι κατάφερε να αποφύγει τις συνέπειες της ενεργού υποστήριξής της στο χιτλερικό καθεστώς. Ας θυμίσω ότι ένας μεγάλος ποιητής όπως ο Πάουντ, για τις προπαγανδιστικές εκπομπές του υπέρ του Άξονα από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ρώμης, έμεινε κλεισμένος σε ψυχιατρείο επί δώδεκα χρόνια (και ήταντυχερός που δεν εκτελέστηκε).
Η Ρίφενσταλ πέρασε στη φωτογραφία όταν δεν μπορούσε πλέον να γυρίσει ταινίες - και με θαυμάσια αποτελέσματα. Στα 72της χρόνια άρχισε να επιδίδεται σε υποβρύχιες καταδύσεις, ενώ ακόμη και στα 100 της δεν έπαυε να μάχεται για την υστεροφημία της. Στην προσωπική της ζωή υπήρξε αυτό που λέμε γυναίκα-"αράχνη". Ουδείς γνωρίζει πόσοι ήταν ακριβώς οι εραστές της, ενώ δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ο Χίτλερ ήταν ερωτευμένος μαζί της - και ας μην τόλμησε ποτέ να προχωρήσει στο πρώτο βήμα.
Η βιογραφία του Λέις είναι προσεκτική και κατατοπιστική. Και διαβάζεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν ανατρέχει κανείς παράλληλα στην Αυτοβιογραφία της Ρίφενσταλ, όπου αποδεικνύεται ευφυέστατη ψεύτρα, δηλαδή ψεύτρα που λέει και πολλές αλήθειες, έτσι ώστε τα ψέματα που ενσωματώνει στις "εξομολογήσεις" της να μοιάζουν πειστικότερα. (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 22/1/2011)

Περιεχόμενα

Εισαγωγικό σημείωμα
Παιδικά και νεανικά χρόνια
Η χορεύτρια
Ηθοποιός και πρώτη σκηνοθετική επιτυχία
Η ηγερία σκηνοθέτις του Χίτλερ
Μεταπολεμική περίοδος: Κατάρρευση της καριέρας της
Καριέρα φωτογράφου: Νούβιοι και καταδύσεις
Αναγνώριση εν ζωή
Χρονολογία
Μαρτυρίες
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLENI RIEFENSTAHL
ISBN139789609530200
ΕκδότηςΜΕΛΑΝΙ
ΣειράΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΓΚΑΝΑ ΠΟΠΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΙΣ ΜΑΡΙΟ
Κωδικός Πολιτείας2738-0216
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΥΚΟΦΩΣ
MEYER STEPHENIE
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
HORKHEIMER MAX
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS