Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΡΙ ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΦΘΟΡΑΣ // ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑ 7

ΠΕΡΙ ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΦΘΟΡΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑ 7

+
-
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3005-0178
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€14.00
(-30%)
Κερδίζετε €6.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι εκδόσεις νήσος παρουσιάζουν τους δύο πρώτους τόμους της σχολιασμένης επιστημονικής δίγλωσσης έκδοσης του Απάντων του Αριστοτέλη. Πρόκειται για το έργο που υλοποιεί η Εταιρεία Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την ευθύνη της έκδοσης έχει ο Γεράσιμος Κουζέλης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και την επιστημονική διεύθυνση ο Βασίλης Κάλφας, Καθηγητής στο ΑΠΘ και ο Παντελής Μπασάκος, Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Η έκδοση όλων των έργων του Αριστοτέλη απευθύνεται στον αναγνώστη που θέλει να διαβάσει το έργο του φιλοσόφου, δίχως να είναι ειδικός στη φιλοσοφία, αλλά και στους φοιτητές και τους καθηγητές, που μπορούν πλέον να αναφέρονται σε μια ελληνική χρηστική έκδοση, ενιαία και επιστημονικά ενημερωμένη. Το κάθε έργο εκδίδεται με την ευθύνη ενός επώνυμου ειδικού και περιλαμβάνει το αρχαίο κείμενο του Αριστοτέλη και τη μετάφρασή του, καθώς και εισαγωγή, σύνοψη της επιχειρηματολογίας κάθε κεφαλαίου, σύντομα σχόλια και σημειώσεις, βιβλιογραφία, γλωσσάρι, και ευρετήριο ονομάτων και αρχαίων χωρίων. Τα έργα του Αριστοτέλη καταλαμβάνουν 22 τόμους, ο τελευταίος εκ των οποίων είναι ένα λεξικό βασικών αριστοτελικών εννοιών. (Από τον εκδότη)

Το "Περί γενέσεως και φθοράς" αποτελεί οργανικό τμήμα της αριστοτελικής φυσικής φιλοσοφίας, καθώς μελετά τις ποικίλες μεταβολές των σωμάτων. Δεν θα μπορούσε όμως να ισχυριστεί κανείς ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των σύγχρονων αριστοτελιστών - όπως συμβαίνει με όλα τα κείμενα που συνιστούν τον σκληρό πυρήνα της φυσικής του Αριστοτέλη. Έτσι, αντίθετα με τη μεγάλη διάδοση που γνώρισε κατά την ύστερη αρχαιότητα και τα μεσαιωνικά χρόνια (δείγμα της οποίας είναι τα υπομνήματα του Ιωάννη Φιλόπονου, του Αβερρόη, του Θωμά του Ακινάτη και του Zabarella), λίγες είναι οι σοβαρές μελέτες που έχουν γραφτεί για το "Περί γενέσεως και φθοράς" κατά τα τελευταία χρόνια. (...) (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΠΕΡΙ ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΦΘΟΡΑΣ
ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ -ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ
ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΒΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΓΛΩΣΣΑΡΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΑΡΤΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789609535076
ΕκδότηςΝΗΣΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕπιμέλειαΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3005-0178
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ
GOGOL NIKOLAI
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ
EVETTS - SECKER JOSEPHINE
€14.70 €5.88
(-60%)
Κερδίζετε €8.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS