Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΣ

Ο ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΣ

+
-
ECA-DE QUEIROZ JOSE-MARIA
Κωδ. Πολιτείας: 3005-0185
Τιμή Έκδοσης
€8.01
Τιμή Πολιτείας
€5.61
(-30%)
Κερδίζετε €2.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"... ο Μανδαρίνος, ιστορία φανταστική και ευφάνταστη συνάμα, όπου, μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς να δει, όπως τον παλιό καλό καιρό, να εμφανίζεται ο ίδιος ο Διάβολος, αν και με ρεντικότα τούτη τη φορά, και όπου υπάρχουν ακόμη φαντάσματα, έστω και με τις καλύτερες των προθέσεων, από ψυχολογικής απόψεως".
Ο Διάβολος εμφανίζεται στη Λισσαβόνα του 1880 για να βάλει σε πειρασμό ένα δημόσιο υπάλληλο που διψάει για μεγάλη ζωή. Και για να τον οδηγήσει, τελικά, στην αυτοκρατορική Κίνα, σε τραγελαφικές περιπέτειες, όπου κυριαρχεί η ειρωνική ματιά και συνεχείς ανατροπές της δράσης.
Ο Έσα ντε Κεϊρός, κατά τον Ζολά, είναι ανώτερος του Φλωμπέρ, κατά τους Άγγλους κριτικούς είναι ισάξιος του Ντίκενς, του Μπαλζάκ και του Τολστόι.
Το κομψό αυτό αριστούργημα, που θυμίζει ταυτόχρονα Μπαλζάκ και Ιούλιο Βερν, είναι μια μικρή φιλοσοφική αλληγορία πάνω στην απληστία και την ενοχή. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με το μεγαλύτερο ρεαλιστή συγγραφέα της Πορτογαλίας, τον Ζοζέ Μαρία Έσα ντε Κεϊρός. Και μιας γνωριμίας με την πορτογαλική μεσοαστική ιδιοσυγκρασία, που είναι τόσο μακριά αλλά και τόσο κοντά με την ελληνική... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςO MANDARIM
ISBN139789609535342
ΕκδότηςΝΗΣΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2012
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΠΡΑΤΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜετάφρασηΠΡΑΤΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΣΑ-ΝΤΕ ΚΕΙΡΟΣ ΖΟΖΕ-ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3005-0185
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

fryne, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΦΜ70

Κριτικές για το προϊόν

[15/08/2020] booksrgreat!.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μπορώ να πω πως μου άρεσε και το απόλαυσα μέχρι το τέλος. Γραφή διαφορετική από τη σύγχρονη, γεμάτη, έξυπνη. Η πλοκή ευχάριστη, σίγουρα θα μπορούσε να γίνει φοβερά εντυπωσιακή λόγω του θέματος, αλλά ταυτόχρονα ο συγγραφέας ήθελε να περάσει ένα μήνυμα και όχι να το μετατρέψει σε εντυπωσιακό μυθιστόρημα.
Ενδιαφέρουσα πρώτη επαφή και με το συγγραφέα και με τον στυλ γραψίματος!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
ΑΓΓΕΛΟΜΑΤΗΣ ΕΜ. ΧΡΗΣΤΟΣ
€24.35 €12.18
(-50%)
Κερδίζετε €12.17
ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ ΤΡΕΛΑ
CARROLL PAUL-VINCENT
€12.78 €3.19
(-75%)
Κερδίζετε €9.59

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS